-->

Verkställande Direktör

Om tjänsten

Verkställande Direktör

Tjänst: Verkställande Direktör

Företag: Redsense Medical

Sista ansökan: 2022-01-27

Ansökan: Ansök här

Redsense Medical utvecklar och marknadsför en innovativ produkt som ökar patientsäkerheten i samband med hemodialysbehandling. Redsense-systemet använder en patenterad sensorbaserad fiberoptisk lösning för att identifiera när ett blodläckage uppstår och räddar därigenom patienten från allvarliga komplikationer. Utöver det befintliga systemet bedrivs utveckling för att även kunna erbjuda säker dialys i hemmet, vilket innebär en stor tillväxtmöjlighet för bolaget. Verksamheten befinner sig idag i ett globalt uppskalningsskede med USA som den för närvarande viktigaste marknaden. Redsense Medical grundades 2006 med huvudkontor i Halmstad och är börsnoterat sedan 2015.

Verkställande Direktör

Tre personer i världen dör varje vecka på grund av komplikationer kopplade till dialysbehandling. Drivkraften i Redsense Medical är att förse dialysvården med ett system som upptäcker och varnar för livshotande blodläckage i samband med behandling. Teknologin är patenterad och unik i världen i sitt slag. Rollen som Verkställande Direktör innebär att i nära samverkan med styrelsen leda och utveckla bolagets organisation och kommersiella uppskalning med fokus på införsäljning till stora vårdgivare och uppbyggnad av ett globalt sälj- och distributörsnätverk.

Din profil

För att trivas och lyckas I rollen har du en relevant erfarenhet inom medtech eller närbesläktat område med liknande affärslogik. Du har en gedigen ledarerfarenhet, helst från ett mindre och starkt växande bolag och drivs av att se dina medarbetare utvecklas. En stor del av det affärsmässiga ansvaret kommer att kretsa kring etablering och vidareutveckling av bolagets säljkanaler och att skapa kännedom kring bolagets teknologi bland behandlande sjukvårdspersonal, opinionsledare och intresseorganisationer. Det är därför viktigt att du även har den typen av erfarenhet i ett internationellt perspektiv. Som person är du synnerligen drivande med dokumenterat goda resultat. Du har förmodligen en akademisk utbildningsbakgrund med inriktning ekonomi och/eller marknadsföring.

Välkommen med din ansökan!

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.