Vd-tidningen

Vd-dagen

En exklusiv utvecklingsdag för vd
4 oktober 2023
Vinterträdgården, Grand Hôtel

Vd-rollen och dess utmaningar

För fjärde gången genomförs nu succékonferensen Vd-dagen – Sveriges största mötesplats för vd:ar. Det är en exklusiv konferens med ledande föreläsare som ger dig nya redskap så att du kan lyckas ännu bättre med ditt jobb som vd, nå era mål och öka lönsamheten för din verksamhet.
Fokus i år ligger på vd-rollen och dess utmaningar, men självklart också på hur du ska bli framgångsrik i ditt vd- och ledarskap. Dessutom är konferensen en mötesplats för dig där du kan utbyta tankar och erfarenheter med personer i samma ansvarsställning som du har.

Vd-tidningen | Vd-dagen

Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel
Tid 4 oktober 2023, 08:00 - 17:20
Pris 12 990:- exklusive moms

Även i år har konferensen byggts ut med tre spårval för att ytterligare kunna erbjuda möjligheten att lära sig mer om de saker som gör dig framgångsrik i din roll och därmed skapa tillväxt och lönsamhet i din verksamhet.

Kontakt

Frågor gällande bokning
event@pausermedia.se eller 08-517 955 30

Frågor gällande partnerskap
Las Schön, lars.s@pausermedia.se eller 08-517 955 89

Vd-dagen genomförs i den exklusiva miljön på Grand Hôtel i Stockholm där den välkända Vinterträdgården i huvudsak kommer att fungera som konferenslokal. En sittande trerätters-lunch i den vackra Spegelsalen ger dig också goda möjligheter till givande samtal.

Som deltagare kommer du att få tillgång till en unik sammanställning av presentationerna med bifogade fördjupande intervjuer med alla talare.

Varmt välkommen!

Program

Fäll ut alla
 • 08:00 - 08:45

  Registrering och frukost

  Vinterträdgården
  Välkommen till registreringen och en välsmakande frukost innan konferensprogrammet börjar.
 • 08:45 - 08:55

  Inledning

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Programmet inleds av dagen moderator Johanna Palmér. Talare

  Johanna Palmér

  Moderator
  Johanna Palmér är uppmärksammad näringslivsprofil, professionell styrelsearbetare och investerare som brinner för ledarskap och hållbarhet. Hon har en bakgrund som vd för Östsvenska Handelskammaren och hjälper idag företag och individer att hitta sin kraft och potential framåt. Hennes övertygelse är ”The sky is not the limit, the mind is.”
 • 08:55 - 09:35

  Det utmärker framgångsrika vd:ar

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Vilka egenskaper ska en vd ha? Räcker det med ett starkt IQ eller måste det också till en stor portion EQ? Och finns det egenskaper som absolut inte passar in på en framgångsrik vd? Talare

  Shahab Sayardoust

  Medgrundare, Omino Business Psychology Advisors
  Shahab Sayardoust är en av grundarna till företaget Omino Business Psychology Advisors som arbetar med affärspsykologisk rådgivning till ledare, ledningsgrupper och styrelser när det gäller val av vd.
 • 09:35 - 10:05

  Vilka utmaningar möter dig som vd i framtiden?

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Att leda ett företag som vd är svårt, särskilt med tanke på den allt snabbare omvärldsutvecklingen. Hur ser svenska vd:ar på framtiden är en fråga som delvis får sina svar i PwC:s stora vd-undersökning. Talare

  Sofia Götmar-Blomstedt

  Vd, PwC Sverige
  Sofia Götmar-Blomstedt är vd på PwC Sverige och har varit verksam som revisor och rådgivare på PwC i drygt 27 år. Hon brinner lite extra för frågor som mångfald och inkludering och driver på utvecklingsagendan om ett mer hållbart näringsliv.
 • 10:05 - 10:30

  Förmiddagsfika

  Vinterträdgården
  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 10:30 - 10:50

  Panelsamtal

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Panelsamtal 6 vd:ar från premiumpartners om utmaningar och lösningar.
 • 10:50 - 11:20

