Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD till Halmstads Energi och Miljö AB

Vi arbetar för en hållbar, enkel och miljösmart vardag för våra kunder. Som Halmstads ledande energi- och avfallsbolag bidrar Halmstad Energi och Miljö AB (HEM) med samtliga delar till ett fungerande och hållbart samhälle, och förser företag och hem med el, värme, kyla och sophantering. Tillsammans med våra kunder och partners utvecklar vi framtidens hållbara lösningar till ett snabbt växande Halmstad.

Om tjänsten

VD till Halmstads Energi och Miljö AB

Tjänst: VD till Halmstads Energi och Miljö AB

Företag: Halmstads Energi och Miljö AB

Sista ansökan: 2020-12-13

Ansökan: Ansök här

Nu söker vi en VD som skall leda HEM in i en framtid med nya marknadsförutsättningar som bland annat ställer ökade krav på hållbar utveckling och att utveckla de möjligheter som digitaliseringen skapar. Är det en utmaning som passar dig och vill du vara med att skapa Sveriges bästa energi- och miljöbolag? Då vill vi att du hör av dig.

Ett välskött bolag där vi blickar framåt

På HEM ansvarar vi för det som får vårt samhälle att fungera, som el, värme, energitjänster och avfallshantering. Vi är en affärsdrivande koncern med ett starkt varumärke som levererar samhällsnytta till det lokala näringslivet och kommunkoncernen. Vi navigerar på en marknad som präglas av hård konkurrens och starka varumärken vilket kräver att vi har ett tydligt kundfokus, är marknadsorienterade och alltid strävar efter att nå bättre resultat.

För att lyckas leverera hållbara lösningar och samtidigt driva lönsamhet behöver vi förstå kundernas krav i framtiden, se möjligheterna med ny teknik och utveckla vår verksamhet på lång sikt. Vår omvärld befinner sig i kraftig förändring och vi måste kunna följa med i och även styra utvecklingen. För det krävs ett ledarskap som är både klokt och modigt.

Du driver och utvecklar HEM taktiskt och strategiskt

I din roll som VD har du ansvar för den löpande verksamheten. Här ingår att verkställa styrelsens beslut och leda och entusiasmera dina medarbetare så att ni tillsammans uppnår fastställda mål. Det gör du genom att motivera och utveckla människor, skapa en god samarbetsanda och bygga relationer såväl internt som externt. Du har personalansvar, ekonomiskt och juridiskt ansvar och vidtar de åtgärder som krävs för att driften löper på enligt plan.

Vi är ett välskött bolag och ett tydligt ledarskap är förstås A och O. Samtidigt måste du som VD kunna blicka framåt och se möjligheterna. Hur driver vi digitalisering på ett effektivt sätt? Hur skapar vi bättre lösningar för våra kunder? Hur och med vem bygger vi nya partnerskap? Det är några centrala frågor som du behöver kunna svara på för att få ihop helheten och skapa ett attraktivt kunderbjudande.

I din roll rapporterar du till styrelsen och ingår i kommunens koncernledning, där du deltar i det strategiska arbetet med att utveckla hela kommunens verksamhet.

Vi letar efter dig som kan förändra

För att lyckas med uppdraget behöver du vara trygg i ditt ledarskap och ha en stark personlig integritet. Inte minst krävs det då du kommer initiera, driva och följa upp förändringsprocesser. I det perspektivet behöver du också vara en visionär och innovatör, skicklig på att kommunicera och implementera nya idéer, och att få andra människor att omfamna och förverkliga dem.

Som förändringsledare förstår du också vikten av att navigera både bland politiker och inom näringslivet för att nå resultat. Du agerar också som den självklara ledaren och bolagets främste talesperson och bygger starka relationer genom din förmåga att inge förtroende såväl internt som externt.

Och med starkt CV

  • Vi ser att du har dokumenterat goda ledaregenskaper och erfarenhet av att genomdriva strategiskt utvecklings- och förändringsarbete, särskilt inom digitalisering.
  • Ett arbete som dessutom gett goda och långsiktiga resultat. Du har vana att hantera förhandlings- och upphandlingsprocesser, till exempel enligt LUF, LOU och samarbetsavtal.
  • Dessutom har du erfarenhet av att arbeta inom energibranschen, och med hållbarhets- och miljöfrågor, där du också visat ett stort intresse för samhällsfrågor ur ett strategiskt perspektiv.
  • En merit är om du har erfarenhet av arbete inom näringslivet och gärna av internationellt arbete.
  • Du har en examen från universitet eller högskola, eller motsvarande utbildning och erfarenhet, som krävs för rollen.

Mer om tjänsten och hur du söker

Vi kan erbjuda en utvecklande VD-roll i en expansiv organisation som står inför flera spännande utmaningar de närmaste åren. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 13 december. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på denna sidan.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär krav på säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner

Pia Strandh

Senior rekryteringskonsult

073-340 92 13

pia.strandh@cordovan.se

 

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.