Ny managementbok om strategisk improvisation

Strategi Den 1 september släpps den nya managementboken ”Nu – Strategisk improvisation för effektiv kommunikation.” i bokhandeln. I den gör författarna Katarina Gentzel Sandberg och Jesper Falkheimer upp med dagens traditionella kommunikationsmodeller.

Ny managementbok om strategisk improvisation

– Det finns en stor igenkänning men också nyfikenhet på begreppet strategisk improvisation som en modell för en mer effektiv kommunikation, inte bara från kommunikatörer, utan också från ledare inom olika delar av näringsliv och offentlig sektor, säger Katarina Gentzel Sandberg, som är partner på Gullers Grupp. 

Hon och Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet, menar att tiden har sprungit förbi de traditionella kommunikationsmodellerna och fokus ligger istället på förmågan att improvisera inom vissa givna ramar.

– Dagens värld präglas av ökande osäkerhet och ständig förändring. Att reagera snabbt på oväntade situationer blir allt oftare en avgörande framgångsfaktor. Utmaningen ligger i att vara snabb samtidigt som man agerar strategiskt, menar Jesper Falkheimer.

Boken, som ges ut av förlaget Roos & Tegnér, baseras på aktuell forskning, konkreta exempel och intervjuer med kommunikationschefer från näringsliv, offentlig och idéburen sektor.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.