Vd till ÖrebroBostäder AB

Om tjänsten

Vd till ÖrebroBostäder AB

Tjänst: Vd till ÖrebroBostäder AB

Företag: ÖrebroBostäder AB

Sista ansökan: 2023-12-03

Ansökan: Ansök här

  – Vill du ta dig an uppdraget att leda och utveckla Örebros största hyresvärd med 23 000 bostäder och 1000 kommersiella lokaler – en fastighetsvärd som bryr sig!

ÖrebroBostäder (ÖBO) är en arbetsplats där du får vara med och bidra till något större med ambitionen att utveckla Örebro i många år framöver. ÖBO är Örebros enda allmännyttiga bostadsbolag och hyresvärd och kan därmed tänka långsiktigt och skapa nya lösningar tillsammans med sina hyresgäster och andra aktörer. ÖBO tar helt enkelt ett djupare och större samhällsansvar vilket gör ÖBO till så mycket mer än bara en hyresvärd och ett bostadsbolag. ÖBO bryr sig om sina hyresgäster, sina medarbetare och om världen runtomkring. 


Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och visionär ledare för att ta över rollen som Vd på ÖBO. Att jobba på ÖBO med dess dotterbolag innebär att fortsätta att utveckla Örebro som en attraktiv stad att leva och arbeta i. Här får du möjlighet att på många plan utvecklas och göra saker som berör och bidrar till ett bättre liv för örebroarna. 

Som Vd för ÖBO har du en central roll i att leda och utveckla bolaget. Du ansvarar för att det formuleras och genomförs långsiktiga strategier som främjar både ekonomisk framgång och socialt ansvar. Din uppgift är att visionärt arbeta för bolagets framtid och effektivt se till att det målen förverkligas.


Dina uppgifter i huvudsak
Vd för ÖBO bär det yttersta ansvaret för att den löpande verksamheten efterlevs enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar.

Vd´s uppdrag och ansvarsområden:

  • Svara till ÖBOs styrelse och ha det yttersta ansvaret för att bolaget når sina utvecklings- och resultatmål.
  • Ansvara för bolagets ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö.
  • Eget personalansvar för sju chefer i ledningsgruppen och en ledningskoordinator. 
  • Verka för att ÖBOs fastigheter utnyttjas på ett effektivt sätt och tillse att bolagets fastigheter förvaltas väl och kontinuerligt förbättras.
  • Rapportera till, och ha löpande uppföljning med styrelseordföranden.

Övrigt förekommande ansvarsområden:

  • Ingå i kommundirektörens ledningsgrupp för de kommunala bolagen, Rådhuset AB.
  • Ansvara för att representera ÖBO såväl internt som externt. Skapa relationer och bygga varumärke genom ägare, affärspartners och potentiella nya intressenter. 


Vem är du?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att skapa samhällsnytta i kombination med affärsnytta.

Du har erfarenhet av att leda genom andra och en bred ledarerfarenhet från olika sammanhang och roller. För att framgångsrikt ta dig an uppdraget ser vi att du har erfarenhet av att leda en liknande organisation eller del av verksamhet och av fastighetsbranschen. Vi ser även att du arbetat med avtalshantering, upphandling och förhandling. Akademisk utbildning, alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig erfordras.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en organisation med en politiskt tillsatt styrelse. Vidare är det meriterande om du har kompetens inom en eller flera delar som fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, fastighetsteknik, byggteknik, energi och hållbarhetsfrågor etcetera. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att rapportera till och/eller ingå i en styrelse.

Som person ser vi att du är modig och vågar prova nytt. Du skapar delaktighet, har ett stort omvärldsintresse och driver dialogen med andra i branschen. Du är lyhörd för alla typer av ledningsfrågor och har ett driv- och utvecklingsintresse. Du är beslutsmässig och har ett ledarskap baserat på tillit. För att framgångsrikt axla rollen ser vi att du är samarbets- och relationsinriktad samt har en helhetssyn och ett koncernperspektiv.


Om verksamheten
ÖBO är ett allmännyttigt bostadsbolag som verkar i Örebro. I mer än 75 år har vi arbetat för att utveckla Örebro till en levande, trygg och trivsam stad – att bo och leva i. Vi gör det genom att hyra ut och förvalta närmare 23 000 bostäder och över 1 000 kommersiella lokaler. Och genom att bygga om och bygga nytt. Men vi är så mycket mer än en hyresvärd och ett bostadsbolag. Vi bryr oss – om våra hyresgäster, våra medarbetare och om världen omkring oss. ÖBO är ett av sveriges största allmännyttiga bolag. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss på https://www.obo.se/om-obo/jobba-pa-obo/ 

I ÖBOs verksamhet ingår även dotterbolagen Västerporten Fastigheter AB, Omsorgsfastigheter AB och Husaren AB. Totalt har ÖBO med dotterbolag närmare 470 medarbetare.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 december 2023.

Kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Charlotte Ahlquist, 073- 506 72 05 eller Maria Eriksson, 073 – 944 50 95. 

Fackliga företrädare på ÖBO är Sten-Inge Dellevåg för Vision 019-194224 och Peder Holmström för Fastighetsanställdas förbund 0707194652. 

Ansök HÄR

Bloggen

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.