Cecilia von Perglas blir ny VD för Skånemejerier

På nytt jobb Skånemejerier har utsett Cecilia von Perglas som ny vd. Hon arbetar sedan ett år i bolaget, med bland annat försäljningsansvar.

Cecilia von Perglas blir ny VD för Skånemejerier
Cecilia von Perglas blir ny vd på Skånemejerier.

Den första april tillträder Cecilia von Perglas sin nya tjänst som ny VD för Skånemejerier. Hon kommer närmast från posten som Business Unit Director för Mejeri & Juice och Chief Commercial Officer (CCO) för detaljhandeln.

– Jag är mycket stolt över uppgiften att få leda Skånemejerier vidare mot visionen att bli Sveriges mest hållbara mejeri. Vi har en tydlig strategi och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare leverera på våra ambitiösa planer för vårt breda utbud av starka varumärken, säger Cecilia von Perglas i ett pressmeddelande.

Kunnig i marknadsföring och sälj

Hon efterträder José Antonio Lalanda som går till Lactalis i Italien för att bli vd för vd-posten Galbani Cheese.

– Jag vill passa på att tacka José Antonio för det fantastiska arbete som han gjort för Skånemejerier de senaste sex åren. Med sin gedigna kunskap om mejeribranschen har han haft en stor positiv påverkan, säger Cecilia von Perglas i en presskommentar.

Hon har före Skånemejerier arbetat på Cloetta och LEAF, där hon har haft ledande befattningar inom marknadsföring och försäljning.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.