Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD till Encitech

Om tjänsten

VD till Encitech

Tjänst: VD till Encitech

Företag: Encitech Connectors AB

Sista ansökan: 2020-12-05

Ansökan: Ansök här

Är du en trygg ledare som brinner för teknisk försäljning? Vill du arbeta som VD i ett entreprenörsdrivet bolag som står inför en spännande tillväxtresa?

I rollen som VD kommer du spela en nyckelroll i företagets framtid och med att leda arbetet mot uppsatta mål. Du har det övergripande resultat- och ledningsansvaret för Encitechs verksamhet och är ytterst ansvarig för att driva företagets utveckling.

Encitech söker en affärsorienterad VD och ledare med en strategisk och kommersiell bakgrund från mindre eller medelstora organisationer inom B2B. Rätt person har ett tekniskt intresse och framgångsrik erfarenhet av att arbeta som ledare med ett tydligt resultat- och ledningsansvar i en utvecklingsorienterad kontext.

Detta är en fantastisk möjlighet att vara med och driva företaget framåt som står inför en fortsatt spännande tillväxtresa. Samtidigt som man driver ett bolag så är man även del av en större koncern där Beijer Tech finns som en stöttande ägare och möjlighet för framtida karriärutveckling.

Om tjänsten

Som VD på Encitech är din främsta uppgift att utveckla organisationen och verksamheten med din motiverande ledarstil. Du arbetar aktivt för att utveckla och skapa affärsmöjligheter genom fortsatt utveckling likväl som att effektivisera nuvarande processer och affärsmodeller. Förutom att leda och driva bolaget så kommer man aktivt varar involverad i försäljningsprocesser och ha ett eget kundansvar för ett antal kunder.

Du kommer få möjlighet att arbeta i ett mindre företag med en stark entreprenörsanda. Företaget omsätter idag cirka 45 miljoner och består av 15 anställda. Encitech ägs av Beijer Tech som är en del av börsnoterade Beijer Alma som alla har en god lönsamhet.

Erfarenheter

 • Dokumenterad ledarskapserfarenhet
 • Teknisk förståelse och gärna erfarenhet från elektronikbranschen
 • Försäljningserfarenhet och erfarenhet av att driva en resultatenhet
 • Tidigare erfarenhet från mindre bolag/entreprenörsbolag
 • Högskoleutbildning
 • Flytande i Svenska och Engelska

Personliga egenskaper

 • Goda ledarskapsegenskaper
 • Hands on
 • Driven och resultatorienterad
 • Affärsmässig
 • Kommunikativ

Om processen och information

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Encitech med Alumni. Frågor om rollen och processen kan ställas till rekryteringskonsult Karin Lindeberg och Sandra Isojärvi. Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget

Encitech är ett svenskt företag med 40 års erfarenhet av konstruktion, tillverkning och global
distribution av elektroniska komponenter. Vår kärnverksamhet är tillverkning av kåpor och kontaktdon, för både kabel och kretskort.

Utöver vårt egentillverkade produktsortiment är Encitech också en distributör för flera välkända fabrikat. Detta innebär att vi kan erbjuda produkter och lösningar för många branscher, vilket inkluderar järnvägssystem, tung industri, medicinskteknisk utrustning, militär utrustning, telekommunikation och den marina marknaden.

Våra egentillverkade produkter marknadsförs under varumärket ”Encitech” och säljs via vårt nätverk av återförsäljare och dotterbolag runt om i världen. Är du nyfiken på Encitech? Läs mer på https://encitech.se/

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.