Vd-dagen

Vd-rollen och dess utmaningar

Vd-dagen 2024 på Grand Hôtel i Stockholm samlade vd:ar från hela landet för inspiration, nya redskap och fördjupning om vd-rollen och dess utmaningar.

Vd-dagen

4 oktober 2023 08:00 - 17:20
Vinterträdgården, Grand Hôtel
Från 12 990 kr
Exkl. moms

För fjärde gången genomförs nu succékonferensen Vd-dagen – Sveriges största mötesplats för vd:ar. Det är en exklusiv konferens med ledande föreläsare som ger dig nya redskap så att du kan lyckas ännu bättre med ditt jobb som vd, nå era mål och öka lönsamheten för din verksamhet.


Fokus i år ligger på vd-rollen och dess utmaningar, men självklart också på hur du ska bli framgångsrik i ditt vd- och ledarskap. Dessutom är konferensen en mötesplats för dig där du kan utbyta tankar och erfarenheter med personer i samma ansvarsställning som du har.

Även i år har konferensen byggts ut med tre spårval för att ytterligare kunna erbjuda möjligheten att lära sig mer om de saker som gör dig framgångsrik i din roll och därmed skapa tillväxt och lönsamhet i din verksamhet.

Vd-dagen genomförs i den exklusiva miljön på Grand Hôtel i Stockholm där den välkända Vinterträdgården i huvudsak kommer att fungera som konferenslokal. En sittande trerätters-lunch i den vackra Spegelsalen ger dig också goda möjligheter till givande samtal.

Som deltagare kommer du att få tillgång till en unik sammanställning av presentationerna med bifogade fördjupande intervjuer med alla talare.

Varmt välkommen!

Program

 • 08:00 - 08:45

  Registrering och frukost

  Vinterträdgården
  Välkommen till registreringen och en välsmakande frukost innan konferensprogrammet börjar.
 • 08:45 - 08:55

  Inledning

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Johanna Palmér Moderator

  Programmet inleds av dagen moderator Johanna Palmér.
 • 08:55 - 09:35

  Det utmärker framgångsrika vd:ar

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Shahab Sayardoust Medgrundare, Omino Business Psychology Advisors

  Vilka egenskaper ska en vd ha? Räcker det med ett starkt IQ eller måste det också till en stor portion EQ? Och finns det egenskaper som absolut inte passar in på en framgångsrik vd?
 • 09:35 - 10:05

  Vilka utmaningar möter dig som vd i framtiden?

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Sofia Götmar-Blomstedt Vd, PwC Sverige

  Att leda ett företag som vd är svårt, särskilt med tanke på den allt snabbare omvärldsutvecklingen. Hur ser svenska vd:ar på framtiden är en fråga som delvis får sina svar i PwC:s stora vd-undersökning.
 • 10:05 - 10:30

  Förmiddagsfika

  Vinterträdgården
  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 10:30 - 10:50

  Panelsamtal

  Huvudscen, Vinterträdgården
  Panelsamtal 6 vd:ar från premiumpartners om utmaningar och lösningar.
 • 10:50 - 11:20

  Skippa energiläckaget – hantera besvärliga personer och grupper på rätt sätt

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Mattias Lundberg Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet

  Har du problem med samarbetet i ledningsgruppen? Är det någon av personerna dör som skapar problem eller inte kan samarbeta? Eller har ni problem med personalen där någon ofta är sjuk på måndagar, någon verkar nätt och jämnt klara sina arbetsuppgifte ...se merr och ytterligare någon tisslar och tasslar bakom ryggen på kollegorna och chefen. Vi reder ut hur du kan göra när personer med besvärligt beteende dyker upp i din verksamhet. ...se mindre
 • 11:20 - 11:50

  Hur ska du kommunicera och exponera dig som vd?

