Nytt nummer ute med Vd-tidningen

Ledare Nu är nr 6 av Vd-tidningen ute. Här finns en rad nyttiga artiklar för dig som vd. Lär mer om hur du gör ett bra framförande, hur du vinner en upphandling eller hur du bygger din strategiplan.

Nytt nummer ute med Vd-tidningen
Vd-tidningens nya nummer.

Så gör du! Det är lite av kärnan när vi på redaktionen försöker knåpa ihop en matnyttig Vd-tidning. Ett exempel i det här numret är att hålla framföranden, presentationer och föredrag på ett så bra sätt som möjligt. Hur gör man och hur bemästrar man den nervositet som gör att man börjar med en massa störande ticks på scenen eller som får även en rutinerad vd att komma av sig. Genom den tidigare skådespelerskan Mi Ridell som nu jobbar med att hjälpa företagsledare med att förbättra deras framföranden kan vi presentera en rad matnyttiga tips. Ofta låter de väldigt självklara när man läser dem, men ack så många som går i fällan och missar värdefulla möjligheter att kommunicera. Som Financial Times en gång skrev utifrån aktuell forskning: ”Den främsta oberoende variabeln till yrkesmässig framgång är hur bra du kan tala inför och kommunicera med andra. Detta oavsett vad du jobbar med”. Tänkvärda ord som säger att det är bra att träna och lära sig av dem som kan och slippa lite av ängslan inför ett framförande.

Ett annat matnyttigt exempel är artikeln om att ordna en lyckad företagsresa. Här presenteras ett antal råd som kanske inte är lätta att vara införstådd med. För hur är det egentligen, ska man satsa på enkel- eller dubbelrum, hur är det med alkoholen och hur tidigt måste man starta med förberedelserna? Och inte minst: vad kostar det. Genom att läsa våra matnyttiga artiklar hoppas jag att vi kan underlätta lite för dig som vd.

Missa inte alla tips och verktyg för dig i vd-rollen. Prenumerera!

Anders Pauser, chefredaktör Vd-tidningen.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.