VD med affärs- & teknikintresse

Om tjänsten

VD med affärs- & teknikintresse

Tjänst: VD med affärs- & teknikintresse

Företag: Transtronic AB

Sista ansökan: 2023-02-27

Ansökan: Ansök här

Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett innovativt, globalt och framgångsrikt företag? Vi på Transtronic AB en del av Dacke Industri behöver nu bli fler och söker därför en social och engagerad person till rollen som VD. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Rollen som VD

Som VD på Transtronic kommer du ha ett kommersiellt fokus för att fortsätta en spännande fas i företagets utveckling. Du kommer ha en roll i en internationell miljö samt exponering mot en professionell styrelse och ambitiösa, långsiktiga ägare. Bolaget är lönsamt och det finns en framtidstro med stora kända kunder, medarbetare som brinner för bolaget och sina kollegor, samt en kultur av korta beslutsvägar, kreativitet och stabilitet.

Du kommer ha en framträdande roll mot nya och befintliga kunder, samt kartlägga hur bolaget kan utvecklas på nya marknader för en bredare plattform. Fokuset ligger alltid på en lönsam tillväxt med bra marginal. Du jobbar med strategisk produktledning och försöker skapa en överblick över vilka produkter kunderna efterfrågar om 2-3 år, både när det gäller hård- & mjukvara. Idag består försäljningsavdelningen av två personer.

Dina framtida kollegor är ett sammansvetsat och härligt gäng som hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Placering är i Transtronic`s lokaler i Köping där knappa 20 anställda jobbar varav ett antal avdelningschefer.
Vi uppskattar det till ca 20-30 internationella resdagar/år. Idag finns kunder i bl.a. Sverige, Finland, Australien, USA, Sydamerika och Europa.
Inom Dacke Industri finns vissa centrala funktioner, men framförallt tillgång till ett nätverk och uppbyggda affärsrelationer. I övrigt drivs bolagen med stor grad av självständighet.

Är du Transtronic`s nya VD?

För att lyckas som VD krävs det att du har mycket stort affärsintresse och drivs av att förbättra affär och resultat. Därtill krävs det god teknisk förståelse och intresse för att bolaget ska utveckla nya produkter eller nya tekniska applikationer. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar för att nå gemensamma mål.

Du är en förebild för dina medarbetare och du tar ansvar för att skapa goda resultat och att ständigt utveckla verksamheten. Du visar vägen genom att kommunicera och tydliggöra företagets mål, prioriteringar och beslut. Du är trygg i ditt ledarskap där stabilitet, samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga är viktiga komponenter. Rollen kräver god strategisk förmåga, helhetssyn och att du ser verksamhetens behov.

Vi söker dig som har

  • Minst 5 år med fullständigt P&L ansvar, som VD eller Enhetschef, inom tillverkande industri med egna produkter (gärna inom elektronik)
  • Starkt försäljningsintresse med erfarenhet av internationell försäljning och affärsutveckling
  • Talar och skriver svenska och engelska på god nivå.
  • En akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller motsvarande
  • God förmåga att hantera och leda en organisation, både på daglig bas och mot strategiska mål

Det är meriterande om du har erfarenhet från:

  • Någon av följande branscher: Elektronik-, ”off highway-” eller bergborrindustrin
  • Systemförsäljning, gärna på internationell nivå

Mer om Transtronic och Dacke Industri
Transtronic AB säljer, installerar och producerar egenutvecklade elektroniska riktinstrument och system, för kunder som arbetar framför allt inom bergborrindustrin. Företaget täcker allt från utveckling och design till tillverkning, installation, reparation och support. Transtronic grundades 1972 av Gunnar Thele men är sedan januari 2021 en del av Dacke Industri som i sin tur ägs av Nordstjernan ( www.nordstjernan.se ) sedan 2016. Målsättningen är att utveckla Transtronic vidare tekniskt och kommersiellt, genom att utöka kundbasen nationellt och internationellt.

Dacke Industri är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra företag. Företagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat.

Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.
Idag har Dacke Industri 19 dotterbolag, närmare 1900 anställda över hela världen och en omsättning på över 4 miljarder kronor. Läs mer via www.dackeindustri.se

Kontaktuppgifter och ansökan
Du ansöker direkt via www.jeffersonwells.se . Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells för Transtronic AB räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av Transtronic AB. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Thomas Andersson på telefonnummer: 070-276 99 53 eller via e-post: thomas.andersson@jeffersonwells.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett innovativt, globalt och framgångsrikt företag? Vi på Transtronic AB en del av Dacke Industri behöver nu bli fler och söker därför en social och engagerad person till rollen som VD. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.