Verkställande Direktör

Om tjänsten

Verkställande Direktör

Tjänst: Verkställande Direktör

Företag: Utbildningsradio AB

Sista ansökan: 2022-11-10

Ansökan: Ansök här

UR söker en ny VD och ledare som ska fortsätta att utveckla, driva och synliggöra UR:s unika kunskapsuppdrag. UR skapar program som kombinerar journalistik och pedagogik och hjälper på så sätt människor till ny och bestående kunskap. Man kan kalla det för upplevelser som förändrar.

Som ett av vårt lands tre public service-bolag identifierar UR självständigt kunskapsbehov och skapar innehåll för att möta dem. VD ansvarar för det långsiktiga värdeskapandet och för att verksamheten hos UR bedrivs på ett sätt som gynnar en hållbar utveckling – ekonomiskt, socialt och arbetsmiljömässigt .

Om rollen

Som VD ska du på ett affärsmässigt sätt och utifrån de förändringar som sker på marknaden använda UR:s resurser för att uppnå uppställda mål – nu och i framtiden.

Du leder och utvecklar en komplex organisation och navigerar i en miljö där styrningen, utöver aktiebolagslagen, sker via sändningstillstånd, medelsvillkor och public serviceredovisning.
En central uppgift är att bygga förtroendefulla relationer, såväl internt som externt. Internt för att bygga en tillitsfull och effektiv företagskultur, externt för att i olika strategiska sammanhang kunna förmedla kärnan i UR:s uppdrag.

Om dig

För att lyckas i rollen är du en trygg och visionär ledare med förmåga att arbeta långsiktigt i ett medielandskap i förändring. Du är strukturerad, omdömesgill och beslutsför. Du är en relationsbyggare med förmåga att engagera och motivera, samt en team player som inkluderar och stöttar medarbetare och chefer. Vidare har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga internt och externt.

Du är/har:

  • Publicist med erfarenhet från media-branschen och erfarenhet av att leda redaktionell personal
  • Uppvisat förmåga att leda och utveckla en komplex organisation och att leda via andra
  • Erfarenhet från roll i ledningsgrupp och med resultatansvar, gärna med erfarenhet som VD
  • Erfarenhet av framgångsrik verksamhetsutveckling, gärna erfarenhet av att driva digital transformation

Rekryteringsprocess

I den här rekryteringen samarbetar vi med Alumni. Om ni har frågor hänvisar vi er till:

  • Anna-Carin Ekman ( anna-carin.ekman@alumniglobal.com / 073 095 71 01) eller
  • Sonnica Frändberg ( sonnica.frandberg@alumniglobal.com / 073 095 71 02)

För att söka det här jobbet hänvisar vi till annonsen som finns på Alumnis hemsida. Var vänlig följ den här länken: https://alumniglobal.com/job/vd-ur

Om företaget

Sveriges Utbildningsradio AB (UR) har till uppdrag att bedriva programverksamhet inom utbildningsområdet i allmänhetens tjänst. Uppdraget är fastställt av riksdag och regering och beskrivs i sändningstillstånd och medelsvillkor. Finansieringen sker via en public service-avgift och innevarande år uppgår UR:s medelstilldelning till 463 mkr.

UR ska enligt sitt uppdrag koncentrera verksamheten till utbildningsområdet och även tillhandahålla ett utbud av folkbildningsprogram. Programverksamheten ska förstärka, bredda och komplettera insatser som görs av andra inom utbildningsområdet. UR ska även producera program på nationella minoritetsspråk, samt för personer med funktionsnedsättning.
UR:s program finns tillgängliga på UR Play för alla under lång tid och sänds också i public service-kanalerna, SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen samt i P1, P2, P3 och P4.

UR ägs, precis som Sveriges Radio och Sveriges Television, av en stiftelse, Förvaltningsstiftelsen, som har bildats i syfte att främja programbolagens självständighet.

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.