Hej då, trygghetszon!

Jag har en devis och den är väldigt enkel: gör allt som du är rädd för, men som du kommer ångra om du inte gör. Jag heter Jennie Jensen och jag tycker att vd-rollen är fascinerande och respektingivande. Just därför tycker jag att det ska bli väldigt roligt och utmanande att göra en relevant tidning för dig som är vd.

Inte minst för att en så stor del av vd-skapet handlar om ledarskap. Det är något som har genomsyrat mitt liv på många sätt. Som ung hästtjej såg jag baksidan av det. Som student på personalvetarprogrammet blev jag bekant med den teoretiska delen av management. Som ideell fredsutbildare av ungdomar lärde jag känna i hjärtat vad ledarskap är. Som chef har jag lärt mig vikten av att vara trogen mina ideal och att ord och handling måste hänga ihop.

Jag har tidigare arbetat som reporter på en lokaltidning och under de senaste åren som redaktionschef på Personal & Ledarskap, en tidning för HR-specialister och personalchefer. Därför känns steget helt naturligt till att börja skriva för vd:ar. Ni om några har riktigt intressanta arbeten, och jag tror att ni många gånger funderar på de eviga frågorna om verksamhetsutveckling som väldigt ofta handlar om personal: hur får jag mina medarbetare att prestera så bra de kan? Hur hittar jag rätt människor och får dem att bidra och vilja stanna? Hur ska jag få bukt med sjukskrivningarna?

I det här numret av Vd-tidningen får du bland annat veta vad du ska ta dig till om det värsta tänkbara händer – att en kollega avlider på jobbet. Du får inspiration av en ung vd som står för den nya tidens ledarskap. Du får läsa hur tre vd:ar valt olika vägar för att utveckla just sina sätt att leda. Vi har även träffat ett företag som gör affärer av välgörenhet och två företag som tjänar på att ”bo” grannar med varandra. Hoppas du finner något som du kan lära eller inspireras av.

Vi på Vd-tidningen vill göra varje vd:s bibel. En kaxig vision! Vi tror att om ni hittar intressanta artiklar som ni antingen har nytta av redan nu eller i framtiden i Vd-tidningen, då gör vi rätt. Vilken fråga håller dig vaken om nätterna? Mejla gärna mig så hjälps vi åt att besvara den: jennie.j@vdtidningen.se

Chefredaktören tipsar:

– Döden på arbetsplatsen

– God karma, bra avkastning

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.