Så skyddar du företaget mot utpressningsattacker

Cybersäkerhet Forskare från Columbia University och Barracuda Networks har med AI-teknik granskat hur cyberbrottslingar undgår upptäckt. Men det finns sätt att skydda verksamheten, här är fyra tips.

Så skyddar du företaget mot utpressningsattacker
Foto: Adobe Stock

Forskare från Columbia University har i samarbete med Barracuda Networks analyserat bedrägerier där offer pressas på kryptovaluta med hot om att avslöjande information ska avslöjas. De flesta begärde belopp på under 2 000 dollar i bitcoin. Undersökningen visar att angriparna vanligtvis ber om en specifik summa pengar, förmodligen för att det maximerar chansen att offret betalar utan i stället för att polisanmäla.

Men det finns också rekommendationer om hur man skyddar sig mot attackerna. Att vara insatt och kunnig minskar risken för att bli offer för utpressning.

Fakta

4 sätt att skydda mot utpressningsattacker

  1. AI-baserat skydd. Cyberskurkar kan anpassa sina attacker så att de tar sig runt e-postportar och skräppostfilter. En bra lösning mot ”spear-phishing” (personinriktat nätfiske genom skräddarsydda mejl)
  2. Skydda er mot kontokapningar. Utpressningsattacker utförs ofta från kapade konton – se till att bedragare inte använder din organisation som en bas för sina attacker. Det finns AI-teknologi för att känna igen när ett konto har utsatts.
  3. Proaktiva undersökningar. Med tanke på den generande naturen av utpressningsscam kan anställda vara mindre benägna än vanligt att rapportera dessa attacker. Genomför regelbundna sökningar på levererad post för att upptäcka e-postmeddelanden relaterade till lösenordsändringar, säkerhetslarm och annat innehåll.
  4. Utbilda i säkerhetsmedvetenhet. Se till att din personal lär sig att känna igen utpressningsattacker, och känner sig bekväma med att rapportera dem.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.