VD till Sigma

Om tjänsten

VD till Sigma

Tjänst: VD till Sigma

Företag: Sigma Engineering AB

Sista ansökan: 2024-07-07

Ansökan: Ansök här

Är du den nyfikne och relationsbyggande ledare som Sigma söker för att fortsätta deras framgångsrika resa? 

Tveka då inte att skicka in en ansökan för denna spännande tjänst! Som VD för Sigma kommer du att leda företagets spännande resa framåt. Ditt ledarskap kommer att spela en central roll i arbetet med att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats i kombination med långsiktiga relationer med globala kunder och partners.

Om tjänsten

Sigma söker nu en VD som inte bara leder företaget, utan också formar bolagets framtid. I rollen som VD kommer du att vara ansvarig för att utveckla och genomföra strategier för att förstärka deras position på internationella marknader. Genom att bygga hållbara och långsiktiga relationer kommer du att stärka vårt samarbete med globala kunder, samt identifiera och etablera nya partnerskap.

Med utgångspunkt från huvudkontoret i Karlstad så kommer du även att leda och utveckla vårt team, uppmuntra kontinuerlig kompetensutveckling och innovation. Du står först i ledet med att bygga en stark företagskultur som värderar prestigelöshet, utveckling och frihet under ansvar.

Som VD på Sigma så är du ytterst ansvarig för deras båda bolag Sigma Engineering och Sigma Services. Du kommer att arbeta med att säkerställa en tillväxt som inte bara är lönsam utan också hållbar, och balansera teknisk expertis med finansiell och marknadsmässig förståelse.

Om dig

Vi söker en ledare som:

  • Har en solid erfarenhet av relationsbyggande försäljning och affärsutveckling, med förmåga att hantera långa säljcykler och kundrelationer.
  • Uppvisar goda ledaregenskaper och kan inspirera ett team till framgång.
  • Är van att navigera i en teknikintensiv miljö och kan omsätta teknisk kunskap till affärsresultat.
  • Har en god ekonomisk förståelse och kan leda företaget mot strategiska mål.

För att lyckas i rollen så tror vi att du har en ingenjörsbakgrund i grunden och en bred teknisk förståelse. Sigmas kunder finner du utanför Sveriges gränser vilket ställer höga krav på engelskakunskaper i tal och skrift. Har du även kunskaper i tyska så är det meriterande. 

Om företaget

Sigma Engineering AB är en global marknadsledare inom återvinning av etsvätskor, med en unik produktportfölj och patenterade system som är erkända världen över för sin kvalitet och innovation. Sigma Service AB, ett dotterbolag till Sigma Engineering AB, är i framkant när det gäller att utveckla, sälja och underhålla dessa system, med mer än 40 års erfarenhet och över 100 installationer världen över.

Sigmas huvudkontor ligger i Karlstad, där de har en verkstad för utveckling och tillverkning, vilket sätter dem en unik position att erbjuda kundanpassade lösningar. De har korta beslutsvägar och som VD får du stor möjlighet att påverka och forma företagets framtid. De erbjuder en internationell arbetsmiljö med engagerade kollegor och ledare som stöttar och utmanar dig att utvecklas och ta bolaget till nästa nivå.

Läs mer om bolaget här: https://www.sigma-mecer.com/

Om processen

För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Sebastian Ullström på sebastian.ullstrom@linck.se eller Johan Cederholm på johan.cederholm@linck.se. Ansök senast den 15 februari 2024. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Bild på Sebastian Ullström

KONTAKT Sebastian Ullström Rekryteringsansvarig

Bloggen

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.