Vd Uppsala Kommun Skolfastigheter AB

Om tjänsten

Vd Uppsala Kommun Skolfastigheter AB

Tjänst: Vd Uppsala Kommun Skolfastigheter AB

Företag: Uppsala Kommun Skolfastigheter AB

Sista ansökan: 2021-01-22

Ansökan: Ansök här

Vill du leda ett av Sveriges största kommunala fastighetsbolag mitt i Europas mest expansiva och kunskapsintensiva tillväxtområden? Vill du vara med och bidra till att göra Uppsalas skolor till de bästa i Sverige genom skapandet av goda, trygga och hållbara skolmiljöer? Vi söker nu en VD till Uppsala kommun Skolfastigheter!

Ditt uppdrag

Uppsala kommun Skolfastigheters uppgift är att tillhandahålla pedagogiska lokaler för Uppsalas barn och unga. Cirka 97 procent av alla skolor och förskolor i kommunen ägs och förvaltas av Uppsala Skolfastigheter. Ett stort uppdrag som omsatte cirka 630 miljoner kronor under 2019. Genom fastigheterna bidrar bolaget till Uppsalas utveckling genom att lägga grunden för barns och ungas framtid.

Uppsala kommun växer kraftigt och det finns behov av Uppsala Skolfastigheters tjänster. I takt med att bostadsbyggandet ökar kommer också behovet av bra, moderna och uppdaterade skolfastigheter att stiga vilket innefattar både om- och nybyggnationer för Uppsala skolfastigheter. Centralt i VD:s uppdrag är att ta bolaget till nästa nivå. Bolaget har en ledande roll i planeringen att erbjuda pedagogiska fastigheter och lokaler av god kvalitet med konkurrenskraftiga hyror. Du kommer i samverkan med beställaren påverka och utveckla barn och ungas lärmiljöer på kort och lång sikt.

Ditt uppdrag som VD är att hållbart leda, driva och utveckla bolaget och ansvara för att bolaget når sina utvecklings- och resultatmål. Med kunden i fokus ansvarar VD tillsammans med sin ledningsgrupp för att leda fastighetsförvaltningen och utvecklingen av bolagets fastigheter. Ett av dina huvuduppdrag är att ansvara för att skolans lokaler utnyttjas på ett effektivt sätt och att på ett affärsmässigt sätt hantera lokalbehov och vakanssatta lokaler. Ytterligare att ansvara för att bolagets fastigheter förvaltas väl och kontinuerligt förbättras. Som VD ansvarar du för att bolaget levererar på det stora beställningstrycket utifrån kvalitet och service och ha en ekonomi i balans. En viktig del i ditt arbete är att driva bolaget utifrån kundens perspektiv i ett nära samarbete med fastighetsstaben på kommunledningskontoret, utbildningsförvaltningen och andra kommunala bolag och förvaltningar.

Som VD rapporterar du till bolagets styrelse, vilket är politiskt tillsatt. Du leder bolagets ledningsgrupp och ingår i koncernledningen för kommunen. I kommunledningen, under ledning av stadsdirektören, ansvar du tillsammans med kommunens övriga VD:ar och förvaltningsdirektörer för kommunens gemensamma utveckling.

Din bakgrund

 • Vi söker dig som är ledare och har erfarenhet av att leda genom chefer.
 • För att skapa framgång i rollen har du en hög förståelse för hur ett lokalförsörjningsprogram ska förverkligas och du har starkt intresse av att skapa framgångsrika lärmiljöer.
 • Du har bred erfarenhet när det avser fastighetsfrågor där du ansvarat för verksamheter som levererar fastighetsförvaltning med nöjda kunder och från verksamheter som driver komplexa investeringsprojekt.
 • Har du dessutom lett verksamheter som drivit byggprojekt är det ytterst meriterande.
 • Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att leda och driva utveckling av bolag.
 • Har du erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer eller har levererat till politiskt styrda organisationer är det meriterande.
 • Ytterligare ser vi att det är meriterande om du har kunskap om skolfastigheter.
 • Du har erfarenhet av att driva serviceinriktad verksamhet där man sätter kundens behov i fokus.
 • Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Din ledarstil präglas av ett coachande och involverande förhållningssätt med en förmåga att delegera och ge andra beslutsmandat.
 • Du är kommunikativ och lyhörd och tydliggör förväntningar samt ser till att skapa förutsättningar för att dessa uppnås.
 • Vi ser att du är en stark relationsskapare som bygger nätverk både inom den egna organisation och externt samt arbetar aktivt för att uppnå gemensamma mål.
 • Du har en stark förmåga skapa laganda och främja ett positivt samarbetsklimat i organisationen och externt.
 • Ytterligare ser vi att du har en förmåga att ta fram genomförbara planer på kort och lång sikt.

Tjänsten är placerad i Uppsala.

Upplysningar

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Executive Search AB. Vill du visa ditt intresse eller ställa frågor är du välkommen att vända dig till rekryteringskonsulterna Maria Eriksson, 073-944 50 95, maria.eriksson@poolia.se och Magnus Rude, 070-827 00 91, magnus.rude@poolia.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjäl

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.