Vd-tidningen

Vd & Personal

En heldag med de bästa experterna om vd-rollens svåraste utmaningar
19 april 2023
Digital kompetensdag direkt från TV-studion

Framgångsrik personalledning för vd – hur du hanterar de riktigt tuffa frågorna

Medarbetare och personal är varje företags största resurs men också i många fall vd:s största utmaning. Hanterar du utmaningarna på rätt sätt så finns väldigt mycket att vinna. Dagen fokuserar på de tuffa utmaningar du har som vd, det du ligger sömnlös över och det du känner att du inte alltid har kontroll över.

Vd-tidningen | Vd & Personal

Plats Digital kompetensdag direkt från TV-studion
Tid 19 april 2023, 09:00 - 16:00
Pris 6 490:- exklusive moms

Vi har anlitat ledande experter för att hjälpa dig möta de svårigheter som dyker upp i din vd-roll och har valt ut ett antal områden där utmaningarna är som störst:

 • Så hanterar du besvärliga personer.
 • Bygg en framgångsrik företagskultur.
 • Skapa en kostnadsmedveten organisation.
 • Så får du teamet att jobba smart och effektivt.

Det är första gången vi genomför Vd & Personal. Dagen kommer att livesändas från Vd-tidningens studio, allt spelas in och kommer att i efterhand finnas tillgängligt tre månader som en digital kompetensbank. Dessutom får du en digital dokumentation med alla presentationer.

Under sändningen använder vi oss av marknadens modernaste interaktiva konferensplattform där du har möjlighet ställa dina frågor direkt till experterna.

Välkommen till en heldag för dig som vill ta tag i de riktigt tuffa frågorna!

Program

Fäll ut alla
 • 08:30 - 09:00

  Logga in och upptäck den digitala plattformen

  Innan det livesända programmet startar kl. 09:00 kan du logga in och bekanta dig med den digitala plattformen.
 • 09:00 - 09:05

  Livesändningen startar: Välkomna!

  Studion
  Vd-tidningens redaktör Malin Eijde som är moderator för dagen hälsar välkommen och inleder programmet. Talare

  Malin Eijde

  Moderator och redaktör, Vd-tidningen
 • 09:05 - 09:50

  Optimera alla medarbetare så att de jobbar smart och effektivt

  Studion
  Får du ut vad du vill i produktivitet av dina medarbetare och dina chefer? Hur gör du för att mäta så att det driver på verksamheten? Hur få du personer som inte presterar att lyfta. Hur ser du till att hantera primadonnor som inte riktigt vill anstränga sig och hur skapar du förutsättningar för ett bra självledarskap? Talare

  Malin Jonsson

  Ledarutvecklare, Nya Ledarskapet
  Malin har arbetat som affärsansvarig chef både internationellt och i Sverige i över 20 år. Hon jobbar numera med ledarutveckling på Nya Ledarskapet och aktivt med ledarskap i form av styrelsens ordförande i tillväxtbolag. Hon tränar både individer och grupper i alla branscher i ledarskap och självledarskap i program över tid för att åstadkomma förändringar.
 • 09:50 - 10:20

  Rekrytera rätt – annars bygger du in problem

  Studion
  Rätt medarbetare på rätt plats gör dig väsentligt mer framgångsrik som vd. Hur undviker man de största misstagen och hur hittar man rätt medarbetare? Talare

  Carina Thorén

  Vd och Partner, Michaël Berglund Executive Search AB
  Carina är Vd och Partner på Michaël Berglund Executive Search AB. Hon har arbetat med Executive Search och styrelserekryeringar sedan 2019. Carina har en 20-årig bakgrund inom varumärkesbyggande kommunikation och design som konsult. Hon har även haft ledande befattningar såsom COO, vice Vd och styrelseledamot.

