Vd-tidningen

Vd-dagen

En exklusiv utvecklingsdag för vd
23 augusti 2022
Vinterträdgården, Grand Hôtel

Ansvarsfullt vd-skap för utveckling och tillväxt

För tredje året genomförs nu succékonferensen Vd-dagen – Sveriges största mötesplats för vd:ar. Det är en exklusiv konferens med ledande föreläsare som ger dig nya redskap så att du kan lyckas ännu bättre med ditt jobb som vd, nå era mål och öka lönsamheten för din verksamhet.

Vd-tidningen | Vd-dagen

Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel
Tid 23 augusti 2022, 07:30 - 17:00
Pris 12 500:- exklusive moms

Fokus i år ligger på hur du gör för att öka tillväxten på ditt företag och hur du utvecklar ditt vd- och ledarskap. Dessutom är konferensen en mötesplats för dig där du kan utbyta tankar och erfarenheter med personer i samma ansvarsställning som du har.
Även i år har konferensen byggts ut med tre spårval för att ytterligare kunna erbjuda möjligheten att lära sig mer om de saker som skapar verklig och långsiktig tillväxt.

Vd-dagen genomförs i den exklusiva miljön på Grand Hôtel i Stockholm där den välkända Vinterträdgården i huvudsak kommer att fungera som konferenslokal. En sittande trerätters-lunch i den vackra Spegelsalen ger dig också goda möjligheter till givande samtal.

Som deltagare kommer du att få tillgång till en unik sammanställning av presentationerna med bifogade fördjupande intervjuer med alla talare.

Det här får du med dig från dagen: 

 • Koll på vd-rollen.
 • Insikt i metoder för att skapa framgång.
 • En verktygslåda att använda i din professionella vardag.
 • Ett möte med de bästa rådgivarna.
 • Nya kontakter och affärsmöjligheter.
 • En dokumentation i kompendieform.

Välkommen!

Program

Fäll ut alla
 • 07:30 - 08:30

  Registrering och frukost

  Välkommen till registreringen och en välsmakande frukost innan konferensprogrammet börjar.
 • 08:30 - 08:40

  Inledning av dagen

  Moderator Pia Herrera inleder dagen.

  Pia Herrera har lång erfarenhet som programledare i tv. Hon har dessutom arbetat med kommunikation på regeringskansliet, där hon också fungerat som moderator i olika sammanhang. Det är andra året Pia Herrera är moderator på Vd-dagen. Talare

  Pia Herrera

  Moderator
 • 08:40 - 09:20

  7 saker som gör en vd framgångsrik

  Vad är det som gör en vd riktigt framgångsrik? Henry Rawet kommer att tala om 7 framgångsfaktorer för vd:ar som vill utveckla sina företag för att skapa förutsägbara och uthålliga resultat. För att få ut maximalt av Henrys föredrag, förbered dig genom att fundera ut vilken enskild, eller vilka två viktigaste faktorer du upplever stå i vägen för att du ska nå resultat på en ny nivå i din verksamhet.

  Henry Rawet var med och grundade FranklinCovey i Sverige för ungefär 15 år sedan och har varit företagets vd och numera dess styrelseordförande i Sverige, Norge och Finland. FranklinCovey är ett av världens största privata företag inom ledarskapsträning. Henry är civilekonom och har varit vd för konsultföretag inom kommunikation och ledarskapsutveckling i över 35 år och har arbetat såväl i Sverige som internationellt. Talare

  Henry Rawet

  Vd, FranklinCovey Sverige
 • 09:20 - 10:00

  Att få rätt saker att hända, i tid!

  Har ditt företag ett tydligt mål av vad ni behöver uppnå för att bli framgångsrika och finns det en strategi för hur ni ska nå detta mål? Många företagsledare svarar ja på dessa frågor men ställer vi i stället frågan till de anställda så är svaret inte alltid lika självklart, framför allt inte när du ber en anställd beskriva målet eller att förklara strategigenomförandet. Vad skulle hända om alla anställda till 100 % kände till företagets viktigaste mål, om alla visste exakt vad som ger den bästa effekten på målet och om alla och hade tid att göra dessa arbetsuppgifter?

