Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD & Koncernchef

Om tjänsten

VD & Koncernchef

Tjänst: VD & Koncernchef

Företag: SMA Mineral AB

Sista ansökan: 2021-05-19

Ansökan: Ansök här

Fokus på miljö, personal, produktion, marknad och ekonomi.

När familjen Juvél köpte Gåsgruvans kalkverk 1980 blev det början till dagens SMA Mineral. I dag är företaget, med sina 23 produktionsenheter i fem länder, ett modernt företag i en traditionsrik bransch. Kombinationen av utvinning av kalk och en kunskapsdriven förädling har gjort SMA Mineral till en ledande leverantör av kalkprodukter med hög kvalitet.

Nuvarande VD & Koncernchef, tillika ägare, har efter många år i bolaget valt att kliva av positionen och istället tillträda som arbetande styrelseordförande. Därför söker nu SMA Mineral en VD & Koncernchef med ansvar för att organisera, leda och utveckla företaget i linje med företagets värderingar, vision och strategi.

Det övergripande målet för VD är leda bolaget mot en hållbar, långsiktig och lönsam utveckling under resan mot visionen ”World Wide SMA Mineral is the Natural Choice for Value and Development”. Nyckeln till framgång ligger bland annat i företagets nuvarande och framtida medarbetare, kunder och råvaruresurser. Företagets fem strategiska områden inom vilka långsiktiga strategiska mål definieras, som blir centrala för VD, handlar om miljö, personal, produktion, marknad och ekonomi. För att tydliggöra strategin används följande fyra strategiska hörnstenar som målsättning för framtiden: 2 miljoner ton, 2 kontinenter, 2 nya produktområden och 2 miljarder SEK i omsättning.

Koncernen består av; SMA Mineral Northen Europe samt SMA Mineral Central Europe.

Du har en gedigen ledarerfarenhet från en liknande roll – som VD för ett producerande SME-bolag, gärna inom råvaruförädling. Du har god erfarenhet av att leda ett bolag med koncernstruktur och har verkat i en internationell miljö. Du har eftergymnasial utbildning, gärna inom det tekniska området men andra områden är också av intresse. Meriterande med erfarenhet av att ta fram en go-to-market-strategi och ha drivit det operativa genomförandet. Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska.

Placeringsort för tjänsten är Persberg.

SMA Mineral erbjuder en unik roll i ett företag som bygger på expertis, tillförlitlighet, flexibilitet och innovation. Låter det som en intressant möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14339). Vi önskar din ansökan senast den 2021–05–19. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Carl Pauly 070 514 33 32, Alice Lundberg 070 914 55 81.

About the company

SMA Mineral är ett företag inom kalk- och dolomitindustrin. Bolaget har 250 anställda och omsätter drygt 1 miljard SEK. Produktionsenheter finns i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien och huvudkontoret ligger i Värmländska Persberg. Bra produkter, kunniga och engagerade medarbetare samt pålitliga leveranser är en självklarhet, både för bolaget och deras kunder. Därför har SMA Mineral ett varumärkeslöfte som ställer lite högre krav: Förvänta dig lite mer. Läs mer på smamineral.com

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.