  Skippa energiläckaget – hantera besvärliga personer och grupper på rätt sätt

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Har du problem med samarbetet i ledningsgruppen? Är det någon av personerna dör som skapar problem eller inte kan samarbeta? Eller har ni problem med personalen där någon ofta är sjuk på måndagar, någon verkar nätt och jämnt klara sina arbetsuppgifter och ytterligare någon tisslar och tasslar bakom ryggen på kollegorna och chefen. Vi reder ut hur du kan göra när personer med besvärligt beteende dyker upp i din verksamhet. Talare

  Mattias Lundberg

  Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet
  Mattias Lundberg är legitimerad psykolog och docent i psykologi vid Umeå universitet. Han arbetar även sedan många år som organisationskonsult och hjälper företag inom det arbets- och organisationspsykologiska fältet. Mattias Lundberg är en erkänt duktig föreläsare och är prisbelönt för sitt sätt att omformulera modern vetenskap till begriplig och användbar kunskap. Mattias har skrivit ett stort antal böcker, däribland boken ”Jäkla människa - en handbok i hur du hanterar jobbiga människor på arbetet”.
 • 11:20 - 11:50

  Hur ska du kommunicera och exponera dig som vd?

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Att prata inför en grupp på ett medryckande och engagerande sätt är både svårt och skrämmande för många. Receptet är träning och åter träning i framförande och retorik. Dessutom gäller det att se till att man har rätt framtoning i klädval. Talare

  Mi Ridell

  Retorik- och kroppsspråksexpert
  Mi Ridell är ursprungligen skådespelare känd från många privatteaterscener. På senare år har hon jobbat med att stötta ledare, företagsledare och politiker för att de ska bli bättre på sina framföranden. Hon har bland annat studerat retorik och kroppsspråk i många år, däribland genom den amerikanska FBI-agenten Joe Navarro som är ledande expert på hur man arbetar ”under cover”. Hon har också skrivit boken ”Kroppen ljuger aldrig”.
 • 11:50 - 13:30

  Lunch i Spegelsalen

  Spegelsalen
  Lunchen serveras i Spegelsalen, passa på att knyta nya kontakter över en välsmakande 3-rätters meny.
 • 13:30 - 15:00

  SPÅR 1: BLI VASSARE I DITT OPERATIVA VD-ARBETE

  Vinterträdgården
  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Bli vassare i ditt operativt vd-arbete. Spåret modereras av Johanna Palmér. Talare

  Johanna Palmér

  Moderator
  Johanna Palmér är uppmärksammad näringslivsprofil, professionell styrelsearbetare och investerare som brinner för ledarskap och hållbarhet. Hon har en bakgrund som vd för Östsvenska Handelskammaren och hjälper idag företag och individer att hitta sin kraft och potential framåt. Hennes övertygelse är ”The sky is not the limit, the mind is.”
 • 13:30 - 14:00

  Hitta rätt säljstrategi och säkra leveransen

  Spår 1: Vinterträdgården
  Underpresenterade säljteam med stora egon är en stor risk för verksamheten. Vikten av att ha en vinnande säljstrategi och hitta nycklarna för att skapa ett framgångsrikt säljteam är skillnaden mellan framgång och misslyckande. Hur bygger man bygger ett starkt säljteam, där medarbetarna jobbar för att lagkamraterna ska lyckas samtidigt som de själva ska lyckas? Talare

  Patrik Nordkvist

  Rådgivare och grundare, Försäljningschefen
  Patrik Nordkvist är rådgivare och grundare av försäljningsutvecklingsföretaget Försäljningschefen. Han hjälper dig och ditt team att skapa ökad försäljning och mer förutsägbar tillväxt. Efter över 25 år som försäljningschef och vd förstår han utmaningarna och vet vad som fungerar och inte.
  Med stor kunskap i moderna metoder och verktyg, en stor portion uppriktighet och effektiva säljstrukturer har han hittills coachat cirka 300 företag och 10 000 individer till ökad tillväxt. Han har också skrivit boken Säljvanor som innehåller 32 beprövade säljvanor för att lyckas med försäljning.
 • 14:00 - 14:30

  Få målstyrningen att fungera på riktigt

  Spår 1: Vinterträdgården
  Med målstyrning kan du höja effektiviteten, vinsten och medarbetarengagemanget. Men vad innebär denna styrprincip? Måste man använda principen för målstyrning? Det beror på situation och möjligheter menar talaren i denna programpunkt. Talare

