Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

HSB söker VD

Om tjänsten

HSB söker VD

Tjänst: HSB söker VD

Företag: HSB Östra

Sista ansökan: 2021-02-15

Ansökan: Ansök här

VD Profil

Vi söker en utvecklingsinriktad och trygg ledare med god förståelse för balansen mellan affärs- och medlemsnytta. Du är van att leda en verksamhet där du är chef över chefer och där du har ett helhetsansvar för resultatet.

Du har erfarenhet från näringslivet och/eller offentlig verksamhet, och en synlig roll där du vistats i offentliga sammanhang. Samhällsintresse finns naturligt och du har erhållit förståelse för medlemsdrivna organisationer. Erfarenhet av bostadsutveckling är meriterande, men inte ett krav.

VD rapporterar till styrelsen för HSB Östra och dess styrelseordförande. VD ingår även i HSBs rikstäckande VD-nätverk. Tjänsten är placerad på HSB Östras huvudkontor i Norrköping. Region Östra har även lokalkontor i Finspång och Söderköping.

Det här är en tjänst för dig som vill leda en verksamhet som bidrar till samhällsutveckling och god boendemiljö för en bred grupp av människor!

Din roll

  • Tillsammans med styrelsen aktivt driva den strategiska utvecklingen av HSB Östra
  • Leda HSB Östra på ett övergripande plan och leda arbetet i ledningsgruppen. En särskilt viktig uppgift är att omsätta verksamhetens visioner i konkreta verksamhetsplaner och verksamhetsmål.
  • Bibehålla och fortsätta driva HSB Östra med god lönsamhet, bl a genom utveckling av organisation, processer och samarbete med organisationer utanför HSB Östra. Men också genom att öka antalet medlemmar och kunder och bygga nya bostadsrätter.
  • Ständigt säkerställa kvalitén i verksamhetens organisation och processer.
  • Representera HSB Östra i offentliga sammanhang och trivas i rollen som offentlig person.
  • Borga för att HSB Östra har en öppen och bred dialog med medlemmarna och de förtroendevalda.
  • Säkerställa HSB Östras långsiktiga möjlighet att uppfylla målsättningarna vad gäller nybyggnation. Detta innebär att aktivt engagera sig i frågor som rör samhällets utveckling inkluderande goda relationer med kommunerna i området.

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar HSB med Compass Human Resources Group. Du söker tjänsten genom att klicka ansökningslänken här intill. Sista dag för ansökan är 15/2 men vi önskar ta del av ditt intresse så snart som möjligt. Vid frågor och för att börja med en dialog, kontakta gärna Compass rekryteringskonsulter Bo Bengtsson på telefon: 0709-713 550 eller Hans Jansson på telefon: 073-461 36 03.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.