VD till Folktandvården Skåne

Om tjänsten

VD till Folktandvården Skåne

Tjänst: VD till Folktandvården Skåne

Företag: Folktandvården Skåne

Sista ansökan: 2021-03-22

Ansökan: Ansök här

Som VD för Folktandvården Skåne leder du ett väletablerat bolag med en stabil organisation, som sedan bolagsbildningen gjort en förändringsresa. Fokus har legat på bl.a. kund, marknad och varumärkespositionering, medarbetare och värdegrundsarbete samt på processutveckling och ekonomi. Nu finns en tydlighet i uppdraget för en ny VD att fokusera än mer på kärnuppdraget och utveckling av verksamheten, med patienterna i fokus. Kopplingen till forskning och utveckling inom odontologi ska förstärkas, med målet att vara ledande inom området i Skåne. Denna ambition ser vi att du motiveras av och gärna vill bidra till. Bolaget har en tydlig digital agenda och ligger relativt långt fram i den digitala utvecklingen. Rådande pandemi har ytterligare tydliggjort behovet av digitalisering. Som VD ansvarar du för att fortsätta arbetet för ökad effektivitet och attraktivitet, för såväl kunder som för medarbetare.

Arbetsuppgifter

  • Utifrån ägardirektivet leder du bolaget och rapporterar till den politiskt tillsatta styrelsen.
  • En viktig förmåga för framgång i rollen är, förmåga att balansera affärsmässighet med det utökade uppdrag det innebär att verka i en politiskt styrd verksamhet.
  • Du skapar goda förutsättningar för underställda chefer att i sin tur kunna leda sina medarbetare på ett effektivt och motiverande sätt.
  • Den operativa verksamheten är indelad i tre divisioner; syd, väst och öst. Divisionscheferna leder via underställda klinikchefer.
  • Ledarskapet på respektive nivå är närvarande och stöttande. Kopplingen mellan den strategiska och den verksamhetsnära ledningen är avgörande för framgång.
  • Verksamheten ska utvecklas med kunden i fokus.
  • Tillgänglighet är bland annat en viktig fråga och en utmaning, särskilt på vissa mindre orter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda affärsmässig, konkurrensutsatt verksamhet. Du har relevant akademisk utbildning, gärna inom odontologi, och har mångårig chefserfarenhet med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi med gedigen erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Du har god vana att utveckla en verksamhet som inkluderar digitalisering av processer och arbetssätt. Du har förståelse för politiskt styrda organisationer och vad det innebär exempelvis gällande beslutsfattande. Du motiveras av komplexiteten och utmaningarna i rollen som sådan.

Rollen som VD innebär möjligheten att vara med och utveckla Folktandvården Skånes framtid genom affärsmässigt arbete och strategiskt ledarskap. Du får möjlighet att, tillsammans med övrig ledning, på ett innovativt sätt driva Folktandvården Skånes fortsatta utvecklingsresa. Placering är vid vårt huvudkontor i Lund.

För mer information om tjänsten kontakta Boel Lundell, 0708-41 70 40

Välkommen med din ansökan samt personligt brev snarast, dock senast den 22 mars 2021.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.