-->

Verkställande Direktör

Om tjänsten

Verkställande Direktör

Tjänst: Verkställande Direktör

Företag: VEAB Heat Tech AB

Sista ansökan: 2022-01-23

Ansökan: Ansök här

VEAB startade sin verksamhet 1967 med tillverkning av elektriska kanalvärmare till svenska kunder inom ventilationsbranschen. Produktsortimentet utökades successivt med fast monterade värmefläktar och senare med portabla elektriska värmefläktar och avfuktare. VEAB:s fabrik och kontor ligger i Hässleholm och omfattar idag en produktionsyta på 10 000 m². Våra produkter exporteras till ett fyrtiotal länder jorden runt. VEAB var ett familjeföretag fram till 2001 då vi införlivades i Systemair-koncernen. Systemair är en betydande europeisk aktör inom produkter för ventilation med kontor i alla europeiska länder och omsätter 8,5 miljarder kr. VEAB omsätter ca 170 miljoner SEK och vi är 100 anställda. Läs mer på www.veab.com

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag är att tillsammans med din ledningsgrupp leda och driva utvecklingen av verksamheten. Du visar vägen och koordinerar riktningen för att möta marknadens krav och den utveckling som sker i branschen där klimat och värme ligger i tiden. Det finns en långsiktighet i koncernen och det ges utrymme för bolaget att självständigt vidareutveckla sin verksamhet. På styrelsens uppdrag kommer du att arbeta för att VEAB Heat Tech fortsatt har en god lönsamhet och gott renommé i branschen.

Vem är du?

Vi söker dig med en bakgrund inom marknad och försäljning med en förståelse för producerande företag. Har du erfarenhet inom värme och ventilation är det ett plus.

Du är en trygg och erfaren ledare med ett värderingsstyrt och transparent ledarskap samt ett genomgående coachande förhållningssätt. Du är närvarande, kommunikativ och prestigelös med en väl utvecklad förmåga att skapa goda relationer, både inom och utanför organisationen.

Du har god förmåga att på ett konkret och engagerande sätt formulera och förmedla företagets övergripande affärsstrategi. Du har en god struktur och kan på ett framgångsrikt sätt balansera utvecklingsarbetet och samtidigt behålla en stabilitet i organisationen. Du har en god förmåga att fatta beslut.

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Linda Svensson på 044 20 38 71, Linda.Svensson@jeffersonwells.se eller Magnus Hallberg på telefonnummer 040 – 660 63 14, Magnus.Hallberg@jeffersonwells.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.