  Hanna Sweijer har lång erfarenhet av att driva komplexa strategiarbeten och förändringsprocesser hos några av Sveriges största företag och från flertalet olika branscher. Hon beskrivs som en relationsbyggare, en klok ledare som sprider energi och som får andra att vilja gå i samma riktning. Idag driver Hanna sitt eget bolag och hjälper Vd:ar och ledningsgrupper att ta fram företagets viktigaste mål, planera strategigenomförandet och stöttar ledare i att förankra ett nytt arbetssätt hos samtliga anställda. Talare

  Hanna Sweijer

  Strategi- och målstyrningsexpert
 • 10:00 - 10:10

  Hisspitch

  Kort kärnfull information från våra utställare.
 • 10:10 - 10:40

  Förmiddagsfika

  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 10:40 - 11:10

  Samtal om framtidens ledarskap och utmaningar

  Arbetslivet är i stark förändring, en förändring som accelererat under pandemin. Hur kommer framtiden se ut, vilka lösningar kommer och hur ska medarbetarskapet utvecklas? Kalle Anrell frågar ut Sofi Franzén, Fredrik Törnqvist och Sofia Fiske.

  Sofi Franzén har startat och drivit upp en av landets största eventbyråer, Eventyr, helt utan externt kapital. Företaget omsätter 160 miljoner kronor har nu gått samman med finska eventbyrån Tapaus och svenska konkurrenten Nine Yards och blir härigenom störst i Norden.

  Fredrik Törnqvist är vd för det kommunala bostadsbolaget AB Stångåstaden i Linköping. Där har man satsat väldigt hårt på medarbetarna och har 97 procent nöjda medarbetare. Satsningen på personalen har också lett till mycket god lönsamhet.

  Sofia Fiske är strategisk rådgivare på Diwo som hjälper företag att bli mer effektiva och engagerade i sina digitala arbetsplatser. Innan Sofia kom till Diwo har hon bland annat jobbat på Microsoft och Capgemnini.

  Kalle Anrell är chefredaktör för Telekom idag, som är ledande media om teknikutveckling och verktyg kring distansarbete och andra nya arbetsformer. Talare

  Sofi Franzén

  VD Eventyr Nine Yards

  Fredrik Törnqvist

  Vd, AB Stångåstaden

  Sofia Fiske

  Strategisk rådgivare, Diwo

  Kalle Anrell

  Utfrågare
 • 11:10 - 11:50

  Skapa agerande i linje med strategi genom målstyrning

  Framgångsrika organisationer har förmågan att sätta fokuserade och agerbara mål som kontinuerligt följs upp. Men varför är målstyrning ett så framgångsrikt styrverktyg? Varför är det så svårt att verkligen få till det? Hur ska man göra för att verkligen lyckas med sin målstyrning och skapa ett agerande i linje med strategin som gör att man når och överträffar sina mål?

  David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn. Bland Davids kunder återfinns multinationella noterade bolag, private equity-ägda bolag, myndigheter, kommuner och entreprenöriella tillväxtbolag. David startade sin karriär på The Boston Consulting Group. Han har sedan grundat managementkonsultbolagen Warp Business Advisers och Cordial Business Advisers, samt executive search bolaget Agentum och mjukvarubolaget Actigate. Idag är David grundare och vd på The Information Company. Talare

  David Holmberg

  Vd och grundare av The Information Company
 • 11:50 - 13:20

  Lunch

  Lunchen serveras i Spegelsalen, passa på att knyta nya kontakter över en välsmakande 3-rätters meny.
 • 13:20 - 14:00

  Spårval, välj mellan tre spår

  Välj mellan tre spår på temat affärsutveckling, effektivt arbete och ledarskap.
 • 13:20

  Spår 1: Så får ni driv i strategiarbetet

  Affärsutveckling
  En fördjupning i hur man får fart på strategiarbetet och hur man får med sig hela organisationen i det. Rätt genomförda strategier styr effektivt mot de mål man satt upp. Vi går in mer i detalj i detta arbete.

  Hanna Sweijer har lång erfarenhet av att driva komplexa strategiarbeten och förändringsprocesser hos några av Sveriges största företag och från flertalet olika branscher. Hon beskrivs som en relationsbyggare, en klok ledare som sprider energi och som får andra att vilja gå i samma riktning. Idag driver Hanna sitt eget bolag och hjälper VD:ar och ledningsgrupper att ta fram företagets viktigaste mål, planera strategigenomförandet och stöttar ledare i att förankra ett nytt arbetssätt hos samtliga anställda. Talare

  Hanna Sweijer

  Strategi- och målstyrningsexpert
 • 13:20

  Spår 2: Personlig effektivitet – arbeta smartare

  Effektivt arbete
  Kan det kännas svårt att prioritera och att få tid för de viktigaste uppgifterna? Blir du ofta distraherad och multitaskar? Stressad över det du inte kan kontrollera? Om svaret är ja - då är du som vd inte ensam. Utmaningen för dagens vd:ar är att hantera sin tid effektivt. På detta seminarium får du som vd konkreta tips för att du ska kunna planera och prioritera optimalt utifrån det senaste inom neuroscience. Detta skapar i sin tur mer effektivitet, mindre stress och bättre resultat. Det handlar om att öka farten genom att sakta ned, få 10 praktiska tips på hur du kan arbeta smartare och hur effektiv tidshantering kan hjälpa dig att skapa bättre resultat och balans. Tanken att du ska undvika distraktion och ta kontroll över din tid.

