Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

VD

Om tjänsten

VD

Tjänst: VD

Företag: Internordic AB

Sista ansökan: 2021-04-18

Ansökan: Ansök här

Internordic söker affärsorienterad VD som med stort engagemang och hög professionalitet skall leda bolagets mot dess uttalade målsättning att skapa betydande tillväxt och fortsatt utveckling!

Om tjänsten

Som en del av bolagets fortsatta utveckling är det viktigt att stärka marknadspositionen samt att etablera sig inom nya produktsegment. I och med etableringen av nya segment skapas förutsättningar för ytterligare expansion av nya affärer och marknader. Som VD är du en nyckelperson i företagets fortsatta utveckling och tillväxtresa. Du är bolagets ambassadör och bidrar till att skapa rätt affärsmöjligheter för verksamheten. Du leder och coachar din organisation samtidigt som du är delaktig i arbetet både mot kunder och leverantörer.

Om dig

  • För att lyckas i rollen har du ledarerfarenhet inom en större verksamhet/koncern där du ansvarat för såväl strategiska som operativa beslut.
  • Du har erfarenhet av att driva säljprocesser och affärsutveckling inom industriell verksamhet.
  • Samtidigt har du en god teknisk förståelse och intresse av produktutveckling.
  • Då Internordic verkar på den globala marknaden är internationell erfarenhet är meriterande för tjänsten.
  • Vi förutsätter att du har ledarerfarenhet där du framgångsrikt lett och motiverat en ledningsgrupp.
  • Du uppskattar att driva utveckling både vad gäller affärsprocesser som den interna organisationen.
  • Som person är du handlingskraftig, målfokuserad och vill leverera resultat.
  • Vidare är du strukturerad och att hålla sig á jour med förändringar i omvärlden är en naturligt för dig.

Internordic tar ordet!

På Internordic får du möjligheten att ta ett helhetsansvar för verksamhetens utveckling i en decentraliserad organisationsstruktur. Kunderna finns inom svensk industri och är i huvudsak maskin- och apparatbyggare. Kunderna har sin bas i Sverige men i flera fall finns tillverkningsenheter i andra länder. Detta tillsammans med att övervägande delen av Internordics leverantörer finns i Europa och i Asien skapar möjligheter för internationella kontakter.

Internordic AB omsätter 115 miljoner och har 35 anställda. Bolaget marknadsför produkter inom kullagerlösningar, tätningar och låselement. Bolaget samarbetar med noga utvalda tillverkare över hela världen och fungerar som deras sälj- och marknadsorganisation i Sverige. Huvudkontoret ligger i Nässjö där alla huvudfunktioner finns som försäljning, ekonomi, marknad och lager.

Internordic ingår sedan 1997 i OEM-koncernen vilket ger möjlighet till samarbeten samt kompetens- och erfarenhetsutbyten med koncern och systerbolag. OEM koncernen omsätter 3,2 miljarder, har ca 800 anställda och består av 33 rörelsedrivande enheter i 14 länder.

Bra att veta

Tjänsten är placerad på Internordics kontor i Nässjö och du rapporterar till styrelseordförande. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, dock önskar vi din ansökan senast den 18 april.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.