VD till Transtema Fiberdata

Om tjänsten

VD till Transtema Fiberdata

Tjänst: VD till Transtema Fiberdata

Företag: Transtema Fiberdata AB

Sista ansökan: 2021-12-10

Ansökan: Ansök här

VD MED PASSION FÖR FÖRSÄLJNING OCH HÅLLBARHET TILL TRANSTEMA FIBERDATA

Transtema är grundat 1997 och finns på 85 orter. Vi är ett av Sveriges ledande företag när det gäller att bygga, underhålla och sköta driften av olika typer av kommunikationsnät. Vi har en bredd som få kan matcha och hjälper våra kunder med alla typer av nät – mobilt, fiber, koppar och el. Vårt erbjudande omfattar allt från planering, design och byggnation till service, drift och underhåll. Vi tillhandahåller också nätverksutrustning, datalagring och lösningar inom IoT för att bara nämna några områden. Våra kunder är exempelvis kommuner, teleoperatörer, nätägare, företag och offentlig förvaltning.

Transtema Fiberdata AB är ett dotterbolag i Transtema-koncernen. Bolaget verkar inom drift och övervakning av kommunikationsnät, kundsupport, produktförsäljning och konsulttjänster.

Nu söker vi till Transtema Fiberdata i Gävle en säljdriven VD som kan fortsätta utveckla och växa vår verksamhet. Vi söker dig som har erfarenhet av att sälja tekniska tjänster och produkter, leda en verksamhet/ett affärsområde med personal- och resultatansvar, är teknikintresserad och som har erfarenhet av att utveckla nya affärer och kunder. Du är affärsdriven och kan ta Fiberdata in i framtiden genom att utöka och bygga vidare på vår befintliga affär men framför allt bidra till Transtemas fortsatta resa med fullt resultat- och personalansvar – du kan påverka mycket! Du har stöd i ett börsnoterat väletablerat företag och har möjlighet att göra ett starkt avtryck. Du rapporterar till koncernledningen. Rollen som Verkställande Direktör utgår från Gävle. En del resor såväl nationellt som internationellt ingår i rollen.

Om Rollen

Vi erbjuder en bred och affärsdrivande roll med möjlighet att utveckla och driva ett eget företag med fullt resultatansvar mot framtida mål. Du får möjlighet att verka både operativt och strategiskt och driva företagets övergripande utveckling på kort och lång sikt inom ramen för koncernens övergripande strategi och i samverkan med koncernens övriga dotterbolag. Du arbetar i en prestigelös miljö där utrymme finns för nya idéer.

Din uppgift är att leda Transtema Fiberdata och skapa tillväxtmöjligheter på marknaden. I rollen som VD inspirerar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att lyckas och må bra i sin prestation. Du skapar nya långsiktiga kundkontakter genom värdeskapande försäljning och driver försäljningsprocesserna tillsammans med dina medarbetare.

Om dig

För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas behöver du ha erfarenhet av att leda en verksamhet/affärsenhet/region. Du förstår ett företags olika funktioner som tillsammans utgör en helhet. Du drivs av utveckling och har god förståelse för verksamhetsflöden. Du har kunden i fokus både i närtid och för utvecklingen framåt. Du har ett coachande ledarskap med förmåga att bygga relationer internt såväl som externt och du bidrar med energi och driv. Du förstår dig på ekonomistyrning, resultat- och balansräkning och har en stark vilja att utveckla affären liksom dina medarbetare. Du är trygg i dig själv, skapar tillit och förtroende i dina relationer och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du tar ansvar och satsar helhjärtat på ditt uppdrag som verkställande direktör.

Dina erfarenheter och kompetenser

 • Vilja och motivation att driva ett företag och leda personal
 • Du är affärs- och kundorienterad, drivande och van att förhandla
 • Du har en hög energinivå och intensitet i att hitta nya affärer och bygga kundrelationer
 • Du har bred och djup erfarenhet av att sälja konsulttjänster och kan komplex lösningsförsäljning
 • God övergripande förståelse av branschen (telekom, nät, IT) samt teknikintresse
 • Kombinerar operativt och strategiskt tänkande
 • Lyhörd och skapar goda relationer internt och externt
 • Tydlig ledare med ett coachande förhållningssätt – du får andra med dig!
 • God kommunikationsförmåga och högt engagemang
 • Du har B-körkort
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska (kan du tyska är det meriterande)
 • Högskoleutbildning eller motsvarande är meriterande
 • Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande

Vill du bli Transtema Fiberdatas nya VD – skicka in din ansökan! Vi ser fram emot såväl kvinnliga som manliga sökande.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.