  Joakim Säll

  Senior Partner, Michaël Berglund Executive Search AB
  Joakim är Senior Partner på Michaël Berglund Executive Search AB. Han har arbetat med Executive Search och styrelserekryteringar sedan 2011 med tyngdpunkt inom industri, bank, försäkring och service.
  Joakim har tidigare 20 års erfarenhet av att leda och utveckla företag med flertal ledande befattningar i näringslivet bland annat som Vd för Lantmännen Agroetanol, Vd för Svenska Statoil och Affärschef ICA Telecom.
 • 10:20 - 10:40

  Paus

  Nu är det dags för en förmiddagspaus. Passa på att att ta en bensträckare, hämta kaffe och interagera med andra deltagare i den digitala plattformen.
 • 10:40 - 11:10

  Konsten att leda på distans

  Studion
  När medarbetarna inte längre syns på kontoret måste ledarskapet bli ett annat. Här är rutinerna du behöver implementera för att hålla produktiviteten på samma nivå som tidigare. Talare

  Henrik Byström

  Grundare av AI-labbet och Downriver Management
  Med nästan 30 år och från många ledande roller inom digitalisering är Henrik Byström en av Sveriges ledande experter. Han har haft särskilt fokus på moderna arbetssätt, AI och ledarskap där han under många år ledde Microsofts koncept kring Det nya arbetslivet, d v s att anamma ett modernt arbetssätt, ledarskap och medarbetarfokus med hjälp av modern teknik. Henrik är en mycket uppskattad talare, som konstruktivt uppmuntrar till att tänka nytt och utmana vedertagna sanningar kring att möjliggöra arbete oavsett tid och plats.

  Henrik är också grundare av bolagen AI-labbet och Downriver Management samt sitter i styrelsen för HouseBe, K3 Nordic och DH Solutions.
 • 11:10 - 11:40

  Få din ledningsgrupp att fungera som team – undvik de största fällorna

  Studion
  Forskning visar att om ledningsgruppen fungerar blir företaget framgångsrikt och lönsamt. Vilka är de värsta fel man kan göra som vd i sitt arbete med sin ledningsgrupp? Här får du lära dig hur du undviker de störta fällorna och få gruppen att verkligen fungera som ett effektivt team. Talare

  Michael Soderling

  Leg. psykolog och organisationskonsult
  Michael Soderling är psykolog och organisationskonsult. Han arbetar med personbedömningar samt med att utveckla ledarskap, ledningsgrupper och chefer.
 • 11:40 - 12:10

  Hitta nycklarna för att skapa ett framgångsrikt säljteam

  Studion
  Underpresenterade säljteam med stora egon är en stor risk för verksamheten. Vikten av att ha en vinnande säljstrategi och hitta nycklarna för att skapa ett framgångsrikt säljteam är skillnaden mellan framgång och misslyckande. Hur bygger man bygger ett starkt säljteam, där medarbetarna jobbar för att lagkamraterna ska lyckas samtidigt som de själva ska lyckas? Talare

  Patrik Nordkvist

  Grundare, Försäljningschefen
  Patrik Nordkvist är rådgivare och grundare av försäljningsutvecklingsföretaget Försäljningschefen. Han hjälper dig och ditt team att skapa ökad försäljning och mer förutsägbar tillväxt. Efter över 25 år som försäljningschef och vd förstår han utmaningarna och vet vad som fungerar och inte.
  Med stor kunskap i moderna metoder och verktyg, en stor portion uppriktighet och effektiva säljstrukturer har han hittills coachat cirka 300 företag och 10 000 individer till ökad tillväxt. Han har också skrivit boken Säljvanor som innehåller 32 beprövade säljvanor för att lyckas med försäljning.
 • 12:10 - 13:10

  Lunchpaus

  Nu är det dags att fylla på med lite lunch innan programmet fortsätter.
 • 13:10 - 13:40

  Hantera besvärliga personer framgångsrikt

  Studion
  Anders är ofta sjuk på måndagar. Vera verkar nätt och jämnt klara sina arbetsuppgifter. Hannes tisslar och tasslar bakom ryggen på kollegorna och chefen. Det här är tre fiktiva, men väldigt vanliga exempel på jobbiga medarbetarbeteenden. Vi reder ut hur du kan göra när personer med besvärligt beteende dyker upp i din verksamhet. Talare

  Mattias Lundberg

  Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet
  Mattias Lundberg är legitimerad psykolog och docent i psykologi vid Umeå universitet. Han arbetar även sedan många år som organisationskonsult och hjälper företag inom det arbets- och organisationspsykologiska fältet. Mattias Lundberg är en erkänt duktig föreläsare och är prisbelönt för sitt sätt att omformulera modern vetenskap till begriplig och användbar kunskap. Mattias har skrivit ett stort antal böcker, däribland boken ”Jäkla människa - en handbok i hur du hanterar jobbiga människor på arbetet”.
 • 13:40 - 14:20

