VD till Ockelbogårdar

Om tjänsten

VD till Ockelbogårdar

Tjänst: VD till Ockelbogårdar

Företag: Ockelbogårdar AB

Sista ansökan: 2021-08-22

Ansökan: Ansök här

Ockelbogårdar ägs av Ockelbo kommun och vi har ca 670 lägenheter och 50 lokaler. Omsättningen är idag ca 60 miljoner och vi är ca 30 medarbetare.

Ockelbo är en innovativ och utvecklingsinriktad kommun med ca. 6000 invånare, där det alltid är mycket på gång. Turismen är stark med varumärken som bl. a. Wij trädgårdar, Ockelbo marknad och Älgparken. Ockelbo prioriterar det gröna, det naturliga och växandet. I Ockelbo finns det nära och naturliga livet. Här finns utrymme för var och en att odla en personlig och lustfylld relation till naturen – grunden för liv och hälsa. Här är det tydligt att vi uppskattar vår plats på jorden, tar ansvar, vårdar och utvecklar den. Vi utvecklar ”det gröna samhället”, från boende och mat till företagande och resursanvändning.

Vill du driva och leda bostadsutvecklingen i Ockelbo?

Ockelbogårdar AB – ett kommunalt bostadsbolag som tillsammans med ägare och hyresgäster medverkar till socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling i Ockelbo. Ockelbogårdar prioriterar det gröna, det naturliga och växandet – en plats att växa på. Detta utifrån ett huvuduppdrag som är att säkra bostadsförsörjningen inom kommunen på kort och lång sikt.

Ditt uppdrag:

Ockelbogårdar söker nu en VD som tillsammans med styrelse och medarbetarna fortsätter vidareutveckla bolaget utifrån ett nytänkande inom  lönsamhet- och marknadsfrågor.

  • Du blir ytterst ansvarig för verksamhet, budget/ekonomi samt personal. Här är det korta beslutsvägar och din roll blir viktig både strategiskt och operativt att leda verksamheten.
  • Du blir framgångsrik i rollen genom att du bygger långsiktiga relationer, är tydlig i ditt ledarskap och din kommunikation samt har ett metodiskt arbetssätt som inger förtroende hos ägarna och medarbetarna.
  • Att kompetensutveckla personalen samt verka för långsiktig hållbar fastighetsförvaltning är för dig självklart.

Vem vi söker?

  • Vi ser gärna att du har god erfarenhet av att arbeta som chef, troligtvis inom bygg- och fastighetsbranschen.
  • Det bör ha varit en roll som ytterst ansvarig eller motsvarande när det gäller ansvar och befogenheter.
  • Du har god kunskap om fastighetssektorn och inte minst av fastighetsekonomi.
  • Du har lätt för att skapa hållbara relationer, är prestigelös och metodisk och systematisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter.
  • Du skapar delaktighet i framtagande av målbild och som ledare uppfattas du som trygg, tydlig och vill utveckla organisationen.

Du har relevant akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget, t. ex. bygg- och fastighetsinriktning.

Välkommen att utveckla Ockelbo som plats att bo, verka och leva!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.