Vårgårda Bostäder AB söker ny VD

Om tjänsten

Vårgårda Bostäder AB söker ny VD

Tjänst: Vårgårda Bostäder AB söker ny VD

Företag: Vårgårda Bostäder

Sista ansökan: 2021-01-15

Ansökan: Ansök här

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna.

Nu söker vi dig som vill ta över VD-posten för vårt allmännyttiga bostadsbolag, Vårgårda Bostäder.

Ditt uppdrag blir att med handlingskraft och nytänkande utveckla verksamheten, i syfte att skapa ännu bättre boendemöjligheter för alla i Vårgårda. Är det en utmaning som passar dig? Då vill vi att du hör av dig till oss.

Ett litet bolag med ett stort uppdrag

Vårgårda Bostäder AB är ett helägt dotterbolag till Vårgårda kommun. Vi äger och förvaltar mer än 700 hyresbostäder i centrala Vårgårda för att kunna möta en stor efterfrågan på bostäder i kommunen – allt från ett rum med kokvrå till radhus med fem rum och kök.

Vårt jobb är att säkra bostadsförsörjningen i Vårgårda. Men vårt uppdrag är större än så. Vi arbetar långsiktigt med frågor kring bland annat miljö, klimat och integration för att förbättra hållbarheten, valfriheten och inflytandet på bostadsmarknaden. Vi har därför ett stort socialt ansvar och ska alltid agera som förebild i kommunen.

Med 14 anställda är vi en relativt liten organisation. Här är det korta beslutsvägar, nära mellan medarbetare och ledning, och aldrig långt till ett skratt. Som VD tror vi därför att du är en prestigelös person som kan hugga i där det behövs och gärna är med och bidrar till att höja stämningen.

Du tar ansvar och förverkligar vår gemensamma vision

I din roll som VD jobbar du strategiskt med att utveckla vårt fastighetsbestånd och kvaliteten på de produkter och tjänster vi erbjuder våra hyresgäster. För det krävs en god förmåga till helhetssyn samt att se nya perspektiv och nya möjligheter.

Samtidigt är du en ledare som tar det ansvar som en VD-tjänst innebär – allt från den dagliga driften av ekonomi, personal, arbetsmiljö och förvaltning – till mer övergripande frågor om bolagets uppdrag, budget, investeringsbehov och risker.

Du håller också kontinuerlig dialog med ägaren och i nära samarbete med styrelsen kommer du att sätta upp mål utifrån Vårgårda kommuns Vision 2027 (ta gärna en titt på vargarda.se). Mål som du förverkligar kostnadseffektivt och utan onödigt risktagande. Du ansvarar också för kompetensutveckling och verkar för en långsiktig förvaltning av bolagets fastighetsbestånd.

Kvalifikationer vi söker

  • Vi ser att du har, eller har haft en chefsroll inom bygg- och fastighetsbranschen.
  • Gärna som VD eller motsvarande position i fråga om ansvar och befogenheter.
  • Du har erfarenhet av arbete i kommunal sektor och har ofta samverkat med kommunala tjänstemän i frågor kring plan- och fastighetsfrågor.
  • I grunden har du en akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget. Det kan vara en
  • examen med bygg- och fastighetsinriktning.
  • Överlag är det viktigt att du har god eller helst mycket god kunskap om fastighetssektorn, och inte minst fastighetsekonomi.
  • Din omgivning ser dig som en självklar ledare med god förmåga att driva förändring och skapa utveckling.
  • Du är en god kommunikatör, har dokumenterad förmåga att samarbeta med såväl medarbetare som politiker och kan representera bolaget gentemot intressenter, media och invånare.
  • I dina relationer agerar du också lyhört och utan prestige, med en stor dos självdistans och humor.

Lämna din ansökan här

Vi ser fram emot din ansökan före den 15 januari. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på cordovancareer.se

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.