De är Sveriges bästa arbetsgivare 2023

Arbetsmiljö En myndighet och två IT-konsultbolag är Sveriges bästa arbetsplatser 2023. Nu har branschorganisationen Great Place to Work presenterat sin årliga rankning av arbetsgivare, som bygger på svar från medarbetarna själva.

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2023
Att ha medarbetare som man tycker om och litar på höjer upplevelsen av arbetsgivaren, enligt analysen. Foto: Adobe Stock

Great Place to Work har undersökt arbetsplatskulturen för 19,8 miljoner medarbetare i 106 länder, däribland Sverige. I år återfinns 55 svenska organisationer på listan över de bästa arbetsplatserna.

Listan bygger på analyser av nära 50 000 medarbetarundersökningar. De organisationer som har lyckats allra bäst har tre saker gemensamt: högt förtroende för sina ledare, medarbetare som tycker om och litar på varandra och en hög grad av stolthet för vad företaget bidrar med i samhället.

Det är den tjugoförsta gången i ordningen som Great Place to Work sammanställer rapporten, efter att journalisterna Robert Levering och Milton Moskowitz, beslutade sig för att undersöka varför det fanns så många dåliga arbetsplatser i Amerika.

Sopra Steria toppar i Sverige

I Sverige toppar konsult-, digitala tjänster- och mjukvaruutvecklingsföretaget Sopra Steria listan över stora företag, analysföretaget Elvenite har motsvarande plats på listan över medelstora företag och Patientnämnden är överst på listan över små företag.

– Vi har under flera år arbetat aktivt för att utveckla en så pass bra arbetsplats att vi en dag kan kalla oss den bästa. Att bygga en fantastisk arbetsplats är en central del av vår tillväxtstrategi. Vi vill erbjuda varje individ en karriärväg där det är enkelt att ta nästa steg – oavsett erfarenhet och kompetens, och oavsett om du vill bli chef eller inte, säger Anders Burestig, vd på Sopra Steria Sverige, i ett pressmeddelande.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.