Triangelbolaget söker ny VD

Om tjänsten

Triangelbolaget söker ny VD

Tjänst: Triangelbolaget söker ny VD

Företag: Triangelbolaget

Sista ansökan: 2020-10-23

Ansökan: Ansök här

Triangelbolaget som samägs av Ellevio, Svenska kraftnät, Tele2 och Vattenfall söker nu en ny VD, då nuvarande bolagsledare valt att gå vidare mot nya uppdrag. I rollen som VD ges du möjlighet att arbeta med nationella och internationella intressenter och det finns goda möjligheter att skapa nya spännande affärer.

Triangelbolaget hyr ut svartfibertjänster i hela Sverige från norr till söder och kan erbjuda unika fibersträckningar genom att kombinera delägarnas infrastruktur.

Triangelbolaget söker dig som vill driva och utveckla bolaget med målsättningen att öka bolagets omsättning långsiktigt. Rollen som VD i Triangelbolagets är bred och omväxlande och innehåller många sociala kontakter med delägarna, befintliga och potentiella kunder, samt andra intressenter.

Som VD i Triangelbolaget är du inte anställd i bolaget. utan verkar som inhyrd konsult och behöver ha ett eget bolag, beräknad arbetsomfattning är 75%. Vi söker dig som vill gå in i ett långsiktigt uppdrag där du vidareutvecklar bolaget och skapar varaktiga relationer.

Stationeringsort är Stockholm. Arbetet förutsätter en hel del resdagar, nationellt och internationellt

Dina arbetsuppgifter

I rollen som VD kommer du att ansvara för styrning och utveckling av bolaget på en strategisk såväl som operativ och taktisk nivå. Genom ditt arbete realiserar du styrelsens beslutade strategi. En av de viktigaste delarna i arbetet är kundvård och utveckling av befintliga samarbeten och relationer, parallellt med uppdraget att hitta nya kunder och samarbetspartners. Du skapar nya affärer med befintliga såväl som nya kunder.

Tjänsten kommer även att innefatta:

  • Utveckla dokumentation, processer och arbetssätt med målsättning att öka tydlighet och transparens
  • Säkerställa att processer och rutiner är dokumenterade, uppdaterade och väl fungerande
  • Ansvara för bolagets fakturering och avtal, samt ta fram och sammanställa offerter och avtalsförslag

– Leda och utveckla projektgrupper med teknik- och marknadsresurser från delägarna, både i samband med nya affärer men också i det löpande arbetet. Rollen innefattar dock inte personalansvar.

Din bakgrund

Du är utbildad civilingenjör/civilekonom alternativt annan högskoleutbildning samt 15 års relevant arbetslivserfarenhet.

Vidare har du erfarenhet av:

  • Goda kunskaper i förhandling och förmåga att analysera och upprätta avtal där Triangelbolagets och delägarnas intressen tillvaratas på bästa sätt
  • Vara väl insatt i hur telekommarknaden i allmänhet och svartfibermarknaden i synnerhet fungerar och du har gärna ett personligt nätverk i branschen, både nationellt och internationellt
  • God kunskap om hur ett aktiebolag fungerar och vad det innebär rent formellt att driva sådant bolag
  • Ledarerfarenhet, gärna med personalansvar
  • God kunskap om ekonomi- och budgetarbete
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska, gäller såväl korrespondens som t ex avtalsinnehåll

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av de vanligaste tekniska frågeställningarna för telekombranschen (och då i synnerhet optiska fibersystem) och förståelse för hur man hanterar dessa.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före uppdragsstart.

Dina personliga egenskaper

Du är en naturlig ledare som uppfattas som trygg, lyhörd och ansvarsfull. Du har förmågan att engagera personer i din närhet och skapar effektiva team som jobbar mot gemensamma mål.

Du drivs av att samarbeta med andra och du har god förmåga att skapa väl fungerande relationer både gentemot ägare, kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners

Du har ett genuint intresse för marknads- och säljfrågor. Du gillar ordning och reda och har förmåga att skapa det där det behövs.

Rollen kräver att du är drivkraftig och påvisar en ”can do” attityd, och du behöver även kunna ta egna initiativ för att säkerställa goda affärsresultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna Kristofer Fröjd, Ellevio, E-post: kristofer.frojd@ellevio.se, tel: 0730-750 280 alternativt Julia Möhlnhoff, Svenska kraftnät, E-post: julia.mohlnhoff@svk.se, tel: 010-475 8343.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.