  Catharina Sjögren Froborg, vd på Coach Effect AB och har 15 års erfarenhet från näringslivet på ledande nivå. Hon är expert inom ledarskapsutveckling, executive coaching och effektiv tidshantering. Hon är i botten civilekonom och ICF-certifierad ledarskapscoach på högsta Master-nivå. Catharina arbetar med vd:ar, chefer och ledningsgrupper inom coaching, utbildning och teamutveckling. Talare

  Catharina Sjögren Froborg

  Vd, Coach Effect AB
 • 13:20

  Spår 3: Kulturledarskap för bättre resultat

  Ledarskap
  Kulturen i ditt företag kommer i hög grad påverka era resultat. Vilka attityder och beteenden är viktiga i er kultur för att lyckas med er affärsidé? I detta går spårval går vi igenom ledarens verktygslåda för att stärka kulturen. Lär dig hur hur till exempel ritualer, artefakter, storytelling och fiender skapar en stark kultur där gruppmedlemmar blir beredda att göra det lilla extra för att lyckas tillsammans.

  Thomas Dimming har 20 års erfarenhet med att stödja ledare och ledningsgrupper med att skapa en mer engagerad kultur. Han är idag rådgivare och föreläsare. Talare

  Thomas Dimming

  Föreläsare och engagemangsexpert
 • 14:00 - 14:10

  Kort paus för spårbyte

 • 14:10 - 14:50

  Spårval, välj mellan tre spår

  Välj mellan tre spår på temat affärsutveckling, effektivt arbete och ledarskap.
 • 14:10

  Spår 1: Få målstyrningen att fungera på riktigt

  Affärsutveckling
  De flesta organisationer har förstått att mål är nyckeln till framgång, men få lyckas implementera det. Hur gör man i praktiken för att verkligen lyckas med sin målstyrning? Hur vet man om ett mål är bra eller inte? Hur kan man översätta mål till relevanta mått? Hur ska man följa upp och agera på målen så att man verkligen når dem?

  David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn. Bland Davids kunder återfinns multinationella noterade bolag, private equity-ägda bolag, myndigheter, kommuner och entreprenöriella tillväxtbolag. David startade sin karriär på The Boston Consulting Group. Han har sedan grundat managementkonsultbolagen Warp Business Advisers och Cordial Business Advisers, samt executive search bolaget Agentum och mjukvarubolaget Actigate. Idag är David grundare och vd på The Information Company. Talare

  David Holmberg

  Vd och grundare av The Information Company
 • 14:10

  Spår 2: Att leda en ledningsgrupp effektivt

  Effektivt arbete
  Hur leder man en framgångsrik ledningsgrupp? Vem ska ingå, hur ofta ha man möten, hur ser agendan ut? Vilka är de största fallgroparna och hur undviker man dem. ”Vilka arbetsformer ska man ha”, och ”Hur hanterar man relationerna i gruppen”. Föreläsningen ger ytterligare dimensioner om hur man kan utveckla sin ledningsgrupp.

  Harry Wallenholm är seniorkonsult vid Implement Consulting Group och har 25 års erfarenhet av att stödja ledningsgrupper inom företag och myndigheter med att utveckla ett effektivt och värdeskapande ledningsarbete. Våren 2017 utkom upplaga två av Harrys bok om ledningsgruppen (”Ledningsgruppen” Studentlitteratur 2017, skriven tillsammans med Otto Granberg). Han har jobbat med över 300 ledningsgrupper och kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Talare

  Harry Wallenholm

  Seniorkonsult, Implement Consulting Group
 • 14:10

  Spår 3: Förändringsledning i praktiken

  Ledarskap
  Change management är på allas läppar. Men den nödvändiga omställningen är ofta mycket svårare än väntat att genomföra. Hur gör man för att verkligen få fart på förändringarna och var finns fallgroparna? Hur får man med sig alla nyckelpersoner? Och hur säkrar jag att förändringen blir hållbar i längden? Dessutom är det många gånger bråttom, mer bråttom än du tror. Här får vi konkreta tips - och varnande exempel!