  John Saldin

  Senior konsult, föreläsare och områdesansvarig för Strategi på CANEA
  John Saldin är senior konsult med fokus på strategi och målstyrning på Canea. Han har arbetat med strategifrågor och företagsutveckling i över 20 år både i Sverige och internationellt. John har också undervisat i strategi på olika universitet som Adelaide University, Flinders University och Handelshögskolan i Stockholm. Han hjälper just nu Vd-tidningen med att ta fram en målstyrningsskola.
 • 14:30 - 15:00

  Agilt är det moderna ledarskapet

  Spår 1: Vinterträdgården
  Att skapa en agil verksamhet är den senaste inom management. Men vad innebär det egentligen och vad innebär begreppets grundstenar tillit, transparens och autonomi med ett ständigt närvarande kundfokus? Talare

  Lise Tormod

  Vd, Cordial
  Lise Tormod är vd för managementrådgivaren Cordial.
  Hon är en driven navigatör, efterfrågad projektledare och facilitator som hjälper kunderna att ta sig snabbt, smart och säkert genom komplexa strategi- och transformationsarbeten.
  Lise har en tung meritlista som stöd till ledningsgrupper i att stötta dem i att utforma nya strategier, designa innovativa affärsmodeller och kundcentriska erbjudanden samt utforma moderna, hållbara och agila organisationer och processer. Hon uppskattas av kunderna för sin förmåga att snabbt förstå en verksamhet och den bransch i vilken de verkar samt för sitt pedagogiska och lösningsorienterade sätt att leda och ena en grupp mot ett gemensamt mål, oavsett om det är en tydligt definierad projektleverans eller en mer omfattande förändringsprocess inom hela eller delar av verksamheten.
 • 13:30 - 14:30

  SPÅR 2: JOBBA SMART

  Oscar
  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Jobba smart. Spåret modereras av Linnéa K Gustafson från Vd-tidningen. Talare

  Linnéa K Gustafson

  Moderator spårval
 • 13:30 - 14:00

  Personlig effektivitet – så prioriterar du smart

  Spår 2: Oscar
  Att arbeta effektivt handlar om att prioritera rätt. Hr få vi ta del av en rad tips hur man göra och lära oss en 5-stegsmodell som bygger på den undersökning Forbes gjort kring 100 toppledares sätt att prioritera. Och lär du dig arbeta smartare kommer det minska stressen och öka arbetsglädjen. Talare

  Petra Brask

  Föreläsare, författare och effektivitetsexpert
  Petra har föreläst för allt från FN till Coca-Cola. Med en gedigen erfarenhet från olika kulturer och länder som Iran, Storbritannien och Norden kan hon enkelt jämföra och fånga upp intressanta vinklingar i det internationella landskapet vi lever i idag. Petra var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014 och har bloggat sedan 2009 på ämnet tid. Nyligen gav hon ut två böcker: Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi. (Lava förlag 2017). Koll på tiden – tips för skola, fritid, vänner och sömn. (Lava förlag 2019). Petra Brask är även programledare för den populära podcasten Tidspodden tillsammans med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan. De delar med sig av forskning och tips om tid tillsammans med aktuella gäster.
 • 14:00 - 14:30

  Konsten att arbeta med självledarskap

  Spår 2: Oscar
  Med dagens ledarskap som präglas av tillit ställs också höga krav på självständiga och initiativrika medarbetare. Men hur utövas ett aktivt självledarskap? Börja med att lära känna dig själv och vilka beteenden du behöver förändra för att bidra positivt för ett välfungerande självledarskap handlar inte bara om att kunna organisera sin arbetstid på ett effektivt sätt. Utan också att planera sin tid så att man blir uthållig över tid och inte bränner ut sig. Talare

  Christina Haugsöen

  Föreläsare och utbildare
  Christina Haugsöen har arbetat med ledarskap och organisationsutveckling i mer än 23 år. Hon arbetar tillsammans med ledare och ledningsgrupper för att skapa effektivitet, dels organisatoriskt och dels när det kommer till det mellanmänskliga på arbetsplatserna. Hon är utbildad inom statsvetenskap, beteendevetenskap och pedagogik. Hennes mål med sina föreläsningar är att hjälpa ledare att bli trygga i sitt ledarskap, att få en gedigen verktygslåda att välja ifrån. Ledare som vet och förstår mekanismerna runt organisationen, roller och stilar (sin egen och andras) och som kan leda sig själv och andra skapar förutsättningar för framgång på alla plan.
 • 14:30 - 15:00

