Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Exploratoriet i Skellefteå söker VD

Om tjänsten

Exploratoriet i Skellefteå söker VD

Tjänst: Exploratoriet i Skellefteå söker VD

Företag: Exploratoriet

Sista ansökan: 2020-11-29

Ansökan: Ansök här

Exploratoriet har en ambitiös vision – att skapa Sveriges mest pedagogiska science center.

Vi ska skapa en unik Skellefteåmodell med en stark pedagogisk kärna som stärks genom god samverkan mellan skola, universitet, företag och andra aktörer främst i Skellefteå och omgivande regioner, men även nationellt och internationellt. Vi har sedan 2016 funnits i välanpassade lokaler på Nordanå centralt i Skellefteå.

Arbetsbeskrivning

På Exploratoriet finns utställningsmiljöer och interaktiva experiment där barn och unga kan upptäcka mer om fysik, kemi, teknik, astronomi, infrastruktur och ekologi. Vi har ocksåutåtriktad verksamhet, skolsamarbeten och konferensmöjligheter.

Som VD är du ansvarig för Exploratoriets totala verksamhet. Tillsammans med enmedarbetargrupp på 6-8 personer driver och utvecklar du en spännande och angelägen verksamhet. Du rapporterar till och är underställd bolagets styrelse.

Rollen innebär att tänka strategiskt och långsiktigt samtidigt som den ekonomiska horisonten ofta är relativt kort, då en stor del av verksamheten är projektbaserad. Du har chefs-, lednings- och budgetansvar, vilket även innefattar målstyrning på kort och lång sikt samt arbete medfinansieringsfrågor.

Ett tydligt inslag i uppdraget är också den representerande och utåtriktade rollen, där du marknadsför verksamheten, bygger relationer och skapar nätverk både lokalt, regionalt och nationellt.

Rollen är komplex och omfattande. Samtidigt verkar du i en liten organisation vilket innebär att du inte får vara främmande att ”gå med kvasten” när det behövs.

Vem är du?

Du är en erfaren ledare med förmågan att entusiasmera och utveckla medarbetarna. Du har visionen i fokus och ger tydliga riktlinjer med råd och stöd för att uppsatta mål ska nås. Du är engagerad och besjälad av idéerna med verksamheten och vill skapa tydliga resultat.

Du har också förmåga att skapa goda relationer till omvärld och samarbetspartners och kan bygga effektiva nätverk. Du är van att förhandla och övertyga genom positiv införsäljning.

Du kan formulera strategier och koncept utifrån verksamhetens mål och har ett entreprenöriellt förhållningssätt där du tar ansvar för att förverkliga planerna.

För att lyckas bör du ha

  • Flerårig erfarenhet av att arbeta som ledare och verksamhetsansvarig.
  • Erfarenhet av övergripande arbete med strategier och organisationsutveckling.
  • Erfarenheter av företagsekonomi och budgetarbete.
  • Erfarenhet av projektbaserat arbetet, projektfinansiering och -redovisning.
  • God förmåga att kommunicera och presentera på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.
  • Intresse och förståelse för pedagogik och lärande.
  • Förståelse för och insikt i teknik och teknikens villkor.

Kontaktperson I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Sverige. Välkommen att söka tjänsten via experis.se.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Senaste ansökningsdag är den 29 november 2020. Välkommen med din ansökan

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.