  Så undviker du förtroendekriser och mediedrev

  Studion
  Förtroende är ditt viktigaste kapital. Du kan inte köpa ett förtroende – du måste förtjäna det. Det tar år att bygga men kan raseras på ett ögonblick. Det är med andra ord något av det sköraste en ledare kan förvalta. Samtidigt är det för det mesta din krishantering, eller brist på krishantering, som skapar de allvarligaste reaktionerna. Och så länge du inte hanterar sakfrågan, eskalerar förtroendekrisen. Din krishantering har med andra ord en avgörande betydelse för hur litet eller stort förtroendegapet blir. Därför är det oerhört viktigt att snabbt ringa in faran och genom medvetna strategier begränsa skadan. Talare

  Jeanette Fors-Andrée

  Krishanterare, medietränare och medierådgivare
  Jeanette Fors-Andrée är krishanterare, medietränare och medierådgivare. Hon har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 17 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser, mediala granskningar och medieträning av talespersoner inför de mest kritiska situationerna. Jeanette är också aktuell med boken "Äg din agenda – Så undviker du förtroendekriser, mediedrev och offentlig skampåle".
 • 14:20 - 14:40

  Paus

  Nu är det dags för en eftermiddagspaus. Passa på att att ta en bensträckare, hämta kaffe och interagera med andra deltagare i den digitala plattformen.
 • 14:40 - 15:10

  Hur får man organisationen att hålla i pengarna?

  Studion
  Att vara försiktig med utgifterna och ordentlig kostnadskontroll är nästan lika viktigt för lönsamheten som ökad försäljning. Hur skapar man en kostnadsmedveten organisation, får till smarta inköp och hur bygger man upp fungerande controllerfunktioner? Talare

  Monika Lindberg

  Affärsrådgivare och auktoriserad redovisningskonsult, Grant Thornton
  Monika Lindberg arbetar som affärsrådgivare och auktoriserad redovisningskonsult vid Grant Thorntons kontor i Stockholm. Hon har över 30 års erfarenhet inom redovisning och rådgivning till entreprenörs- och ägarledda företag. Monika brinner för att skapa rutiner och möjligheter för företagen att arbeta strategiskt, bygga tillväxt och öka lönsamheten i verksamheten genom att arbeta med ägare/styrelse/ledningsgrupp och den operativa verksamheten.
 • 15:10 - 15:55

  Kraften i en bra företagskultur – vilka är grundbultarna?

  Studion
  Forskningen talar sitt tydliga språk! Företag med ett aktivt kulturarbete och en kultur där medarbetarna trivs är lönsammare. Ändå är det bara två av tio företag som aktivt jobbar med frågan. Vi har därför valt att presentera grundbultarna i ett aktivt kulturarbete. Talare

  Thomas Dimming

  Konsult på kulturbyrån Wildfire
  Thomas Dimming har varit rådgivare och föreläsare i drygt 20 år inom målstyrning och företagskultur och är idag konsult på kulturbyrån Wildfire.
 • 15:55 - 16:00

  Sammanfattning och reflektion

  Studion
  Dagen sammanfattas från studion. Vilka nya insikter tar vi med oss från dagen? Talare

  Malin Eijde

  Moderator och redaktör, Vd-tidningen

Talare

Malin Jonsson

Ledarutvecklare, Nya Ledarskapet

Carina Thorén

Vd och Partner, Michaël Berglund Executive Search AB

Joakim Säll

Senior Partner, Michaël Berglund Executive Search AB

Henrik Byström

Grundare av AI-labbet och Downriver Management

Michael Soderling

Leg. psykolog och organisationskonsult

Patrik Nordkvist

Grundare, Försäljningschefen

Mattias Lundberg

Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet

Jeanette Fors-Andrée

Krishanterare, medietränare och medierådgivare

Monika Lindberg

Affärsrådgivare och auktoriserad redovisningskonsult, Grant Thornton

Thomas Dimming

Konsult på kulturbyrån Wildfire

Malin Eijde

Moderator och redaktör, Vd-tidningen

Vd & Personal

anordnas av VD-tidningen
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.