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Mi Ridell Retorik- och kroppsspråksexpert

  Att prata inför en grupp på ett medryckande och engagerande sätt är både svårt och skrämmande för många. Receptet är träning och åter träning i framförande och retorik. Dessutom gäller det att se till att man har rätt framtoning i klädval.
 • 11:50 - 13:30

  Lunch i Spegelsalen

  Spegelsalen
  Lunchen serveras i Spegelsalen, passa på att knyta nya kontakter över en välsmakande 3-rätters meny.
 • 13:30 - 15:00

  SPÅR 1: BLI VASSARE I DITT OPERATIVA VD-ARBETE

  Vinterträdgården

  Johanna Palmér Moderator

  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Bli vassare i ditt operativt vd-arbete. Spåret modereras av Johanna Palmér.
 • 13:30 - 14:00

  Hitta rätt säljstrategi och säkra leveransen

  Spår 1: Vinterträdgården

  Patrik Nordkvist Rådgivare och grundare, Försäljningschefen

  Underpresenterade säljteam med stora egon är en stor risk för verksamheten. Vikten av att ha en vinnande säljstrategi och hitta nycklarna för att skapa ett framgångsrikt säljteam är skillnaden mellan framgång och misslyckande. Hur bygger man bygger e ...se mertt starkt säljteam, där medarbetarna jobbar för att lagkamraterna ska lyckas samtidigt som de själva ska lyckas? ...se mindre
 • 14:00 - 14:30

  Få målstyrningen att fungera på riktigt

  Spår 1: Vinterträdgården

  John Saldin Senior konsult, föreläsare och områdesansvarig för Strategi på CANEA

  Med målstyrning kan du höja effektiviteten, vinsten och medarbetarengagemanget. Men vad innebär denna styrprincip? Måste man använda principen för målstyrning? Det beror på situation och möjligheter menar talaren i denna programpunkt.
 • 14:30 - 15:00

  Agilt är det moderna ledarskapet

  Spår 1: Vinterträdgården

  Lise Tormod Vd, Cordial

  Att skapa en agil verksamhet är den senaste inom management. Men vad innebär det egentligen och vad innebär begreppets grundstenar tillit, transparens och autonomi med ett ständigt närvarande kundfokus?
 • 13:30 - 14:30

  SPÅR 2: JOBBA SMART

  Oscar

  Linnéa K Gustafson Moderator spårval

  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Jobba smart. Spåret modereras av Linnéa K Gustafson från Vd-tidningen.
 • 13:30 - 14:00

  Personlig effektivitet – så prioriterar du smart

  Spår 2: Oscar

  Petra Brask Föreläsare, författare och effektivitetsexpert

  Att arbeta effektivt handlar om att prioritera rätt. Hr få vi ta del av en rad tips hur man göra och lära oss en 5-stegsmodell som bygger på den undersökning Forbes gjort kring 100 toppledares sätt att prioritera. Och lär du dig arbeta smartare komme ...se merr det minska stressen och öka arbetsglädjen. ...se mindre
 • 14:00 - 14:30

  Konsten att arbeta med självledarskap

  Spår 2: Oscar

  Christina Haugsöen Föreläsare och utbildare

  Med dagens ledarskap som präglas av tillit ställs också höga krav på självständiga och initiativrika medarbetare. Men hur utövas ett aktivt självledarskap? Börja med att lära känna dig själv och vilka beteenden du behöver förändra för att bidra posit ...se merivt för ett välfungerande självledarskap handlar inte bara om att kunna organisera sin arbetstid på ett effektivt sätt. Utan också att planera sin tid så att man blir uthållig över tid och inte bränner ut sig. ...se mindre
 • 14:30 - 15:00

  Så skapar du effektiva möten

  Spår 2: Oscar

  Erik Mattsson Vd, Ordrum AB

  Dåliga möten är dyra. Men med bra struktur och klok design kan mötet – oavsett om det är digitalt, fysiskt eller i hybridform – bli en god investering. Här ger vi de bästa tipsen för effektiva och produktiva möten.
 • 13:30 - 15:00

  SPÅR 3: SKAPA EN FUNGERANDE LEDNINGSGRUPP

  New York

  Malin Eijde Moderator spårval

  Här kan du välja mellan tre spårvalsföreläsningar på temat Skapa en fungerande ledningsgrupp. Spåret modereras av Malin Eijde från Vd-tidningen.
 • 13:30 - 14:00

