VD till Höganäs Energi

Höganäs Energi arbetar för att skapa en trivsam och trygg miljö till dig som invånare och företagare i Kullabygden. Med personlig service och konkurrenskraftiga priser samt 65 års samlad kunskap och lokalkännedom inom elnät, fiber, fjärrvärme, solceller och elavtal, är Höganäs Energi ett komplett energibolag med stort hjärta.

Vill du bidra till att möjliggöra ett funktionellt och hållbart liv för Kullabygdens invånare och företag?

Om tjänsten

VD till Höganäs Energi

Tjänst: VD till Höganäs Energi

Företag: Höganäs Energi AB

Sista ansökan: 2021-11-30

Ansökan: Ansök här

VD till Höganäs Energi

Uppdraget

Ditt övergripande uppdrag som VD är att leda och utveckla verksamheten framåt enligt övergripande mål, direktiv och bolagets vision. Att fortsätta på den resa som är påbörjad och att gå från att vara en distributör till ett mer tjänsteorienterat bolag för att möta omvärldens och medborgarnas krav. Du leder bolaget genom fyra direktrapporterande affärsområdeschefer och din stab. Bolaget har ca 40 anställda och omsättningen 2020 uppgick till 182 msek.

Du får även en viktig roll i kommunens övergripande uppdrag att utveckla Höganäs kommun mot vision 2025. Som ledare bidrar du med mod, engagemang och tillför nya perspektiv som konstruktivt utmanar gruppen att bli ännu bättre.

Ledarskap

Som ledare har du ett tillitsbaserat förhållningssätt som möjliggör utveckling av organisationens medarbetare. Du är skicklig på att hitta nya affärsmöjligheter, tänka nytt som bidrar till att bredda verksamhetens tjänsteutbud som adderar värde och kundnytta. Du stimuleras av att vara i framkant och ha en god omvärldsorientering och tillsammans ta ut riktningen mot bolagets vision ”att möjliggöra ett funktionellt och hållbart liv för Kullabygdens invånare och företag”.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att leda ett bolag eller affärsområde i ett mindre eller medelstort bolag med dokumenterat goda resultat.  Du är resultatorienterad, van att arbeta genom andra ledare och skapa ett gott klimat där andra vill följa dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta mot en styrelse. Du har en relevant akademisk bakgrund.

Höganäs Energi erbjuder:

Höganäs Energi erbjuder en spännande utmaning med möjlighet att tillsammans med kompetenta medarbetare leda en välfungerande verksamhet till nästa nivå. Möjlighet att vara med att ta ansvar för det kommunövergripande uppdraget i koncernledningen och bidra till Höganäs kommuns vision 2025 och de fem visionsbyggstenarna samt  det övergripande befolkningsmålet, 30 000 invånare år 2025.

För mer information är du välkommen att kontakta Petra Johnsson på 0709-900 888 eller petra.johnsson@trustpartner.se.

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.