VD till Skurupshem AB

Om tjänsten

VD till Skurupshem AB

Tjänst: VD till Skurupshem AB

Företag: Skurupshem AB

Sista ansökan: 2021-04-02

Ansökan: Ansök här

Skurups kommun har runt 16 000 invånare och ligger naturskönt på den skånska sydkusten, med utmärkta kommunikationer till Malmö, Ystad, Lund och Köpenhamn. I vår kommun bor invånarna i lugnet, med staden runt knuten. Det lokala näringslivet blomstrar och inflyttningen till kommunen ökar.

1 200 medarbetare håller dagligen hjulen snurrande, med fullt engagemang för medborgarnas bästa. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Vi är stolta över våra korta beslutsvägar. Tillsammans gör vi skillnad!

Skurupshem – ett tryggt och modernt bostadsbolag!

Som namnet antyder har vi på Skurupshem våra rötter i Skurup. Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Skurups kommun. Idag äger och förvaltar vi över 800 lägenheter samt en del gruppboenden och förskolor i Skurup, Skivarp, Rydsgård och Abbekås. Vi har även ett förvaltningsuppdrag åt Skurups kommun och Skurups kommunala AB. Skurupshem är en personlig och trygg hyresvärd. Vi bryr oss om dig som hyresgäst och månar om att du ska trivas hos oss. Vi känner också ett ansvar för fastigheternas standard samt utemiljön, som vi nu gör en stor satsning på.

På Skurupshem blickar vi ständigt framåt. Just nu pågår en rad olika nybyggnationsprojekt i kommunen, som kommer att göra oss till en attraktiv hyresvärd även i framtiden.

Välkommen till oss!

Som VD för Skurupshem kommer du in i ett spännande skede och förväntas leda bolaget utifrån ett långsiktigt ekonomiskt, hållbart och framåtlutat perspektiv. Tillsammans med 16 medarbetare utvecklar du verksamheten och kulturen i bolaget med fokus på nöjda hyresgäster, effektiv förvaltning, kvalitativ nyproduktion, stabil ekonomi och god arbetsmiljö.

VD har en central roll i Skurups kommunkoncern och uppdraget sker i nära samverkan med flera bolag och förvaltningar inom kommunen samt kräver stor förståelse och intresse för tillväxten och stadsutvecklingen. Som VD förväntas du lyfta blicken och bidra till kommunkoncernens ledningsgrupp samt till helheten. Rollen som VD innefattar att tillsammans med medarbetarna leda arbetet med att stärka bolagets varumärke samt att bolaget uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

På längre sikt innebär uppdraget som VD att tillsammans med styrelse och ägare arbeta med strategiska utvecklingsfrågor samt hitta en långsiktig riktning för bolaget. Som VD rapporterar du till en engagerad styrelse och förväntas tillhandahålla väl underbyggda samt sakliga underlag för beslut.

Kompetenskrav

  • Relevant högskoleutbildning exempelvis inom ekonomi, bygg- och fastighetsområdet är ett krav.
  • Du har chefserfarenhet alternativ erfarenhet av projektledning av tyngre ekonomiska projekt.
  • För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet från ekonomi, fastighetsunderhåll och byggnation.
  • Du har också erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet samt god förståelse för allmännyttans roll i samhället.
  • Förmåga att kombinera samhällsnytta med affärsnytta i arbetet med att driva långsiktiga investeringar parallellt med effektiv förvaltning efterfrågas i rollen.
  • Som ledare förväntas du vara närvarande samt ha förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten såväl internt som externt. Du har god social förmåga, ett öppet förhållningssätt och ser nätverkande och omvärldsbevakning som självklara inslag i din vardag.
  • Du leder genom tydlighet och målbilder som skapar delaktighet, tillit, motivation och engagemang.
  • Ditt förhållningssätt är kundorienterat och hållbart och du bidrar tillsammans med medarbetarna till att öka bolagets attraktivitet.
  • Du har helhetssyn och är drivande i att utveckla processer, struktur och moderna arbetssätt.
  • Som person är du självgående, lyhörd, prestigelös, kommunikativ och har integritet.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.