  Den framgångsrika ledningsgruppen

  Spår 3: New York

  Stefan Drackner Psykolog och managementkonsult, Implement Consulting Group

  Hur leder man en framgångsrik ledningsgrupp? Vem ska ingå, hur ofta har man möten och hur ser agendan ut? Vilka är de största fallgroparna och hur undviker man dessa? Vilka arbetsformer ska man ha och hur hanterar man relationerna och dynamiken i gru ...se merppen? ...se mindre
 • 14:00 - 14:30

  Så bygger du ett funktionellt team av din ledningsgrupp

  Spår 3: New York

  Fredrik Kristoffers Grundare, Nya Ledarskapet

  Många vd:ar brottas med att de inte får arbete i sina ledningsgrupper att fungera. Ofta handlar det om att få den att fungera som ett team. För det krävs tydliga mål som dessutom är förankrade hos alla, värderingar som hela gruppen ställer upp på, ge ...se mermensam ansvarskänsla, bra och ärlig kommunikation mellan gruppens medlemmar. ...se mindre
 • 14:30 - 15:00

  Strategiarbete för ledningsgruppen

  Spår 3: New York

  Anders Baude Senior Partner, Implement Consulting Group

  Vilka strategimodeller bör en ledningsgrupp arbeta med. Och hur ser en bra strategiprocess ut?
 • 15:00 - 15:30

  Eftermiddagsfika

  Vinterträdgården
  Ta en fika tillsammans med andra deltagare, talare och utställare.
 • 15:30 - 16:00

  Förhandla smart

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Ulf Giege Förhandlingsexpert

  Att förhandla är en av de ständigt återkommande utmaningarna för en vd. Det är ofta svårt och kräver goda förberedelser och en tydlig strategi. Vi låter en av de ledande auktoriteterna på området ge dig sina bästa tips och strategier. Fokus kommer a ...se mertt vara på hur du kan förbereda dina förhandlingar på ett strukturerat sätt. ...se mindre
 • 16:00 - 16:30

  Det nya ledarskapet

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Lena Lid Falkman Forskare, Handelshögskolan i Stockholm

  Stora förändringar i omvärlden och post-covid har skapat ett delvis nytt arbetsliv. Distansarbete är vanligare, arbetsorganisationen håller på att förändras. Vi tittar närmare på de utmaningar som ställs på ledarskapet för att skapa en harmonisk orga ...se mernisation i takt med tiden. ...se mindre
 • 16:30 - 17:10

  Gasa i uppförsbacken - framtidsspaningar om omvärld och framtidens arbetsplats

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Göran Adlén Föreläsare och trendspanare

  Tuffa tider. Hemska tider. Eller helt fantastiska och härliga tider med massor av nya möjligheter. Vi går in i en period med högre ränteläge, högre inflation och en lågkonjunktur. Hur djup vet vi inte ännu? Men en sak vet vi att de nu du ska satsa. D ...se meret nu du ska satsa lite extra på marknadsföring när konkurrenterna skär ner. Det är nu du kan rekrytera den personal som du verkligen vill ha. Det är nu du har chansen till att bygga upp en ännu bättre verksamhet. Det är nämligen i de tuffa uppförsbackarna slaget avgörs. Det är dags att kora vinnarna nu. Vi får oftast höra att vi inte ska titta bakåt, bara framåt. Det är så fel. För det är i historien svaren finns. ...se mindre
 • 17:10 - 17:20

  Avslutning med hemliga artister

  Huvudscen, Vinterträdgården

  Johanna Palmér Moderator

  Moderator Johanna Palmér summerar dagen och sammanfattar de viktigaste lärdomarna. Här bjuds vi också på underhållning av två hemliga artister.
 • 17:20

  Mingel med livemusik

  Vinterträdgården
  Stanna kvar för att diskutera dagen med bubbel och tilltugg. Här bjuds vi också på sköna toner från ett liveband.

Talare

Huvudprogram

Johanna Palmér

Moderator
Johanna Palmér är uppmärksammad näringslivsprofil, professionell styrelsearbetare och investerare som brinner för ledarskap och hållbarhet. Hon har en bakgrund som vd för Östsvenska Handelskammaren oc ...se merh hjälper idag företag och individer att hitta sin kraft och potential framåt. Hennes övertygelse är ”The sky is not the limit, the mind is.” ...se mindre

Shahab Sayardoust

Medgrundare, Omino Business Psychology Advisors
Shahab Sayardoust är en av grundarna till företaget Omino Business Psychology Advisors som arbetar med affärspsykologisk rådgivning till ledare, ledningsgrupper och styrelser när det gäller val av vd.

