VD rekryteras till Morastrand

Om tjänsten

VD rekryteras till Morastrand

Tjänst: VD rekryteras till Morastrand

Företag: Morastrand AB

Sista ansökan: 2021-04-18

Ansökan: Ansök här

Om företaget

Morastrand AB är det kommunala bostadsföretaget i Mora. Med ett varierande utbud av bostäder i olika storlekar och prisklasser är bolaget också den största hyresvärden i kommunen. Totalt äger och förvaltar bolaget 2 150 bostäder. Förutom bostäder hyr Morastrand ut lokaler, garage och p-platser. Ändamålet med bolagets verksamhet är att tillhandahålla bostäder och lokaler. Idag jobbar ca 30 medarbetare på Morastrand.

Morastrands vision för verksamheten är ” Att aktivt medverka till att bevara och utveckla Mora som attraktiv bostadsort i syfte att främja ett hållbart samhälle ”.

Vi välkomnar dig till regionstaden Mora vid Siljans norra strand. Här finns en unik kombination av stark tradition och innovativt nytänkande. Det genomsyrar hela kommunen, i allt från idrott och friluftsliv, industri till shopping och kultur. Starka internationella varumärken och evenemang har i alla tider satt Mora på kartan och skapat attraktionskraft och tillväxt. Här finns upplevelser inpå knuten vilket uppskattas av såväl ortsbor som besökare.

Dina arbetsuppgifter

Som VD för Morastrand leder du ett välmående bolag med stabil ekonomi, nöjda medarbetare och nöjda hyresgäster. Du har det yttersta ansvaret för resultat och personal samt att verksamheten präglas av ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

Ditt främsta uppdrag blir att fortsätta bygga organisationen och kulturen i bolaget och strategiskt utveckla verksamheten mot de tydliga mål som finns för verksamheten där kvalitet, kostnadseffektivitet och hållbarhet står i fokus. Viktiga utmaningar i rollen är att aktivt verka för nyproduktion, förankra och driva kommande renoveringsprojekt samt bidra till att bostadsbyggandet ökar i kommunen.

Som VD arbetar du på styrelsens uppdrag och du representerar bolaget i olika publika sammanhang. Du ansvarar för rapportering till styrelsen, vilken du också jobbar nära för att långsiktigt forma bolaget efter framtidens förväntningar. Du tillser också att bolaget har en god relation och ett gott samarbete med kommunens politiker och tjänstemän.

Din profil

  • Vi söker en driven, entusiasmerande ledare med erfarenhet av företags/verksamhetsledning.
  • Du har akademisk examen eller annan likvärdig utbildning inom relevant område alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms motsvarande.
  • Har du erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller samhällsplanering/exploatering ses det som meriterande.
  • Du har mycket goda kunskaper samt erfarenhet av ekonomistyrning/resultatuppföljning.
  • Meriterande för rollen är kännedom av arbete i en politiskt styrd organisation samt grundliga kunskaper inom offentlig upphandling och juridik inom området.
  • Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper och söker en engagerad och utåtriktad person med förmåga att bygga lag och utveckla relationer.
  • Du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att initiera, besluta, driva, följa upp och slutföra processer.
  • Du är lyhörd för bolagets behov och har hög genomförandeförmåga.
  • Då rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter, såväl strategiskt som operativt, ser vi att du har förmågan att kommunicera komplicerade underlag på ett lätt och överskådligt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.