VD

Om tjänsten

VD

Tjänst: VD

Företag: Galwin Bildelar AB

Sista ansökan: 2022-09-30

Ansökan: Ansök här

Galwin Bildelar AB är ett fristående grossistföretag som importerar från hela världen och säljer bilreservdelar via återförsäljare i hela landet. Återförsäljarna består av bildemonteringar och bildelsbutiker.

Galwin har funnits sedan 1986 och är en rikstäckande grossist. I vårt sortiment finns ca 50.000 artiklar och våra största produktgrupper är karosseri, belysning, hjulupphängning, bränsletankar och påfyllningsrör, sidospeglar, kylare/värme/AC, katalysatorer och dieselpartikelfilter.

Bolaget har 10 anställda i dagsläget och omsättningen är ca 40 MSEK med en stabil utveckling över tid. Omsättningen har ökat under senare år, och man ser nu en möjlighet för tillväxt.
Försäljning, kundservice och logistik sköts ifrån vårt huvudkontor i Jönköping. Härifrån når vi stora delar av landet med leverans över natten.

Din profil

Som VD har du ansvaret för att på ett övergripande plan leda och planera arbetet i företaget. Du har budget- och resultatansvar för företaget samt personalansvar. Vidare arbetar du aktivt med bearbetning av företagets kunder som består av återförsäljare. Du kommer även att vara delaktig i förhandling av ramavtal med både kunder och leverantörer. Till din hjälp har du en väl fungerande organisation med funktioner såsom inköp, ordermottagning, IT, ekonomi samt lager.

Du rapporterar till bolagets styrelse och hjälper själv till med att planera styrelsen arbete. Du har en viktig roll i att hjälpa styrelsen att formulera mål och utvecklingsmöjligheter som du sedan arbetar långsiktigt med att förverkliga.

Vi tror att du kommer att vara på kontoret några dagar/vecka, men att du lägger resterande delen av tiden på att besöka kunder.

Det är en förutsättning att du har god erfarenhet från företag som bedriver grossistverksamhet. Det behöver inte vara ett företag inom bildelar, även om sådan erfarenhet är meriterande.
Du har erfarenhet från ledarroller och har haft personalansvar. Vidare har du kvalificerad erfarenhet av försäljning samt goda kunskaper inom ekonomi.

Vi söker en förtroendeingivande person som är beredd att ta mycket ansvar. VD-jobbet är inte för alla. Jobbet innebär stor frihet under ansvar, men även att man inte har reglerad arbetstid. Du bestämmer själv hur du styr din tid, men vi förväntar oss att du tar ett ansvar för att vara tillgänglig när det krävs. Som kompensation erbjuder vi marknadsmässiga villkor och ett stimulerande och utmanande jobb.

Högskoleexamen är meriterande men inte ett krav. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning.

Körkort B är krav

VD-rollen är en ansvarsfull roll och det förutsätts att du är ostraffad och har en ordnad ekonomi, likväl som att du har goda vitsord.

Kontaktuppgifter

I den här rollen samarbetar Galwin med Autorekrytering och Rekryteringskonsult Stefan Weman, epost stefan.weman@autorekrytering.se.

Välkommen med din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.