Sofia Götmar-Blomstedt

Vd, PwC Sverige
Sofia Götmar-Blomstedt är vd på PwC Sverige och har varit verksam som revisor och rådgivare på PwC i drygt 27 år. Hon brinner lite extra för frågor som mångfald och inkludering och driver på utvecklin ...se mergsagendan om ett mer hållbart näringsliv. ...se mindre

Mattias Lundberg

Leg. psykolog och docent i psykologi, Umeå universitet
Mattias Lundberg är legitimerad psykolog och docent i psykologi vid Umeå universitet. Han arbetar även sedan många år som organisationskonsult och hjälper företag inom det arbets- och organisationspsy ...se merkologiska fältet. Mattias Lundberg är en erkänt duktig föreläsare och är prisbelönt för sitt sätt att omformulera modern vetenskap till begriplig och användbar kunskap. Mattias har skrivit ett stort antal böcker, däribland boken ”Jäkla människa - en handbok i hur du hanterar jobbiga människor på arbetet”. ...se mindre

Mi Ridell

Retorik- och kroppsspråksexpert
Mi Ridell är ursprungligen skådespelare känd från många privatteaterscener. På senare år har hon jobbat med att stötta ledare, företagsledare och politiker för att de ska bli bättre på sina framförand ...se meren. Hon har bland annat studerat retorik och kroppsspråk i många år, däribland genom den amerikanska FBI-agenten Joe Navarro som är ledande expert på hur man arbetar ”under cover”. Hon har också skrivit boken ”Kroppen ljuger aldrig”. ...se mindre

Ulf Giege

Förhandlingsexpert
Ulf Giege har över femton års erfarenhet av att utbilda i förhandling på avancerad nivå. Han har dessutom mer än tio års erfarenhet av stora internationella affärsförhandlingar. Han har även en utbild ...se merning i förhandling från Harvard Law School och har skrivit boken ”Ledande förhandlingsteknik och värdeskapande förhandlingsattityd”. ...se mindre

Lena Lid Falkman

Forskare, Handelshögskolan i Stockholm
Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på ledarskap, organisation och kommunikation. Hennes specialområden är allt från kommunikation, ledarskap till moderna akti ...se mervitetsbaserade arbetslivet. Hon har bland annat forskat om specifikt om ledarskap och självledarskap i det nya digitala, flexibla arbetslivet. ...se mindre

Göran Adlén

Föreläsare och trendspanare
Göran Adlén är en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare genom tiderna och har bland annat vunnit Årets Föreläsare 2014 och fick 2015 Narrenpriset som är eventbranschens motsvarighet till Grammy elle ...se merr Guldbaggen. 2022 var han nominerad till Stora Talarpriset och med på listan Sveriges 100 hetaste talare. ...se mindre

Patrik Nordkvist

Rådgivare och grundare, Försäljningschefen
Patrik Nordkvist är rådgivare och grundare av försäljningsutvecklingsföretaget Försäljningschefen. Han hjälper dig och ditt team att skapa ökad försäljning och mer förutsägbar tillväxt. Efter över 25 ...se merår som försäljningschef och vd förstår han utmaningarna och vet vad som fungerar och inte. Med stor kunskap i moderna metoder och verktyg, en stor portion uppriktighet och effektiva säljstrukturer har han hittills coachat cirka 300 företag och 10 000 individer till ökad tillväxt. Han har också skrivit boken Säljvanor som innehåller 32 beprövade säljvanor för att lyckas med försäljning. ...se mindre

John Saldin

Senior konsult, föreläsare och områdesansvarig för Strategi på CANEA
John Saldin är senior konsult med fokus på strategi och målstyrning på Canea. Han har arbetat med strategifrågor och företagsutveckling i över 20 år både i Sverige och internationellt. John har också ...se merundervisat i strategi på olika universitet som Adelaide University, Flinders University och Handelshögskolan i Stockholm. Han hjälper just nu Vd-tidningen med att ta fram en målstyrningsskola. ...se mindre

