EWF Eco AB söker Verkställande Direktör

Om tjänsten

EWF Eco AB söker Verkställande Direktör

Tjänst: EWF Eco AB söker Verkställande Direktör

Företag: EWF Eco AB

Sista ansökan: 2023-08-16

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som vill och kan ta vara på potentialen och tillväxtmöjligheten i EWF Eco AB och ta bolaget till nästa nivå

Sammanhanget

Vi söker en dynamisk och inspirerande VD för EWF Eco AB, ett framgångsrikt företag inom Smart City och hållbara lösningar. Som återförsäljare för produkten Big Belly, en smart uppkopplad papperskorg, är vi en av världens största distributörer med över 7000 sålda enheter. Dessutom har vi nyligen lanserat vårt eget sortiment av säkra laddskåp för bl.a. elcykelbatterier och blivit återförsäljare av smart offentlig belysning. Vi har en tydlig vision om att expandera genom organisk tillväxt och förvärv av företag inom Smart City-konceptet, både nationellt och internationellt.

Du blir nyckelpersonen som tar över ansvaret från vår nuvarande VD, som kommer att fokusera på försäljning på nya marknader.

Vad vi erbjuder

För rätt person erbjuder vi en fantastisk möjlighet att ta vara på och förvalta en enorm potential med en tydlig tillväxtmöjlighet.

Vi är 12 personer på EWF och organisationen kan beskrivas som säljorienterad. Vi har också ett nyförvärvat dotterbolag i Göteborg som jobbar med smart belysning där fem personer jobbar. Huvudkontoret ligger i Rimbo men vi har även säljare som utgår från Göteborg, Malmö och Helsingfors. 

Kunder är främst kommuner men även kunder som kedjor inom dagligvaruhandeln, fastighetsbolag, flygplatser etc.

Vår företagskultur präglas av entreprenörsanda och tillväxtpotential. Vi är i grunden ett familjeägt företag där många av oss har varit med länge och 2022 förvärvades bolaget av den noterade företagskoncernen Sustainion Group AB. Med vår snabba tillväxt behöver vi nu skapa tydliga strukturer och roller. Vi behöver en VD som kan ta oss till nästa nivå och bygga en positiv och samarbetsinriktad arbetsmiljö.

Vi erbjuder också utvecklingsmöjligheter inom Sustainiongruppen, där du deltar i vårt VD-nätverk och kan dra nytta av kunskapsutbytet med andra erfarna ledare.

Du kommer att rapportera till vår styrelseordförande och vara placerad på vårt huvudkontor i nybyggda lokaler i Rimbo. Resor i tjänsten förekommer för att möta våra medarbetare, samarbetspartners och utforska nya marknader.

Vad du kommer göra

Ditt uppdrag kommer att vara att utveckla och strukturera organisationen, skapa tydliga roller och ansvarsområden samt att driva affären framåt. Vi ser även fram emot att du bygger en positiv företagskultur där våra medarbetare trivs och där bra kommunikation är en grundläggande del för att alla ska vara medvetna om våra framsteg och mål.

Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna i rollen som VD på EWF Eco:
– Driva och utveckla företaget på vår tillväxtresa.
– Leda och inspirera våra medarbetare och kommunicera tydliga mål och visioner.
– Ansvara för budget, resultat och att driva fram vår strategi
– Utveckla organisationen, bland annat genom att skapa strukturer och tydliga roller.
– Skapa en trivsam kultur som driver engagemang och trivsel
– Bygga upp effektiva kommunikationsstrukturer
– Driva utvecklingen av lösningar och produkter och engagera dig i den dagliga driften.

Passar du in på denna beskrivning?

Som VD på EWF Eco bör du ha erfarenhet av ledarskap och att bygga kultur, samtidigt som du kan driva förändring. Du är skicklig på att skapa strukturer, sätta mål och utveckla organisationen. En bakgrund som säljchef är meriterande, och kunskap inom ekonomi och siffror är också viktig för att kunna driva försäljningen framåt. Dessutom är det viktigt att du har ett genuint intresse för människor, är en skicklig kommunikatör och har förmågan att bygga en effektiv organisation.

Ansökan

Om den här beskrivningen stämmer in på din bakgrund och dina önskningar om framtiden stämmer med vår vision så ser vi fram emot din ansökan.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Lindkvist & Partners AB och du är välkommen med frågor till ansvarig rekryteringskonsult Olle Lindkvist 

Vi jobbar med löpande urval, så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 230816

Vilka vi är

EWF Eco AB är marknadsledande för smart sophantering, återvinning och belysning i det publika rummet i Norden. Bolaget är återförsäljare av Bigbelly med över 7000 aktiva enheter, en smart uppkopplad soptunna som är solcellsdriven och komprimerar soporna på plats. Bolaget erbjuder även det säkra laddskåpet ECO Charge för bl.a. elcykelbatterier samt smart uppkopplad belysning för offentlig miljö. EWF består även av dotterbolagen EWF Rental AB och Leading Light AB och EWF ägs till 100 % av Sustainion Group AB.

Läs mer om EWF Eco

Sustainion Group är en företagskoncern, noterat på Spotlight, med fyra dotterbolag i sin portfölj. De investerar i bolag med hållbara teknologier och som arbetar i framtidsbranscher med underliggande tillväxt.

Läs mer om Sustainion Group

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.