God stämning på fullsatt Ledningsgruppsdag

Event God stämning och högt engagemang präglade Ledningsgruppsdagen den 2 februari i Stockholm. Den utsålda konferensen kunde locka med både förändringsledning, ledningsgruppsutveckling och hållbarhetsfrågor – och ett och annat skratt, som grädde på moset.

God stämning på fullsatt Ledningsgruppsdag
Näringslivsprofilen Johanna Palmér var konferencier på Ledningsgruppsdagen i Stockholm. Foto: Mattias Malmi Pauser

400 vd:ar och ledningsgruppsmedlemmar samlades på Quality Hotel vid Globen i Stockholm för en fullsatt ledningsgruppsdag. Under ledning av Johanna Palmér, investerare och styrelseproffs, bjöds på massor av kunskap, tips och verktyg av en rad kunniga experter på ledningsgeruppsarbete.

Förmiddagen inleddes med ett anförande om det nya ledarskapet av Lena Lid Falkman, som forskar om ledarskap, organisation och kommunikation på Handelshögskolan i Stockholm. Hon lade stort fokus på hur man lyckas med hybrida arbetssätt, något som engagerade mång av alla lyssnarfrågor att döma.

Organisationskonsulten Kai Wiklund berättade om vad som skiljer ut välfungerande ledningsgrupper och tog upp fem fallgropar att passa sig för. Psykologen och ledningsgruppsutvecklaren – tillika krönikör i Vd-tidningen – Michel Soderling talade om hur man får ledningsgruppen att fungera som team. Förmiddagens föreläsning blev en ”del 1”, som sedan fick en uppskattad uppföljare med ett spårvalsseminarium på eftermiddagen, med en fördjupning på temat hur man utvecklar ledningsgrupper.

Förändring är svårt

Förändring leder inte nödvändigtvis till goda resultat. Att leda i förändring är en tuff uppgift som ställer stora krav på ledarskapet, inte minst vad gäller att förändra beteenden i verksamheten. Om det talade förändringskonsulten Helena Werner – som själv hävdar att hon inte är särskilt förtjust i förändring.

Efter en vegetarisk lunch blev det dags för de fördjupande spårvalen som denna gång handlade om framgångsrik förändringsledning, fördjupad ledningsgruppsutveckling och strategiarbete och målstyrning.

Hållbarhet, framtidsspaningar och bubbel

Därefter talade Åsa Wilske, senior rådgivare på Esam, om hur företagen ska hantera kraven på ett systematiskt hållbarhetsarbete. Hon hade det kärnfulla budskapet att forskning visar på lönsamhet för företagen som arbetar hållbart.

Dagen avslutades med en inspirationsföreläsning av Svante Randlert, som väckte både skratt och engagemang med trendspaningar och iakttagelser av förändrade kundbeteenden under ett årtionde. Sedan samlades deltagarna för ett mingel med bubbel och chansen att knyta kontakter och ställa sina egna frågor till talarna.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.