VD till Företagshälsan i Västbo

Om tjänsten

VD till Företagshälsan i Västbo

Tjänst: VD till Företagshälsan i Västbo

Företag: Företagshälsan i Västbo AB

Sista ansökan: 2021-03-07

Ansökan: Ansök här

Företagshälsan i Västbo är unikt då det är våra kunder som äger oss. Vi har enheter på sju orter i Västbo med omnejd, varav fyra lite större. Vi arbetar i team gentemot våra kundföretag och dess anställda och levererar tjänster inom organisatorisk, social och teknisk arbetsmiljö, samt hälsoutveckling, friskvård och rehabilitering. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap. Vi har lokal kännedom och den kompetens som behövs för att se sambandet mellan arbetsmiljö och hälsa. Vi blir därför en naturlig länk mellan arbetsplats, den enskilde människan, försäkringskassan och primärvård. Vår förhoppning är att kunna bidra till ökad effektivitet hos våra kunder genom friskare, mer motiverad personal och ökad kompetens inom arbetsmiljö.

Vi söker nu en relationsskapande VD som tillsammans med verksamhetens medarbetare kommer vara drivande i att fortsätta bedriva en god företagshälsovård och arbeta för att nå verksamhetens mål och visioner.

Dina arbetsuppgifter & ansvarsområden

  • I rollen som VD bär du det övergripande ansvaret för verksamheten och att det bedrivs en god företagshälsovård till företagen i regionen.
  • Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande där det kommer vara en blandning av strategiska och operativa uppgifter.
  • Prestigelöshet är därför ett nyckelord i denna roll och att du har ett intresse för det lokala näringslivet och för företag i regionen är av yttersta vikt.
  • I rollen sätter du riktlinjer för verksamheten och bär det yttersta ansvaret för ekonomi, administration, organisations- och personalfrågor, marknadsföring samt samarbeten och bearbetning av såväl befintliga som nya kunder.
  • Kring flera av dessa frågor kommer du även jobba operativt, exempelvis genom kontakt med kunder, anordnande av utbildningar, marknadsföring och liknande.
  • Vidare ansvarar du för att skapa förutsättningar för en god och utvecklande arbetsplats genom kommunikation, coachning och utövning av gott ledarskap.
  • I dagsläget är vi 17 medarbetare inom olika roller, bland annat sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjörer, sjukgymnaster och administratörer.
  • Du rapporterar direkt till styrelsen.

Din profil

För att lyckas i denna roll besitter du ett coachande ledarskap och förhållningssätt med målet att skapa en dynamisk grupp som jobbar åt samma mål och visioner. Som ledare och person är du prestigelös och har lätt för att få med dig och arbeta tillsammans med andra människor. Vidare kännetecknas du som strukturerad och du har ett intresse för vår verksamhet och utbud som du kan förmedla både internt och externt. Du drivs av att skapa en väl fungerande verksamhet och arbetsklimat där målet är att tillsammans med medarbetare skapa en god och trygg företagshälsovård.

Du har bakgrund och erfarenhet av att jobba med personalledning och även medicinsk verksamhet. Det är meriterande om du har en förståelse för regelverket verksamheten arbetar med kopplat till bland annat vård och integritet. Vidare har du goda kunskaper inom ekonomi och marknad och en förmåga att se såväl helheten som detaljer i dessa frågor. Du har en lokal förankring och ett intresse för företagen och näringslivet i regionen. Du besitter goda datorkunskaper för att kunna använda våra system och du innehar körkort.

Vill du axla rollen som VD med målsättningen att vara en trygg och god företagshälsovård vilket är något vi uppnår tillsammans som ett team? Då är du rätt person för oss! Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och varierat arbete i en stabil verksamhet. Vi bidrar och skapar förutsättningar till ett ökat välmående för företagens medarbetare i regionen vilket är ett oerhört viktigt och betydelsefullt arbete.

I denna rekrytering samarbetar Företagshälsan i Västbo med OnePartnerGroup. Sista ansökningsdag är den 7 mars men vi tillämpar löpande urval.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.