Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Oortodoxt nytänkande bakom Googles framgångar

Kreativitet Hur gör Google för att behålla sin konkurrenskraft och innovationsförmåga i en snabbföränderlig värld? Forskaren Annika Steiber berättar i en ny bok hur företaget gör för att lyckas.

Google är känt för att bygga sina framgångar på medarbetarnas kreativitet och för att bygga en företagskultur som främjar innovation och nytänkande. Annika Steiber, civilingenjör i industriell ekonomi och PhD specialiserad på Corporate Innovation, har under ett år studerat Google från insidan för att se vad företaget gör för att lyckas upprätthålla sin kreativa låga. Resultatet är boken Googlemodellen – företagsledning för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld”

– Avsikten med boken är att ge en fördjupad förståelse för hur Google har byggt upp och arbetar för att bibehålla sin innovationsförmåga. Den visar också hur företaget med sina många gånger oortodoxa managementprinciper har skapat en förmåga till kontinuerlig innovation, säger Annika Steiber.

Boken ges ut av Vinnova och förhoppningen är att boken med Google som exempel kan inspirera andra organisationer till förändring i innovativ riktning.

– Den som tror att Google är en lekstuga där en massa ingenjörer springer runt och hittar på roliga idéer har all anledning att läsa boken. Det är imponerande hur systematiskt och brett företaget arbetar för att främja innovation, säger Carl Ridder på Vinnova om boken.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.