Verkställande Direktör

Om tjänsten

Verkställande Direktör

Tjänst: Verkställande Direktör

Företag: My Perfect Day

Sista ansökan: 2022-08-02

Ansökan: Ansök här

Snabbväxande e-handelsbolaget My Perfect Day tar nästa steg i tillväxtresan och söker nu en erfaren och driven CEO. Du ansluter till bolaget i ett spännande skede där du blir högst delaktig i arbetet kring den strategiska inriktningen och digitala utvecklingen. Har du gedigen kompetens och erfarenhet från digitala tillväxtresor och är trygg samt resultatorienterad i ditt ledarskap – Då kan du vara helt rätt för denna fantastiska möjlighet!

Om My Perfect day
My Perfect Day är Sveriges ledande bolag inom dekorationer och detaljer för bröllop, kalas, babyshower, dop och alla andra festliga tillfällen. Bolaget grundades av Pauline Grindvall 2014 och är baserat i Karlstad. Med en kvinnlig målgrupp sker försäljning idag på den svenska marknaden och sedan våren 2022 på den norska marknaden. My Perfect Day ägs av Aller Media samt Pauline Grindvall.

Om Aller Media
Aller Media är ett av Sveriges ledande mediehus och har tillsammans med dotterbolagen idag ca 600 anställda. Verksamheten består av delarna Media, E-handel och det nordiska byrånätverket Ahead Group. Aller Media Sverige ägs av danska Aller A/S och har systerbolag i övriga Norden.

E-handel är ett av Aller Media Sveriges viktigaste tillväxtområden och utgör idag ett av koncernens tre affärsområden. Affärsområdet har tydliga tillväxtmål där idag My Perfect Day samt Skapamer ingår. Affärsområdet drivs av en ledningsgrupp bestående av nyckelpersoner från de båda dotterbolagen samt från Aller Media. Affärsområdet förväntas växa under kommande år såväl organiskt som genom förvärv.

Om tjänsten
Som CEO på My Perfect Day blir du ytterst ansvarig för bolagets strategiska tillväxtplan samt att leda verksamheten och exekvera på uppsatta mål. Du tar en given plats i ledningsgruppen för affärsområdet e-handel. Du säkerställer så rätt förutsättningar finns för de medarbetare du har personalansvar för och att de kan exekvera på aktiviteter som går i linje med strategi och tillväxtmål, såväl nationellt som internationellt. Utöver att du som CEO rapporterar till styrelsen, rapporterar du även till Head of E-commerce på ägarbolaget Aller Media. I övrigt består dina ansvarsområden / arbetsuppgifter i huvudsak av:

  • Helhetsansvar för verksamhet, personal, P&L, strategi och tillväxtagenda
  • Driva bolagets fortsatta expansion genom att utveckla befintliga marknader samt etablera och accelerera nya
  • Med hjälp av Aller Media och övriga e-handelsbolag inom koncernen identifiera synergier och utvecklingsmöjligheter
  • Rapportera till styrelse genom analys och utvärdering av utformande KPI: er
  • Förhandla med externa företagspartners och säkerställa kvalitativa samarbeten
  • Ansvara för kontinuerlig utveckling för optimerat IT-landskap inklusive plattformar, ERP och andra IT-system.

Din bakgrund
Vi söker dig som har bred och framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla e-handelsverksamheter i scale-up fase, gärna med internationell bredd. Som CEO

är det viktigt med förmågan att arbeta övergripande och att utveckla innovativa affärslösningar för att nå mål och framgångsrikt inta nya marknader. Att du som person är högpresterande och samtidigt mixar kombinationen resultatfokus med stor ödmjukhet ser vi som självklart. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du även uppfyller följande:

  • Erfaren ledare med affärsmässig förmåga att nå resultat genom ditt team
  • Erfarenhet från digitala tillväxtresor inom e-handel där internationalisering är starkt meriterande för rollen
  • God analytisk förmåga och kan utifrån siffror och rapporter förstå helhet och ta fram strategiska faktorer för tillväxt samt exekvera på dem.
  • Hög digital kompetens med bred erfarenhet från webanalys, CRO, digital marknadsföring, system och produktutveckling

My Perfect Day erbjuder

My Perfect Day erbjuder en trygg och stabil grund där du har stora möjligheter att skapa stort värde på en spännande tillväxtresa. Som CEO för My Perfect Day ges du möjligheten att från ett tidigt skede vara med och påverka både din och bolagets resa framåt. Du ansluter till ett bolag med en tydlig nisch som befinner sig i konstant utveckling och till en bransch som är under kraftig tillväxt. Internt är det viktigt att upprätthålla en peppande och inkluderande kultur där man jobbar mot gemensamma mål i en kreativ miljö där allt är möjligt. Vi är ett företag med mycket kärlek för våra anställda, användare och kunder!

Placering & start

Tjänsten är placerad på Aller Medias kontor i centrala Stockholm med resor till Karlstad alternativt i Karlstad.

Kontakt & ansökan

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Nilsson på markus@ecommercerecruit.se eller 070-813 46 94.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.