-->

Verkställande direktör

Om tjänsten

Verkställande direktör

Tjänst: Verkställande direktör

Företag: Inlandsbanan AB

Sista ansökan: 2021-07-11

Ansökan: Ansök här

Verkställande Direktör till Inlandsbanan AB

Inlandsbanan AB söker Verkställande Direktör

Beskrivning:

Med utgångspunkt i Inlandsbanans vision, Drivkraft som utvecklar inlandet, ska du som företagets Verkställande Direktör, VD vara en drivkraft för företagets fortsatta utveckling. Med utgångspunkt i ägarkommunernas direktiv är din roll bland annat att arbeta för att fullfölja projekt ”Inlandslänken”, som syftar till en upprustning av den befintliga järnvägsanläggningen Inlandsbanan, samt att i övrigt fortsätta utveckling av Inlandsbanans infrastruktur. Rollen innebär också ett fortsatt fokus på ett kontinuerligt förändrings- och utvecklingsarbete kombinerat med ett engagerat och utvecklande ledarskap. Resande ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som ser nya möjligheter i en förändrad omvärld och har en genuin känsla för inlandets potential. Du har en väl utvecklad förmåga att bygga och upprätthålla relationer. För att nå framgång i rollen som VD krävs att du behärskar och har en fingertoppskänsla för det politiska livet och statlig förvaltning. Det är mycket meriterande om du har ett eget kontaktnät på olika nivåer inom kommunikationssektorn liksom inom näringslivet. Kunskap om järnväg och infrastruktur är ett stort plus.

Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har stor förmåga att verka och få genomslag i en decentraliserad organisation. I arbetet med att skapa fortsatt utveckling av koncernens lönsamhet krävs att du har en helhetssyn. Du ser förändringsarbete som en självklar del av rollen.

Dina personliga kännetecken:

  • du har goda kommunikativa förmågor
  • du är pedagogisk och övertygande i din argumentation
  • du har en stark ”motor” och är drivande när det gäller utvecklingsarbete
  • du är affärsinriktad med lönsamhetsfokus på både kort och lång sikt
  • du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga
  • du har ett djupt intresse för regional utveckling

Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Arbetstid, sysselsättningsgrad och lön:

Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner enligt VD-avtal.
Tillträde efter överenskommelse.

Övrig information:

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas under hela ansökningstiden av:

Katarina Nyberg Finn, Styrelseordförande Inlandsbanan AB
Britta Kereby, OnePartnerGroup 063-19 43 40
Hans-Olof Jonsson, OnePartnerGroup 063-19 43 33

Inlandsbanan AB är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund och som drivs av respektive VD:ar. Vårt dotterbolag Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik och vårt dotterbolag Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor.

Inlandsbanan AB förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vi arbetar för regional utveckling och tillväxt i inlandet och dess kommuner.

Vår vision är att vara EN DRAGKRAFT SOM UTVECKLAR INLANDET.

För ägarkommunerna är Inlandsbanan en förutsättning för en stor del av det näringsliv, inom framförallt skogs- och gruvnäringen, som har en stor betydelse i dessa regioner. I skenet av de stora industriella satsningarna som görs i norra Sverige innebär en utveckling och satsning på Inlandsbanan att invånarna och näringslivet i kommunerna längs banan samt även den nationella tillväxten gynnas. En väl fungerande och hållbar infrastruktur genererar flera positiva effekter och främjar ekonomisk tillväxt och utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.