VD

Om tjänsten

VD

Tjänst: VD

Företag: Energiservice Skellefteå AB

Sista ansökan: 2021-03-15

Ansökan: Ansök här

Vi söker en VD till Energiservice Skellefteå.

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till kunder inom vindkraft, vattenkraft, värme, industri och elnät. Vi är ett helägt dotterbolag till Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största elproducenter med produktion från främst vind- och vattenkraft, med visionen att bli det bästa energibolaget för Sverige.

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till kunder inom vindkraft, vattenkraft, värme, industri och elnät. Vi är ett helägt dotterbolag till Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största elproducenter med produktion från främst vind- och vattenkraft, med visionen att bli det bästa energibolaget för Sverige.

Som VD har du ett tydligt fokus på att leda, driva och utveckla bolaget. Du arbetar strategiskt med ett helhetsperspektiv på verksamheten samtidigt som du leder och coachar dina medarbetare med ett nära och personligt ledarskap.

Tillsammans med medarbetarna ökar du effektiviteten genom ständiga förbättringar av arbetssätt som leder till en positiv resultatutveckling och där en säker och sund arbetsmiljö alltid har högsta prioritet.

Som VD för Energiservice blir du en del av helheten Skellefteå Kraft och förväntas tillföra viktiga strategiska perspektiv till styrningen och utvecklingen av koncernen.

Vi är idag 227 stycken medarbetare som tillsammans strävar efter att bli den ledande partnern inom hållbara energitjänster. Ledningen i bolaget består av fem personer där avdelningschefer för Vind, Vatten, Nät och Marknad samt ekonomi ingår.

I uppdraget som VD kommer du:

 • Utveckla bolaget till att bli en stark strategisk partner till Skellefteå Kraft-koncernen och samtidigt en fortsatt konkurrenskraftig aktör på marknaden
 • Inspirera medarbetarna och skapa delaktighet i utveckling av arbetssätt
 • Utveckla och skapa relationer med såväl befintliga som nya kunder
 • Utveckla en hög säkerhetskultur och god arbetsmiljö

Intresserad?

För att söka tjänsten behöver du vara en trygg och stabil person med god förmåga att leda och samordna verksamheten. Du har ett positivt och konstruktivt förhållningssätt till människor och till din omgivning med förmåga att skapa och utveckla befintliga och nya relationer på ett förtroendefullt sätt, såväl internt mot medarbetare och kunder som mot externa parter.

Du skapar ett gott arbetsklimat och samarbeten som leder till hållbara medarbetare.

Du är en person som med entusiasm, engagemang och prestigelöshet utvecklar Energiservice framåt. Du har en tydlig drivkraft i det du gör och är engagerad i utvecklingsfrågor. God organisatorisk förmåga är en förutsättning.

Du är tydligt affärsorienterad i kombination med förståelse för ett värdegrundsstyrt företag och har förmågan att tänka strategiskt samtidigt som du kan konkretisera och förverkliga övergripande mål och strategier i praktiken.

Hos oss får du vara med och spela en viktig roll i energiomställningen och jobba för att möta framtidens behov inom energibranschen. Vi ska för våra kunder vara den ledande partnern för hållbara energitjänster.

Välkommen med din ansökan!

Krav

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom relevanta områden
 • Dokumenterad flerårig ledarerfarenhet från någon större organisation med aktivt arbete i ledningsgruppssammanhang
 • Förhandlingsvana
 • Körkort B

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda en större verksamhet med operativ personal på fält
 • Framgångsrik erfarenhet av att effektivisera flöden och att förbättra arbetssätt
 • Branschkännedom och kontaktnät samt erfarenhet av att driva entreprenader

Om rekryteringen
Energiservice Skellefteå arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Anders Järvelä, styrelseordförande Energiservice och Tf VD, 070-5560236

Fackliga företrädare:

Ulf Lindahl, Unionen, 0910-71 66 36
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roland Holmlund, SEKO, 0910-77 28 10
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.