Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD till AC-Net Västerbotten

Om tjänsten

VD till AC-Net Västerbotten

Tjänst: VD till AC-Net Västerbotten

Företag: AC-Net Västerbotten

Sista ansökan: 2020-09-27

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som brinner för att utveckla Västerbotten som region samt har intresse av och kunskap om bredbandsfrågor. Du kanske är i ett läge att ta nästa steg i karriären och redo att axla ett vd-uppdrag.

Möjligheter

På en marknad där teknisk utveckling och digitalisering går allt snabbare ges du som vd stora möjligheter att utveckla AC-Net till en av Sveriges ledande regionala aktörer och samtidigt bidra till att öka affärerna för länets stadsnät. Ägandet av bolagen har omstrukturerats och förutom ny vd har även styrelserna förändrats. Som vd blir du anställd i AC-Net Externservice och hyrs ut på deltid till AC-Net Internservice. Tillsammans med de nya styrelserna får du en viktig roll i bolagens framtida inriktning.

Ditt nya uppdrag

AC-Net är en liten organisation, vilket innebär en stor spännvidd av arbetsuppgifter. Du ansvarar för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från kunderna, medarbetarna och ägarna. Utöver det övergripande ansvaret för försäljning, drift och nätutveckling samt resultat- och budgetansvar, kommer du att ha en aktiv roll i framtagande av framtida strategier och planer för respektive bolag. Till din hjälp har du i dagsläget två medarbetare som arbetar framförallt med försäljning och leverans. Dina externa kontaktytor är bland annat telekomoperatörer, kommunerna i Västerbottens län samt relevanta nätverk inom branschen. Övriga kontaktytor är medarbetare, ägarrepresentanter samt respektive styrelse, som du även rapporterar till. Tjänsten är på heltid och utgår från Umeå.

Dina kvalifikationer

  • Du har några års erfarenhet av kvalificerat ledarskap där ekonomi- och verksamhetsstyrning har ingått.
  • Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot IT och/eller ekonomi.
  • Har du dessutom erfarenhet av teknisk företagsförsäljning, telekombranschen, stadsnätsverksamhet och/eller drift och utveckling av fiberbaserade nätverk ser vi det som starkt meriterande.
  • Du bör ha insikt i det offentliga företagandets villkor och utmaningar samt god förståelse av politiskt styrd verksamhet.
  • Du har B-körkort
  • Då befattningen kan bli föremål för säkerhetsklassning krävs även svenskt medborgarskap.

Du förstår betydelsen av ett väl utbyggt och modernt kommunikationsnät för utveckling av samhälle och näringsliv i Västerbottens län. Du motiveras av att utveckla dig själv, medarbetare och bolagen och genom det Västerbottens läns alla stadsnät. Du har förmågan att bygga goda och transparenta relationer med styrelse, anställda och verksamhetens olika intressenter. För att lyckas bör du vara en god kommunikatör, i såväl tal som skrift, och ha förmågan att analysera, strukturera och presentera såväl kvalitativ som kvantitativ information, på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Din ansökan

AC-Net Externservice AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information om tjänsten går det bra att kontakta styrelseordföranden Anders V Pettersson, 070-326 98 78. Välkommen med din intresseanmälan senast 27 september 2020.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.