  Helena har gedigen erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete både från privat och offentlig sektor i roller som strategisk förändringsledare, linjechef för interna förändringsledare och managementkonsult. Många uppdrag har berört ledning- och styrning, effektivisering och förändringsledning.. Att få chefer och nyckelpersoner att tryggt och stadigt ”stå framför” förändringen är något som hela tiden är i fokus. Exempel på uppdrag har varit att utveckla och implementera produktionssystem för ökad kvalitet och effektivitet, ökad lönsamhet utifrån lean-filosofi/ständig förbättring, och att bygga förmåga inom förändringsledning. Helena drivs av att kombinera arbetsglädje och effektivitet, för att få oss att utvecklas som människor och verksamhet. Talare

  Helena Othelius

  Senior Management Consultant, Frontit
 • 14:50 - 15:30

  Eftermiddagsfika

  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 15:30 - 16:00

  Framtidens affärer

  Utvecklingen på försäljningsområdet går idag snabbt. Drivkrafterna globalisering och digitalisering skapar både utmaningar och möjligheter. Därför blir det allt viktigare att organisera försäljningen utifrån affärens komplexitet.

  Henrik Larsson-Broman är forskare, trendanalytiker och grundare av ProSales Institute – Nordens ledande forskningsföretag inom B2B Sales Excellence. Med utomordentlig omvärldsinsikt är han en av landets mest efterfrågade föreläsare, och förser säljare och ledare med fakta på bordet om vad som skapar säljframgång och vad som krävs för att bygga framtidssäkrade säljstrategier. 2017 passerade han 1 000 genomförda föreläsningar i stora som små sammanhang. Talare

  Henrik Larsson-Broman

  Forskare och trendanalytiker, Mercuri International Sverige AB
 • 16:00 - 16:30

  Förhandla framgångsrikt

  Som vd är man ständigt inblandad i olika typer av förhandlingar. Men att genomföra en lyckad förhandling är en svårare konst än många tror. Det är ofta svårt och kräver goda förberedelser och en tydlig strategi. För det handlar om att både ta kommandot och samtidigt låta sig övertygas av motparten utan att ha en färdig lösning. Här får du lära dig hur du förhandlar effektivt och med rätt psykologiska redskap.

  Karin Klerfelt är föreläsare, kursledare och inspiratör sedan 25 år. Hon hjälper sina kunder och deltagare att bli riktiga stjärnor på att sälja, ta betalt, argumentera och förhandla genom kurser, föreläsningar och böcker. Talare

  Karin Klerfelt

  Föreläsare, kursledare och inspiratör, Karin Klerfelt AB
 • 16:30 - 17:10

  Drömledarskapet

  Det som tagit dig hit, där du är idag, kommer kanske inte att ta dig dit du vill imorgon. Vi lever i en tid av ständig förändring och du behöver anpassa dig och ditt ledarskap till det. Du måste inse att det inte handlar om vem du är eller vad du redan vet, utan vad du gör – varje dag. Det här föredraget kommer att ge dig inspiration samt tips på vad du som ledare behöver göra idag, för att du och dina medarbetare ska prestera bättre tillsammans imorgon.

  Svante är en av nordens mest anlitade föreläsare med över 170 föredrag per år. Han är den enda i landet bland över 1000 föreläsare, som genom tiderna lyckats få maxbetyget 5.0 vid tre olika tillfällen av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close. 2018 så var han nominerad som årets Talare 2018 i Sverige i kategorin genombrott. Han driver ledarskapspodden Chefssnack samt givit ut böckerna Drömarbetsgivaren, The Dream Employer samt Drömledarskapet. Talare

  Svante Randlert

  Föreläsare, författare och podcastare
 • 17:10 - 17:15

  Summering av dagen

  Moderator Pia Herrera avslutar. Talare

  Pia Herrera

  Moderator
 • 17:15

  Mingel

  Stanna kvar för att diskutera dagen med bubbel och tilltugg.

Talare

Pia Herrera

Moderator

Henry Rawet

Vd, FranklinCovey Sverige

Hanna Sweijer

Strategi- och målstyrningsexpert

Sofi Franzén

VD Eventyr Nine Yards

Fredrik Törnqvist

Vd, AB Stångåstaden

Sofia Fiske

Strategisk rådgivare, Diwo

Kalle Anrell

Utfrågare

David Holmberg

Vd och grundare av The Information Company

Henrik Larsson-Broman

Forskare och trendanalytiker, Mercuri International Sverige AB

Karin Klerfelt

Föreläsare, kursledare och inspiratör, Karin Klerfelt AB

Svante Randlert

Föreläsare, författare och podcastare

Catharina Sjögren Froborg

Vd, Coach Effect AB

Harry Wallenholm

Seniorkonsult, Implement Consulting Group

Helena Othelius

Senior Management Consultant, Frontit

Thomas Dimming

Föreläsare och engagemangsexpert

Vd-dagen

anordnas av VD-tidningen
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.