Hälften av dataintrången interna

Cybersäkerhet Dataintrång är ett stort problem för näringslivet. En undersökning från Verizon Business visar att 49 procent av intrången är interna. Främst är det personlig data och användaruppgifter som äventyras.

Hälften av dataintrången interna

I den årlig undersökningen Data Breach Investigations Report har Verizon Business analyserat 8 302 säkerhetsincidenter i Europa, Mellanöstern och Afrika. 72 procent av dem visade vara intrång. Den främsta orsaken till 87 procent av dem är olika former av misstag, systemintrång och social ingenjörskonst. De vanliga typerna av data som äventyras är personliga med 64 procent, interna med 33 procent och användaruppgifter med 20 procent. Hela hälften av intrången, 49 procent, har initierats internt och kan kopplas till missbruk av privilegier och andra mänskliga misstag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Den mänskliga faktorn fortsätter vara huvudorsaken till att cyberkriminella lyckas. 68 procent av intrången, vare sig de omfattar tredje part eller inte, beror på en mänsklig handling utan ont uppsåt, där någon gör ett misstag eller faller för social ingenjörsattack. Andelen är ungefär lika stor som i förra årets rapport.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.