VD Bjursås Sparbank

Om tjänsten

VD Bjursås Sparbank

Tjänst: VD Bjursås Sparbank

Företag: Bjursås Sparbank

Sista ansökan: 2024-04-21

Ansökan: Ansök här

Bjursås Sparbank är en av landets fristående sparbanker och bildades redan 1910. Med huvudkontor i Bjursås och verksamhetsområde som omfattar Falu Kommun. Sparbanksrörelsens syfte är att främja sparsamhet och god ekonomi hos sina kunder.

Genom att vara lokala i sin verksamhet och lokalt förankrade i sina beslutande organ säkerställer sparbanken att människor, företag och föreningar i det verksamhetsområdet sparbanken är verksam i kan ta del av och nyttja finansiella produkter och tjänster och ha tillgång till en finansiell infrastruktur. Det möjliggörs till stor del genom nära samarbeten med andra sparbanker och samarbetspartners, där samarbetet med Swedbank, som historiskt och organisatoriskt har nära band till sparbankerna, utgår det största och mest betydande. Sveriges 59 Sparbanker finns från Kiruna i norr till Ystad i söder. Sparbankerna har tillsammans nästan 200 kontor och över 2 miljoner privat- och företagskunder.

Bjursås Sparbank har genom åren levererat en lokalt förankrad bankverksamhet med mycket hög kundnöjdhet. Vi har idag en affärsvolym på 6,7 miljarder. Vi befinner oss i en tillväxtfas och avser växa både med fler medarbetare och i våra lokaler.

Bjursås Sparbank söker

VD

Vi söker dig som vill fortsätta leda banken framåt och samtidigt upprätthålla och utveckla bankens goda marknadsposition. Genom tydliga mål, digitalisering och lokal närvaro skapar vi lojala kunder och lönsamma affärer. Nöjdaste bankkunderna finns hos Sparbanken!

Därför ska du välja Bjursås Sparbank

Bjursås Sparbank är en sparbank med stort hjärta som alltid strävar efter att erbjuda sina kunder det bästa av service och engagemang. En av sparbankens viktigaste huvuduppgifter är att kunna tillhandahålla sina kunder finansiella produkter, tjänster och tillgång till de finansiella marknaderna på ett nära och kundanpassat sätt, gärna i ett personligt möte. Ett annat viktigt huvudsyfte med en sparbank är att genom sin bankverksamhet kunna ge bra förutsättningar för innevånarna i verksamhetsområdet att på ett hållbart sätt kunna leva, bo och verka. Något som särskiljer Sparbankerna är att vi är lokala banker, där pengarna stannar i det lokala ekonomiska kretsloppet. Det betyder att insättarnas pengar lånas ut till privatpersoner och företagare som bor och driver sin verksamhet i bankens närområde.

För fjärde året i rad har Sparbanken fått högsta betyg i SKI Bank. Undersökningen bygger på hur nöjda kunderna är med sin bank.

”Vi är glada att se att kunderna ger Sparbankerna höga betyg i SKI:s mätning. Det är en bekräftelse på att vårt kundnära arbete och vår starka lokala förankring med fysiska kontor uppskattas, säger Björn Elfstrand, VD, Sparbankernas Riksförbund”. 

Vi erbjuder dig

Som VD hos oss på Bjursås Sparbank kommer du, tillsammans med ledningsgruppen, leda banken och dess medarbetare samt säkerställa att bankens operativa verksamhet drivs effektivt och affärsmässigt. Du kommer ta över en väl fungerande organisation och fortsätta leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling.

Som VD förväntas du att på ett proaktivt sätt bidra till att Bjursås Sparbank utvecklas avseende tillväxt och lönsamhet. I rollen ingår många olika kontaktytor såväl internt inom Sparbanken som externt med våra kunder. Du är bankens ansikte utåt.

Du representerar banken och skapar och deltar i nätverk i olika forum. Du har 2 direktrapporterande chefer under dig samt leder bankens ledningsgrupp och du rapporterar till Styrelseordförande.

Vad vi söker hos dig

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom relevant område alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom gedigen yrkeslivserfarenhet. Du har erfarenhet från ledande befattningar och en förståelse för och kunskap om hur finansbranschen fungerar, gärna med kännedom om gällande regelverk inom bankbranschen. Har du inte erfarenheten så ser vi att du har en god känsla och förståelse för sparbanksidén.

För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för människor och ett kundorienterat förhållningssätt. Du är flexibel och prestigelös som person och du trivs i en självgående roll där du ges möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du arbetar i ett rutinerat och engagerat team med inspirerande medarbetare. Du har ett proaktivt tänk, en framåtanda och god struktur i ditt arbete. För att passa för tjänsten krävs även en god kommunikativ förmåga, då olika samarbeten med många parter inom och utanför organisationen är en viktig del för att vara framgångsrik. Du är driven och besitter hög integritet samt har en förmåga att leverera konkreta resultat, i tid.

Du har god IT-vana, goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Då vi värnar om det lokala förutsätter vi att du bor eller väljer att bosätta dig i Falun/Bjursås – regionen.

Anställningen

Tjänsten som VD löper tillsvidare på heltid med placeringsort Bjursås. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners senast den 21 april.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Martin Ogemar, martin@hnpar.com, 072-237 21 30

Anna Hansson, anna@hnpar.com, 070-695 64 63

För att läsa mer om Bjursås Sparbank besök gärna deras hemsida här

Varmt välkommen med din ansökan!

Bloggen

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.