VD till PE-delägt teknikbolag i stark tillväxt

Om tjänsten

VD till PE-delägt teknikbolag i stark tillväxt

Tjänst: VD till PE-delägt teknikbolag i stark tillväxt

Företag: NP Innovation AB

Sista ansökan: 2021-10-10

Ansökan: Ansök här

Du erbjuds ett utåtriktat och utvecklande arbete i ett framgångsrikt och ledande bolag inom vattenrening.

Företaget som omsätter ca 70 Mkr arbetar med hela kedjan för sina produkter – allt från produktutveckling, delar av produktionen, kontakt med återförsäljare till service och eftermarknad.

Bolagets ägare är i huvudsak Private Equity bolaget Broodstock Capital och grundare.

Vill du arbeta i ett långsiktigt och framgångsrikt företag med en stark ägarstruktur med höga ambitioner? Är du intresserad av en tjänst som ger möjlighet till personlig utveckling i en internationell miljö?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

I rollen som sälj- och marknadsinriktad VD är du operativt ansvarig för hela verksamheten. Ditt fokus ligger i att fortsätta utveckla verksamheten och driva företagets fortsatta expansion på ett lönsamt sätt. Du har ett fullständigt resultat-, budget- och personalansvar.

Du kommer inledningsvis att sätta dig in i bolagets verksamhet. Fokus kommer att ligga på försäljning, marknadsföring, affärsutveckling, digitalisering, produktutveckling, kvalitets-styrning och verksamhetsutveckling. Mycket av ditt arbete kommer att ske i projektform genom olika förbättringsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår även visst försäljningsansvar mot återförsäljare för att tillsammans utveckla och stärka det gemensamma affärskonceptet.

Vidare ingår arbete med att löpande hålla dig uppdaterad om branschen och marknaden samt utvärdera mot konkurrenter för att staka ut rätt riktning.

I rollen har du direkt personalansvar för fem medarbetare. Du rapporterar till företagets styrelse.

Vem är du?

Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör, civilekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning.

Du har tidigare erfarenhet av chefs-/ledarroll med personal- och budgetansvar.

Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av tekniskt inriktad projekt- eller systemförsäljning. Har du tidigare jobbat med processteknik, vatten, ventilation eller annan närliggande bransch är det mycket värdefullt.

Det är viktigt att du har erfarenhet och förståelse för att leda och utveckla återförsäljare och samarbetspartners i B2B-miljö i Norden/Europa. Du har kunskap och erfarenhet av indirekt försäljning samt etablering och utveckling av återförsäljare, distributörer och samarbets-partners. Tidigare erfarenhet av affärs-/konceptutveckling och digitalisering är meriterande.

Av stor vikt är dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det centralt att du är drivande, analytiskt lagd, intressentorienterad, affärsfokuserad och relationsskapande. Du är också förtroendeingivande, kommunikativ, stabil och inspirerande. Vidare är du en person som är lösningsorienterad och kan hålla en god balans mellan operativt och strategiskt tankesätt. Egenskaper som vi också tror är viktiga för tjänsten är att du är utåtriktad, orädd, målmedveten och resultatinriktad.

Du har också förmågan att strukturera, planera och utveckla verksamheter och har goda ledar-egenskaper samt har lätt för att kommunicera, inspirera och entusiasmera. Som ledare ser du och bekräftar medarbetarna och ger dem en trygghet och långsiktighet. Samtidigt står du för ett aktivt coachande och en tydlighet.

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av att driva förändrings- och förbättrings-projekt.

För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

B-körkort krävs för tjänsten.

Om verksamheten

NP Innovation is a company dedicated to the development of water treatment solutions for aquaculture, industrial and municipal applications. Building on 30 years of experience, the pioneers behind the applications for microscreen technology are back to once again change the industry. Improvements comprise design as well as manufacturing, reducing costs for investments, operations and maintenance.

Please visit http://www.npinnovation.se for further information about the company and http://www.broodstock.no

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.