VD till Acal Bfi

Om tjänsten

VD till Acal Bfi

Tjänst: VD till Acal Bfi

Företag: Acal BFI Nordic AB

Sista ansökan: 2021-03-25

Ansökan: Ansök här

Acal BFi Nordic AB är en ledande leverantör med egen specialistkompetens inom design, försäljning och marknadsföring av tekniklösningar inom definierade områden. Vi representerar internationella leverantörer av 2G/3G/4G-produkter för Internet of Things (IoT), M2M och mobilt bredband samt molntjänster, RF-moduler- och komponenter, sensorer, strömförsörjning, optronik och system på kretskortsnivå. Vi levererar tjänster till ledande B2B-kunder på en mängd olika marknader. Vårt mål är att fortsätta växa och ta marknadsandelar i branschen.

ACAL BFi Nordic AB är en del av ett europeiskt agenturföretag som bedriver försäljning i hela Norden med kontor i Uppsala, Stockholm, Oslo och Helsingfors. ACAL BFi Nordic AB är ett dotterbolag till den engelska koncernen discoverIE PLC.

Om rollen

Som verkställande direktör har du det övergripande ansvaret för Acals BFi´s försäljningsverksamhet och resultat i Norden. Du kommer att fokusera på att utveckla och implementera Acal BFi: s försäljnings- och övergripande affärsstrategi. Du kommer att ge vägledning till säljorganisationen och dess specialiserade affärsenheter med målet att driva intäkter och vinst genom att anpassa vårt produktutbud och designlösningarna till kundens behov.

Du ansvarar för specifika affärsutvecklingsinitiativ och leder struktur och utveckling av nyckelkunder och nyckelleverantörer och implementerar KPI:er för att mäta och övervaka företagets resultat. Tillsammans med ekonomichefen utarbetar ni både lång- och kortsiktiga budgets och försäljningsprognoser med kontinuerlig kontroll på företagets intäkter och kostnader.

Denna roll kräver en erfaren och begåvad företagsledare van att arbeta i en bred roll, troligen från ett mellanstort företag. Du kommer att rapportera till Acal BFi´s europeiska säljdirektör. Vi tror att en god bakgrund är om du idag har en chefstjänst med tonvikt på att leda en säljorganisation och ett P&L-ansvar i ett företag som säljer tekniska komponenter och designlösningar och är redo att ta nästa steg i din karriär.

Tjänsten är placerad i Rissne men kräver även en viss närvaro på kontoret i Uppsala.

Dina erfarenheter och din expertis

  • Erfarenhet av att arbeta i elektronikmarknaden
  • Akademisk examen
  • Erfarenhet av P&L-ansvar
  • God kunskap om Acals BFi´s kundsegment
  • Vana att hantera alla aspekter av stora kontrakt
  • Kunskap om juridiska och ekonomiska aspekter av företagsledning
  • Erfarenhet av att coacha och leda seniora säljteam

Dina personliga egenskaper

För att du ska trivas på Acal BFi Nordic ser vi att du är initiativtagande och prestigelös. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad om produktutveckling och viktiga marknadsutvecklingar i branschen. Ditt driv och analytiska förmåga är utmärkande drag hos dig och du är effektiv utan att för den skull ge avkall på arbetets kvalitet. Du är en ledare som tar ägarskap för verksamhetens utveckling och lönsamhet. Självfallet är ditt ledarskap coachande, motiverande och resultatorienterat.

Positionen erbjuder en spännande möjlighet att få leda ett gediget, innovativt och framgångsrikt internationellt teknikföretag. Du har möjlighet att göra en synlig skillnad då tillväxtpotentialen anses vara mycket god. Du har starkt stöd från den euoropeiska organisationen. Med fullt P&L-ansvar för Sverige och ett underbart team av engagerade och kompetenta medarbetare har du också de bästa förutsättningarna för att lyckas bra med detta. Kulturen kännetecknas av hjälpsamhet och omtänksamhet medan entreprenörsandan fortfarande är en stark drivkraft.

Varmt välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.