VD till S:t Eriks Ögonsjukhus

Om tjänsten

VD till S:t Eriks Ögonsjukhus

Tjänst: VD till S:t Eriks Ögonsjukhus

Företag: S:t Eriks Ögonsjukhus

Sista ansökan: 2021-10-04

Ansökan: Ansök här

Vill du leda uppdraget att utveckla S: t Eriks Ögonsjukhus till att bli ett ”Eye center of excellence” för att stimulera vård, forskning och utveckling inom ögonområdet? Som vd för S: t Eriks Ögonsjukhus leder du ett av Europas framstående ögonsjukhus vidare in i framtiden och gör stor skillnad tillsammans med andra.

S: t Eriks Ögonsjukhus erbjuder högspecialiserad ögonsjukvård och tar varje år emot cirka 175 000 patienter från Stockholms län, Sverige och utlandet. Tillsammans med Karolinska Institutet bedrivs forskning och utbildning inom ögonområdet. Sjukhuset har drygt 450 medarbetare och drivs som ett aktiebolag med Region Stockholm som ägare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som vd har du det yttersta ansvaret för S: t Eriks Ögonsjukhus.

Fokus för uppdraget är ytterst att bedriva och utveckla en högspecialiserad ögonsjukvård. Du leder och utvecklar din ledningsgrupp mot att åstadkomma framgång. Genom att skapa förutsättningar för att tillgodose behovet av specialistkompetens säkrar du bolagets långsiktiga kompetensförsörjning. Du ser till att befrämja en god arbetsmiljö. Uppdraget innebär också att utveckla såväl internationella som nationella samarbeten inom forskning och specialistvård där du personligen kommer att ha en aktiv roll. Det är betydelsefullt att du samverkar med och representerar S: t Eriks Ögonsjukhus såväl internt som externt.

Sjukhuset är idag organiserat i fyra verksamheter och sju stödfunktioner. S: t Eriks Ögonsjukhus har tio mottagningar, en ögonakut samt konsultverksamhet för inneliggande patienter på andra sjukhus. Du har personalansvar för elva avdelningschefer.

Vd är ansvarig inför sjukhusets styrelse och arbetar i nära samarbete med styrelseordförande. Vd rapporterar även till regiondirektören och ingår i Region Stockholms grupp för sjukhusdirektörer samt chefsgruppen för förvaltningarna och bolagen inom regionen.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av att leda hälso- och sjukvårdsarbete på en strategisk såväl som operativ nivå samt erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation. Vidare har du erfarenhet från högspecialiserad sjukvård och forskning inom sjukvård. Du har god förståelse för hela vårdsystemet. Du har erfarenhet av att leda förändring och omställning av en organisation och har förmågan att aktivt arbeta med att främja en god arbetsmiljö och samarbete internt. Du har högskoleexamen inom vårdområdet, behärskar svenska och engelska på en professionell nivå samt har en god förståelse för budget och ekonomi.

Det är meriterande om du har forskarexamen inom hälsoområdet och erfarenhet av kliniskt arbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och vård.

Som ledare är du erfaren och handlingskraftig med hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är värdegrundsbaserad och är ett gott föredöme som chef och ledare. Du är en visionär som inspirerar och engagerar dina medarbetare för att tillsammans uppnå gemensamma mål. Med god kommunikativ förmåga, lyhördhet och tydlighet lyfter du hela teamet. Det är också av vikt att du är utvecklings- och innovationsinriktad.

Om Region Stockholm

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Ansökan

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 oktober!

Om S: t Eriks Ögonsjukhus

S: t Eriks Ögonsjukhus är ett av Europas ledande ögonsjukhus. Vi erbjuder högspecialiserad ögonsjukvård och tar varje år emot cirka 175 000 patienter från Stockholms län, Sverige och utlandet. Tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi forskning och utbildning inom ögonområdet. Sjukhuset har 450 medarbetare och drivs som ett aktiebolag med Region Stockholm som ägare.

S: t Eriks Ögonsjukhus finns i nybyggda och moderna lokaler i Hagastaden.

För S: t Eriks Ögonsjukhus är det viktigt att du som medarbetare trivs och är motiverad att driva ögonsjukvården framåt tillsammans med oss. Vi uppmuntrar till nytänkande och kompetensutveckling samt satsar på hälsofrämjande arbetsplatser med god arbetsmiljö.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/613
Kontakt
Sofia Bågstam, 08-123 181 4

Facklig företrädare
Yesenia Ortega Melin, Vårdförbundet, yesenia.ortega-melin@sll.se
Yvonne Nordlöf, Kommunal, yvonne.nordlof@sll.se

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.