Verkställande Direktör

Om tjänsten

Verkställande Direktör

Tjänst: Verkställande Direktör

Företag: Arvidsjaurs Energi AB

Sista ansökan: 2021-10-31

Ansökan: Ansök här

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaurs Energi AB är ett helägt kommunalt bolag, som producerar och levererar ledningsburen energi bestående av biobränslebaserad fjärrvärme. Vår moderna fjärrvärmeanläggning levererar idag ca 40 GWh årligen till verksamheter och boende inom Arvidsjaurs tätort.

Vi ansvarar även för industrilokaler på en totalyta om ca 4800 kvm, fördelat på industrihotell, stora och små industrilokaler samt övriga verksamhetslokaler inom kommunen.

Nuvarande organisation består av fem maskinister, fastighetsskötare och VD.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla, leda och styra bolaget mot fastställd affärsplan.

Du förväntas driva verksamheten mot att nå uppsatta strategiska och finansiella målsättningar. Du leder, planerar och samordnar framför allt det taktiska men också det operativa arbetet inom företaget. Du arbetar aktivt med att stödja, coacha och engagera medarbetarna i en stimulerande miljö med engagemang.

I arbetet ingår även administration och kundkontakter, gällande exempelvis hyresavtal, upphandlingar, fjärrvärmeavtal m.m.

Du återrapporterar verksamhetens utveckling till styrelsen.

Kvalifikationer

Våra anläggningar ställer krav på både bredd och djup i det tekniska kunnandet och vår verksamhet ställer krav på kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi söker dig med stark initiativförmåga kan driva både verksamheten och lönsamheten vidare.

Du som söker har avslutad eftergymnasial utbildning inom området och/eller arbetslivserfarenhet och utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet inom branschen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %. Provanställning kan komma att tillämpas max 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.