nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Bild Anton Lacinai.
Antoni Lacinai är krönikör i Vd-tidningen.

Modiga Människor Målar Mer

”Nej, nej, nej, inte ännu en chef som snackar målstyrning! Jag står inte ut!”

Varför ska du ha mål över huvud taget? Forskningen är entydig. Sätter du mål presterar du och gruppen bättre. Hur mycket bättre? Målpsykologer som Locke & Latham har visat att de som sätter rätt sorts mål presterar 15-30 procent bättre. Det är mycket stora siffror och borde få varenda vd och chef att lägga en ansenlig tid på att jobba med mål. Ändå vet vi att många medarbetare tycker att målsättning och målstyrning är ungefär lika kul som att slå sig på tummen med en hammare. Varför är det egentligen så? Det beror oftast på tre skäl. Gör en spaning. Känner du igen dig själv eller någon annan:

1: Okunskap

De förväxlar mål med fluffiga strategier (Vi ska bara sälja till stora bolag), idiotiska uppdrag (Varje inkommande samtal ska klaras av på max en minut), och önskemål (Vi vill bli ansedda som innovativa). Om du kan svara på frågan: ”Hur vet vi att vi lyckats?” då har du ett mål. Annars inte. Ett mål har ett enda kriterium: Det ska vara tydligt. Resten handlar bara om etik, attityd och prestation.

2: Inkompetens

Framför allt om du är osäker som chef och har ett stort kontrollbehov parat med minimal flexibilitet. Du vill i så fall detaljstyra din omgivning. Den sortens chef har ofta låg tillit till sina medarbetare. De involverar extremt lite. De är micro-managers. De säger: ”Om vi fixar detaljmålen så kan jag visa att i alla fall jag gjort rätt, och få min bonus även om det inte leder mot våra övergripande mål eller vår vision.”

3: Rädsla

De förväxlar sin prestation med sin person, sin aktivitet med sin identitet. Det betyder att deras självkänsla går upp och ner beroende på om de lyckas eller misslyckas. Når de målet är de nöjda (eller åtminstone inte missnöjd). Missar de blir de bedrövade. Bättre då att inte ha några mål… Hur många omkring dig har nyårslöften? Inte många. De står inte ut med att de kan misslyckas.

Vad kan du göra då? Lär dig vad som är ett mål. Gör det attraktivt. Involvera personalen i hur de ska nå dit. Lita på människorna. Stötta mer än du styr. Tillåt er att spänna bågen och därmed att ibland missa målet.

Bra mål är fantastiska. Bra mål sätter fart på arbetsglädjen och prestationen. Bra mål motiverar.

Kommunikation, arbetsglädje och resultat går hand i hand. Kommunicera som en ledare. Skapa motivation som en ledare. Nå era mål som en ledare.

 

Antoni Lacinai är föreläsare, författare och utbildare i kommunikation, mål och möten. Han har de senaste 25 åren jobbat med att hjälpa företagsledare att förbättra sin kommunikation. Han har nu senast skrivit boken ”Effektiva möten”.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Stora arbetsgrupper ger sämre arbetsmiljö

En ny studie visar att storleken på arbetsgruppen påverkar hur vi mår på jobbet. Stora arbetsgrupper har nämligen en stark negativ inverkan på arbetsmiljön. Ju större arbetsgruppen är desto högre är risken för sjukfrånvaro och konflikter. Dessutom är stora grupper ett sänke för medarbetarnas engagemang.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här