Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD till Umeå Hamn AB

Om tjänsten

VD till Umeå Hamn AB

Tjänst: VD till Umeå Hamn AB

Företag: Umeå Hamn AB

Sista ansökan: 2020-09-13

Ansökan: Ansök här

Umeå hamn är en av de största hamnarna i norra Skandinavien med en årlig godshantering på f.n. cirka 2,5 miljoner ton. Hälften av de produkter som passerar hamnen kommer från skogen såsom kraftliner, trävaror med mera. Hamnen ligger strategiskt vid den naturligt kortaste vägen mellan Sverige och Finland över norra Bottenhavet och är en året-runt hamn. Hamnarna i Umeå och Vasa ingår i det gemensamma bolaget Kvarken Ports Ltd (Kvarkenhamnar AB), som ägs till lika delar av Umeå Hamn AB och Vasa Stad. Umeå Hamn är sedan 2020 ett helägt kommunalt dotterbolag till Umeå Kommunföretag (UKF). Bolaget äger och förvaltar anläggningarna men driften av hamnverksamheten har sedan 2015 överförts till Kvarkenhamnar AB. Besök gärna http://www.umeahamn.se/ för mer information.

Volymerna i bolaget ökar varför det just nu projekteras och genomförs investeringar för 1,4 miljarder kronor fram till 2024. Till detta kommer investeringar i den nya passagerar- och lastfärjan Aurora Bothnia för 1,4 miljarder kronor. Då tidigare vd har avslutat sitt uppdrag söker vi nu en ny vd som har förmågan att med stort engagemang och kunskap optimera och förvalta bolagets investeringar.

Ditt nya arbete

Umeå Hamn ansvarar för att tillhandahålla hamninfrastruktur för framför allt Kvarkenhamnar men även övriga verksamma i hamnområdet. I detta ingår ansvar för att de av Umeå Hamn ägda fastigheterna ska vara i sådant skick att hamnverksamheten kan utföras på ett ändamålsenligt sätt samt vara beställarombud för de investeringar som ska utföras i Umeå hamn. Som vd är du ytterst ansvarig för verksamheten och för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från både kund och ägare. Detta innebär ansvar för planering och genomförande av strategiska investeringsprojekt samt fortlöpande fastighetsförvaltning som underhåll, övervakning av säkerhet och energibesparingar. Till din hjälp finns kompetens inom UKF-koncernen vad gäller ekonomi, HR och projektledning samt infrastrukturfrågor. Du bygger sedan upp din organisation i samverkan med övriga bolag i koncernen. Vd rapporterar till bolagsstyrelsen och ingår även i UKFs vd-grupp

Önskvärda kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet från fastighetsförvaltning och/eller hamnverksamhet samt erfarenhet av förhandling och upphandling i större projektorganisationer. Vi ser gärna att du har någon form av ingenjörsutbildning på högre nivå samt chefserfarenhet där resultatansvar ingått. Har du dessutom själv drivit större projekt med goda resultat, ser vi det som meriterande. Som person är du affärsmässig och visar gott omdöme i dina beslut. Du är även kommunikativ och gillar att bygga långsiktiga relationer. Dessutom har du lätt att strukturera och planera ditt arbete. Vi tror att det är viktigt med kunskap/förståelse från politiskt styrd verksamhet.

Din ansökan

Umeå Hamn samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80 (www.vedea.se). Om du har frågor om tjänsten går det bra att kontakta Fredrik Lundberg, tf vd/tillika vd UKF, 070-300 84 56 eller Lennart Holmlund, styrelseordförande, 070-550 47 85. Välkommen med din intresseanmälan, märkt med Umeå Hamn, senast den 13 september via www.vedea.se/cv.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.