Mötesbranschens motsvarighet till Airbnb

Affärerna Den danska mötesbokningstjänsten Gaest.com  har nu lanserats i Sverige. Konceptet har inspirerats av Airbnb och gör det enkelt att boka och hyra mötesplatser per timme – utan telefonsamtal.

Mötesbranschens motsvarighet till Airbnb

Tjänsten har funnits i Danmark sedan 2017 och använts både för traditionella mötesrum och lite mer udda lokaler som en husbåt och ett gammalt broöppningstorn.

Anders Mogensen, vd och grundare av Gaest.com konstaterar att boka lokal för event, seminarier eller enklare möten kräver ofta lång framförhållning, många kontakter och tidskrävande offertförfrågningar.

– Med Gaest.com kan tid och energi istället läggas på att skapa bra och meningsfulla möten. I Danmark har vi fått ett mycket positivt mottagande, därför är det roligt att nu vara igång i flera svenska städer med tyngdpunkt i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger han.

Han har sett att både stora och små företag blir allt mer inriktade på medarbetarnas effektivitet och kreativitet, och kräver därför enkel åtkomst till kreativa platser för möten, workshops och seminarier. En trend som också syns är frilanskulturen där man ofta behöver tillfälliga platser för exempelvis kundmöten.

Via Gaest.com kan man boka mötesrum som inte nödvändigtvis tillhör ett hotell eller konferenscenter, och tjänsten gör det även enkelt för företag att själva hyra ut sina lediga mötesrum till andra. 

Så fungerar Gaest.com

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betala bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.