  Så skapar du effektiva möten

  Spår 2: Oscar
  Dåliga möten är dyra. Men med bra struktur och klok design kan mötet – oavsett om det är digitalt, fysiskt eller i hybridform – bli en god investering. Här ger vi de bästa tipsen för effektiva och produktiva möten. Talare

  Erik Mattsson

  Vd, Ordrum AB
  Erik Mattsson är vd på Ordrum AB. Han är verksam föreläsare, moderator och utbildare i kommunikation. I våras kom han ut med Möteskokboken 3 (tillsammans med Pia Moberg). Tidigare har han skrivit Möteskokboken 1-2 och Talarkokboken. Han har också varit redaktör för Skrivarkokboken.
 • 13:30 - 15:00

  SPÅR 3: SKAPA EN FUNGERANDE LEDNINGSGRUPP

  New York
  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Skapa en fungerande ledningsgrupp. Spåret modereras av Malin Eijde från Vd-tidningen. Talare

  Malin Eijde

  Moderator spårval
 • 13:30 - 14:00

  Den framgångsrika ledningsgruppen

  Spår 3: New York
  Hur leder man en framgångsrik ledningsgrupp? Vem ska ingå, hur ofta har man möten och hur ser agendan ut? Vilka är de största fallgroparna och hur undviker man dessa? Vilka arbetsformer ska man ha och hur hanterar man relationerna och dynamiken i gruppen? Talare

  Stefan Drackner

  Psykolog och managementkonsult, Implement Consulting Group
  Stefan Drackner är psykolog och managementkonsult med 20 års erfarenhet av ledar- och ledningsgruppsutveckling. Han har arbetat med ledningsgrupper inom alla typer av branscher och storlek, från fåmansbolag till börsbolag och stora offentliga organisationer.
 • 14:00 - 14:30

  Så bygger du ett funktionellt team av din ledningsgrupp

  Spår 3: New York
  Många vd:ar brottas med att de inte får arbete i sina ledningsgrupper att fungera. Ofta handlar det om att få den att fungera som ett team. För det krävs tydliga mål som dessutom är förankrade hos alla, värderingar som hela gruppen ställer upp på, gemensam ansvarskänsla, bra och ärlig kommunikation mellan gruppens medlemmar. Talare

  Fredrik Kristoffers

  Grundare, Nya Ledarskapet
  Fredrik Kristoffers är grundare av Nya Ledarskapet (The New Leadership). En konsultorganisation på 15 personer som utvecklar ledare och ledningsgrupper.
 • 14:30 - 15:00

  Strategiarbete för ledningsgruppen

  Spår 3: New York
  Vilka strategimodeller bör en ledningsgrupp arbeta med. Och hur ser en bra strategiprocess ut? Talare

  Anders Baude

  Senior Partner, Implement Consulting Group
  Anders Baude har mångårig erfarenhet från att stödja ledningsgrupper i deras strategiarbete. Han har haft uppdrag i ett stort antal stora företag men också i många mindre och medelstora företag inom olika branscher. Han har också undervisat och föreläst inom strategi på bland annat IFL och IHM.
  Han har varit Vd för managementkonsultföretaget Implement under 15 år. Anders är också en av författarna till den på Studentlitteratur nyligen utgivna boken ”Strategiprocessen”.
 • 15:00 - 15:30

  Eftermiddagsfika

  Vinterträdgården
  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 15:30 - 16:00

  Förhandla smart

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Att förhandla är en av de ständigt återkommande utmaningarna för en vd. Det är ofta svårt och kräver goda förberedelser och en tydlig strategi. Vi låter en av de ledande auktoriteterna på området ge dig sina bästa tips och strategier. Fokus kommer att vara på hur du kan förbereda dina förhandlingar på ett strukturerat sätt. Talare