Lise Tormod

Vd, Cordial
Lise Tormod är vd för managementrådgivaren Cordial. Hon är en driven navigatör, efterfrågad projektledare och facilitator som hjälper kunderna att ta sig snabbt, smart och säkert genom komplexa strat ...se meregi- och transformationsarbeten. Lise har en tung meritlista som stöd till ledningsgrupper i att stötta dem i att utforma nya strategier, designa innovativa affärsmodeller och kundcentriska erbjudanden samt utforma moderna, hållbara och agila organisationer och processer. Hon uppskattas av kunderna för sin förmåga att snabbt förstå en verksamhet och den bransch i vilken de verkar samt för sitt pedagogiska och lösningsorienterade sätt att leda och ena en grupp mot ett gemensamt mål, oavsett om det är en tydligt definierad projektleverans eller en mer omfattande förändringsprocess inom hela eller delar av verksamheten. ...se mindre

Petra Brask

Föreläsare, författare och effektivitetsexpert
Petra har föreläst för allt från FN till Coca-Cola. Med en gedigen erfarenhet från olika kulturer och länder som Iran, Storbritannien och Norden kan hon enkelt jämföra och fånga upp intressanta vinkli ...se merngar i det internationella landskapet vi lever i idag. Petra var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014 och har bloggat sedan 2009 på ämnet tid. Nyligen gav hon ut två böcker: Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi. (Lava förlag 2017). Koll på tiden – tips för skola, fritid, vänner och sömn. (Lava förlag 2019). Petra Brask är även programledare för den populära podcasten Tidspodden tillsammans med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan. De delar med sig av forskning och tips om tid tillsammans med aktuella gäster. ...se mindre

Erik Mattsson

Vd, Ordrum AB
Erik Mattsson är vd på Ordrum AB. Han är verksam föreläsare, moderator och utbildare i kommunikation. I våras kom han ut med Möteskokboken 3 (tillsammans med Pia Moberg). Tidigare har han skrivit Möte ...se merskokboken 1-2 och Talarkokboken. Han har också varit redaktör för Skrivarkokboken. ...se mindre

Christina Haugsöen

Föreläsare och utbildare
Christina Haugsöen har arbetat med ledarskap och organisationsutveckling i mer än 23 år. Hon arbetar tillsammans med ledare och ledningsgrupper för att skapa effektivitet, dels organisatoriskt och del ...se mers när det kommer till det mellanmänskliga på arbetsplatserna. Hon är utbildad inom statsvetenskap, beteendevetenskap och pedagogik. Hennes mål med sina föreläsningar är att hjälpa ledare att bli trygga i sitt ledarskap, att få en gedigen verktygslåda att välja ifrån. Ledare som vet och förstår mekanismerna runt organisationen, roller och stilar (sin egen och andras) och som kan leda sig själv och andra skapar förutsättningar för framgång på alla plan. ...se mindre

Stefan Drackner

Psykolog och managementkonsult, Implement Consulting Group
Stefan Drackner är psykolog och managementkonsult med 20 års erfarenhet av ledar- och ledningsgruppsutveckling. Han har arbetat med ledningsgrupper inom alla typer av branscher och storlek, från fåman ...se mersbolag till börsbolag och stora offentliga organisationer. ...se mindre

Fredrik Kristoffers

Grundare, Nya Ledarskapet
Fredrik Kristoffers är grundare av Nya Ledarskapet (The New Leadership). En konsultorganisation på 15 personer som utvecklar ledare och ledningsgrupper.

Anders Baude

Senior Partner, Implement Consulting Group
Anders Baude har mångårig erfarenhet från att stödja ledningsgrupper i deras strategiarbete. Han har haft uppdrag i ett stort antal stora företag men också i många mindre och medelstora företag inom o ...se merlika branscher. Han har också undervisat och föreläst inom strategi på bland annat IFL och IHM. Han har varit Vd för managementkonsultföretaget Implement under 15 år. Anders är också en av författarna till den på Studentlitteratur nyligen utgivna boken ”Strategiprocessen”. ...se mindre

Spårval

Malin Eijde

Moderator spårval

Linnéa K Gustafson

Moderator spårval

Premium Partner

VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.