VD till Folktandvården Gävleborg AB

Om tjänsten

VD till Folktandvården Gävleborg AB

Tjänst: VD till Folktandvården Gävleborg AB

Företag: Folktandvården Gävleborg AB

Sista ansökan: 2021-05-28

Ansökan: Ansök här

Folktandvården Gävleborgs vision är att bevara det friska friskt. Det jobbar vi för genom att erbjuda komplett tand- och munvård till alla gävleborgare baserad på kunskap, erfarenhet och forskning. Hos oss tas du omhand med god service, tryggt omhändertagande och hög tillgänglighet. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet, öppenhet och ärlighet.

Vi är ett bolag, ett av Sveriges största hälsoföretag, helägt av Region Gävleborg med ca 450 medarbetare. Vi finns på 15 orter runtom i länet, på 21 kliniker för allmäntandvård, specialisttandvård och medicinsk tandvård. Vi ligger i framkant i Sverige med omfattande forskningsarbete och flera disputerade specialister. Omsättningen för 2020 är 385 mkr.

För mer information: http://www.ftvgavleborg.se

Arbetsuppgifter:

Som VD har du ett totalansvar för verksamheten med budget-, resultat- och personalansvar. Du ansvarar för att säkra en kvalitativ och ekonomiskt uthållig verksamhet med fokus på patienternas förväntan och invånarnas tandhälsa. Du agerar verksamhetsnära med klinikbesök och möten samt fångar upp idéer och behov i verksamheten. Som VD på Folktandvården Gävleborg är du en samlande och engagerande ledare i en geografiskt utspridd och redan väl fungerande verksamhet. Du upprätthåller drivkraften och ser till bolagets bästa, där fokusområden kommer vara att fortsatt hitta möjligheter för effektiva modeller och lösningar för att möta framtida behov och förändringar inom tandvården. Teknikutvecklingen inom tandvården är en förändringsarena som ska tas tillvara. Likaså är kompetens- och ledarförsörjning liksom utveckling för chefer och medarbetare en central faktor i att fortsatt kunna erbjuda god och tillgänglig tandvård för Region Gävleborgs invånare.

VD har 22 direkt underställda chefer och ett administrativt stöd. VD rapporterar direkt till styrelsens ordförande. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle.

Kvalifikationer:

Vi söker en engagerande, kommunikativ och lyhörd VD som har erfarenhet av att arbeta som verksamhetschef med budget-, resultat- och personalansvar. Du har högskoleutbildning, företrädesvis odontologisk utbildning och erfarenhet av att leda och utveckla en tjänsteorganisation. Det är meriterande att ha lett en geografiskt utspridd verksamhet, ha odontologisk kunskap samt erfarenhet och förståelse för en politiskt styrd organisation.

Som person är du kvalitets- och resultatinriktad. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt, är lyhörd samt har förmåga att skapa goda relationer internt såväl som externt. Du har ett helhets- och konsekvenstänkande. Som VD är du orädd och kan driva frågor i motvind. Du har en hög kommunikativ förmåga samt ett intresse för att synas ute i verksamheten kontinuerligt. Med din affärsmässighet driver du verksamheten utifrån ett företagsekonomiskt sunt perspektiv med en uthållig och hållbart god ekonomi för ögonen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

I den här rekryteringen samarbetar Folktandvården Gävleborg AB med Source Executive och sista ansökningsdag är den 28 maj. Märk din ansökan med referensnummer A1028706. Ansökningar som inkommer till Folktandvården blir allmän handling.

Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kan du göra detta via SOURCE hemsida, https://source-executive.se/.

Välkommen att kontakta Ann Peyron, tel. 070-878 42 26, ann.peyron@source-executive.se eller Elnaz Adilipour, tel. 073-155 00 18, elnaz.adilipour@source-executive.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Folktandvården Gävleborg AB samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. VD avtal
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-05-28

Arbetsgivarens referensnummer: A1028706

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.