Pris till Polarbröd för bästa hållbarhetsredovisning

Hållbarhet Polarbröd har fått pris för bästa hållbarhetsredovisning i kategorin familjeföretag, av nyinrättade Hallbar Awards, som delas ut av organisationen Hallbars.

Pris till Polarbröd för bästa hållbarhetsredovisning
Polarbröd har bästa hållbarhetsredovisningen.

Hållbarhetsredovisningar borde läsas av fler, och det är en anledning till att Hallbar Awards delas ut till företag inom livsmedelsindustrin. Årets pris inom kategorin familjeföretag gick till Polarbröd.

– Vi är väldigt stolta över vår senaste hållbarhetsredovisning och över den här utmärkelsen. Det viktigaste är såklart innehållet, vad man som bolag faktiskt gör för att bidra till en mer hållbar värld. Men en fin presentation av ens hållbarhetsarbete bidrar förhoppningsvis till att sprida kunskapen om vikten av att arbeta med hållbarhet och till att inspirera andra, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Priset delas ut av organisationen Hallbars, som fått sig namn från det svenska ordet hållbarhet och har sitt huvudkontor i Sverige. Men organisationen är internationell och företag i hela världen konkurrerar om priset.

Bland dem som konkurrerat med Polarbröd, finns den franska detaljhandelskoncern Auchan, det tyska ölbryggeriet Bitburger Brau, den amerikanska livsmedelsproducenten Griffith Foods och den holländska frukt och grönt-producenten Royal Lemkes.

Sammantaget var 509 hållbarhetsrapporter från 78 länder nominerade i flera olika kategorier. Bäst i alla kategorier, blev hållbarhetsrapporten från tyska Bosch.

Bland stiftelsena partners finns bland annat Örebro kommun och universitet samt Alfred Nobel House i Karlskoga.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.