  Ulf Giege

  Förhandlingsexpert
  Ulf Giege har över femton års erfarenhet av att utbilda i förhandling på avancerad nivå. Han har dessutom mer än tio års erfarenhet av stora internationella affärsförhandlingar. Han har även en utbildning i förhandling från Harvard Law School och har skrivit boken ”Ledande förhandlingsteknik och värdeskapande förhandlingsattityd”.
 • 16:00 - 16:30

  Det nya ledarskapet

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Stora förändringar i omvärlden och post-covid har skapat ett delvis nytt arbetsliv. Distansarbete är vanligare, arbetsorganisationen håller på att förändras. Vi tittar närmare på de utmaningar som ställs på ledarskapet för att skapa en harmonisk organisation i takt med tiden. Talare

  Lena Lid Falkman

  Forskare, Handelshögskolan i Stockholm
  Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på ledarskap, organisation och kommunikation. Hennes specialområden är allt från kommunikation, ledarskap till moderna aktivitetsbaserade arbetslivet. Hon har bland annat forskat om specifikt om ledarskap och självledarskap i det nya digitala, flexibla arbetslivet.
 • 16:30 - 17:10

  Gasa i uppförsbacken - framtidsspaningar om omvärld och framtidens arbetsplats

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Tuffa tider. Hemska tider. Eller helt fantastiska och härliga tider med massor av nya möjligheter. Vi går in i en period med högre ränteläge, högre inflation och en lågkonjunktur. Hur djup vet vi inte ännu? Men en sak vet vi att de nu du ska satsa. Det nu du ska satsa lite extra på marknadsföring när konkurrenterna skär ner. Det är nu du kan rekrytera den personal som du verkligen vill ha. Det är nu du har chansen till att bygga upp en ännu bättre verksamhet. Det är nämligen i de tuffa uppförsbackarna slaget avgörs. Det är dags att kora vinnarna nu. Vi får oftast höra att vi inte ska titta bakåt, bara framåt. Det är så fel. För det är i historien svaren finns. Talare

  Göran Adlén

  Föreläsare och trendspanare
  Göran Adlén är en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare genom tiderna och har bland annat vunnit Årets Föreläsare 2014 och fick 2015 Narrenpriset som är eventbranschens motsvarighet till Grammy eller Guldbaggen. 2022 var han nominerad till Stora Talarpriset och med på listan Sveriges 100 hetaste talare.
 • 17:10 - 17:20

  Avslutning med hemliga artister

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Moderator Johanna Palmér summerar dagen och sammanfattar de viktigaste lärdomarna. Här bjuds vi också på underhållning av två hemliga artister. Talare

  Johanna Palmér

  Moderator
  Johanna Palmér är uppmärksammad näringslivsprofil, professionell styrelsearbetare och investerare som brinner för ledarskap och hållbarhet. Hon har en bakgrund som vd för Östsvenska Handelskammaren och hjälper idag företag och individer att hitta sin kraft och potential framåt. Hennes övertygelse är ”The sky is not the limit, the mind is.”
 • 17:20

  Mingel med livemusik

  Vinterträdgården
  Stanna kvar för att diskutera dagen med bubbel och tilltugg. Här bjuds vi också på sköna toner från ett liveband.

Talare

Johanna Palmér

Moderator

Shahab Sayardoust

Medgrundare, Omino Business Psychology Advisors

Sofia Götmar-Blomstedt

Vd, PwC Sverige

Mattias Lundberg

Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet

Mi Ridell

Retorik- och kroppsspråksexpert

Ulf Giege

Förhandlingsexpert

Lena Lid Falkman

Forskare, Handelshögskolan i Stockholm

Göran Adlén

Föreläsare och trendspanare

Patrik Nordkvist

Rådgivare och grundare, Försäljningschefen

John Saldin

Senior konsult, föreläsare och områdesansvarig för Strategi på CANEA

Lise Tormod

Vd, Cordial

Petra Brask

Föreläsare, författare och effektivitetsexpert

Erik Mattsson

Vd, Ordrum AB

Christina Haugsöen

Föreläsare och utbildare

Stefan Drackner

Psykolog och managementkonsult, Implement Consulting Group

Fredrik Kristoffers

Grundare, Nya Ledarskapet

Anders Baude

Senior Partner, Implement Consulting Group

Malin Eijde

Moderator spårval

Linnéa K Gustafson

Moderator spårval

Vd-dagen

anordnas av VD-tidningen
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.